RockStation

Hallgasd meg Wes Borland új dalát!

2017. október 15. - KoaX

wes7.jpg

Sokan utálják a Limp Bizkit-et. De most nem a keksz lesz a téma, hanem sokkal inkább Wes Borland projektje a Big Dumb Face, ami október 31-én jeleníti meg tizenhat év után a második lemezét Where is Duke Lion? He’s Dead  címmel. Ha valami elborúltra vágytok, akkor bátran merjük ajánlani Borland mester anyagát.

Tovább

Néhány kallódó intimbetét a vérző kicsi szíveknek...

lanegan-and-isobel_1.jpgSokféle dal van. A legjobb dal azonban az, amelyik tökéletesen illeszkedik hozzád. Valahogy személyre szabottnak hat, hozzád simul. Bizonyos időközönként érzed, hogy szükséged van rá, nem tudsz nélküle élni. Abszolút személyes dolog, amihez diszkréten és félve nyúlsz csak. Nem mutogatod meg mindenkinek pedig az első találkozás óta, valahogy ott van veled örökké. Hogy amikor az a legpuhább féltett kincs majd megint vérezni kezd, azonnal utána nyúlhass. Mert az a legpuhább féltett kincs valójában a kicsi dobogó szíved. Szóval a dalaid tulajdonképpen intimbetétek mind, amiket azért gyűrsz be a szíved alá, mert azt reméled, hogy magukba tudják szívni a fájdalom minden egyes cseppjét, amitől természetes, hogy szabadulni akarsz és legszívesebben már lehúznád az egészet klotyóba. Mi pedig nem tettünk mást ezen a szép őszi vasárnapon, mint összesepertünk pár kallódó intimbetét videót a vérző kicsi szíveknek, amik alatt tátonghat néhány üres rés, ahova még nem gyűrtek be ilyesmiket.

Tovább

Garázssorok és Seattle - Animációs videó az új Gruntruck albumhoz

1-by-karen-mason-blair-copy-820x685.pngKortárs grunge bandának számít, hiszen a Gruntruck otthona is Seattle. Ahol a nyolcvanas évek legvégén csaptak ugyanabba a rock and roll lecsóba, amibe a többiek is. Csak ez a pacsi nem fröccsent akkorát. Pedig a kilencvenben megjelent Inside Yours és az utána következő Push is remek lemezek voltak. Számaik olyan bandák turnévendégeként szálltak a fejekre, mint az Alice In Chains, a Pantera vagy a Screaming Trees. Amely időszakban még Alex Sibbald és Josh Sinder is csapódtak a csapathoz, akik a The Accüsed tagjai voltak. Egy harmadik lemez és az esetleges áttörés mégsem jött el, egy a kiadókkal adódott peres ügy miatt. Egy kisebb csend után pedig az énekes Ben McMillan is elhunyt. Így a banda végleg inaktívvá vált és most nagyjából húsz év után tért vissza. Egy saját néven a napokban megjelentetett lemezzel, ami nehéz, zajos és dallamos is egyszerre. Mindezt pedig két elkészült videó is prezentálja. Amiket itt lejjebb találtok.

Tovább

A tízesből is tízes - Új videóban operál a Dr. Living Dead

promo_drld_2012-1.jpgHa létezne egy crossover minisztérium, ahol az év vége felé serlegeket osztogatnak a legnagyobb bajnokoknak, az ziher, hogy a Dr. Living Dead ott állna a díjazottak között a sorban. Természetesen szépen begombolt kockás ingben és patentba kivasalt kék bandanában. Új videójukkal a svédek úgy tűnik ismét hatost dobtak. A Terror Vision című számra épülő öt perces történet ugyanis harminc másodperc alatt bizonyította be, hogy a banda Cosmic Conqueror című negyedik lemezét csak toporzékolva lehet majd kivárni. Az idő szerencsére azonban gyorsan fogy és október 27 - ig már kezén is el tud lassan mindenki számolni. De addig is had pörögjön itt a maszkos metál kupagyőztesek említett videója. Ami a tízesek között is simán tízes.

Tovább

Így nézett ki az Ace Ventura Cannibal Corpse-os jelenetének forgatása

Korábban soha nem látott fotók a forgatásról

cannibal-and-jim.jpgAz Ace Ventura - Állati nyomozót talán nem kell bemutatni senkinek, hiszen egy kult vígjátékról van szó, talán Jim Carrey legjobb alakításáról. Persze a fémszívűek az azóta valamennyire megváltozott felállású, november 3-án új lemezzel (Red Before Black) jelentező Cannibal Corpse szerepvállalása miatt is külön tisztelhetik az egyébként is zseni filmet, melynek forgatásáról most kikerült pár eddig nem látott kép.

Tovább

Pumpkins United: Letölthető új Helloween-dal Kiskével és Hansennel

helloween_pumpkin.jpg

Némileg meglepő módon közzétett egy új dalt a Helloween, amely alább meghallgatható, sőt egy egyszerű regisztráció követően INNEN le is tölthető. A Pumpkins United című dal természetesen a hamarosan startoló klasszikus felállást is felvonultató turnéhoz készült, amelyen csaknem harminc év után ismét egy színpadon áll majd Michael Weikath, Markus Grosskopf, Michael Kiskel és Kai Hansen, közösen a banda jelenlegi felállásával. Magyarországhoz legközelebb november 26-án, Pozsonyban játszanak majd az Aegon Arenában, ahol mi is megnézzük majd őket.

Tovább

Nézd meg a Linkin Park teljes Carpool Karaokeját

linkin-parkcarpool-karaoke.jpg

Még július 14-én rögzítették a Carpool Karaoke sorozat Linkin Parkkal felvett részét, melyben Ken Yeong (Másnaposok) színésszel autózik és énekel a banda egy része. A felvételt követően - mint ismert - az énekes Chester Bennington öngyilkos lett, de most Chester családjának, illetve zenésztársainak áldásával közzé tették a teljes felvételt.

Tovább

We Own The Night - Itt egy új dal a Hollywood Undeadtől

hollywood_undead_2017.jpg

Már a negyedik klippel is megtámogatott új dalt teszi közzé október 27-én érkező új lemezéről a Hollywood Undead. A BMG-nél megjelenő lemez szimplán csak a V címet kapta és most a We Own The Night című dalt hallgathatjátok/nézhetitek meg róla. A zenekar február 13-án az Akvárium Klubban is megkoncertezteti az új lemezt. A jó hírek mellé azonban egy rossz is társul:  a zenekar a napokban bejelentette, hogy megvált egyik alapító tagjától, Matthew „Da Kurlzz” Busek énekes/ütőhangszerestől, aki személyes okokból távozik a Hollywood Undeadből. Pótlásáról később döntenek.

Tovább

Legendás albumainak anyagával turnézik - Jövő februárban Budapesten a Pestilence

doctrine_band_1680x1050.jpgHa a Voivod zenéjére mondhatjuk, hogy olyan mint egy labirintus, amit idegenek hoztak létre, akkor a Pestilence szintén az a banda, akikhez simán rendelhető valamilyen különleges megfejtés. A holland banda a nyolcvanas évek közepén kezdett együtt zenélni és nem sokkal később már olyan albumokat raktak össze, mint a Malleus Maleficarum, vagy a Consuming Impulse. Technikás thrash és progresszív death. A korai Sepultura erős hatása, mondhatni jazz megközelítésben. Az egyre követhetetlenebb, de még mindig könyörtelen Testimony of the Anscients című harmadik lemezen is. Amik után még négy lemez jelent még meg, majd 2008 környékén feloszlottak és csak nyolc évvel később, azaz tavaly tértek vissza a legendák. Akik első három lemezük számait fogják hamarosan megturnéztatni Európában, amelynek Budapesti állomása is lesz. Egészen pontosan február 18 - án játszanak majd a Dürer Kertben. A brazil Rebaellium társaságában. Ehhez a bulihoz találtok kedvcsinálókat itt lejjebb. 

Tovább

Mint a régi Slipknot - Új Winds of Plague videó

16212-b4ef702453dd8a5fde1bd526db3eb898.jpgAz elektronikával megtámogatott kaliforniai deathcore lendület, azaz a Winds of Plague, nagyjából olyan bandák zenéjével hozható rokonságba, mint a Carnifex, a Bleeding Through és az Whitechapel. Történetük pedig a többiekéhez hasonlóan, néhány évvel a millennium után kezdődött. Vagyis nagyjából tizenkét évre tekint vissza. Viharos tagcserékkel és eddig összesen négy nagylemezzel. Amiket most egy ötödik stúdióalbum követ Blood of My Enemy, méghozzá október 27 - én, az eOne kiadó gondozásában. Johnny Plague bandája pedig mintha hangzásában és szövegvilágában is hagyta volna, hogy a korai Slipknot inspirálja az új számok születésénél. Amiben az elektronikáért felelős Adrienne Cowan is hallatja már a hangját. Ő ugyanis idén csatlakozott a zenekarhoz. Akiknek új videója is van. Ez pedig itt lent pörög.

Tovább

Szobrot kap John "Bonzo" Bonham

Led Zep.jpgMegkapta az engedélyt az évek óta húzódó ajtódöngetés után Deborah Bonham, a Led Zeppelin egykori legendás dobosának, John Bonhamnak a testvére, így végre elkészülhet a ritmusmágus régen tervezett emlékműve. A bronzból készült szobor Bonham szülővárosában Redditchben kerül majd felállításra, az átadást jövő májusban, az egykori legenda hetvenedik születésnapjára időzítik.

Tovább

Slamming brutal gang shit - Videóban vereti a VampireCunt

maxresdefault_1_5.jpgAki követi a Slam Worldwide videócsatornát, az már valószínűleg képben lesz a Washington Államban nyomuló VampireCunt új videójával. Amiben nagyjából úgy veretik a disznóbökő döghús metált a srácok, mint akik előtte megettek pár gang shit formát a sarokról. A bandának egyébként eddig mindössze egy kislemeze van, ami az idén jött ki Necrophilic Afterbirth címmel, de jövőre újabb darab kerülhet majd a rémségek kicsiny boltjaiba. Méghozzá 40oz Sodomy címmel. Ami a "Make Amerikuh Slam Again" szlogen jegyében fürdetheti majd a stílus színházkedvelő, visszahúzódó és keresztrejtvény fanatikus idősebb rajongóit is. Előtte azonban egy finom előzetes, angyalhasogató közreműködésével természetesen. Egy jó hajtás után.

Tovább

Negyedórás doksifilm készült a Dream Theater visszaemlékezős turnéjáról

0dreamtheater2017_23_eredmeny.jpgEgy bő tizenhárom perces kisfilmmel tekint vissza a Dream Theater a Magyarországot is megjárt Images, Words & Beyond nevű turnéjára, melyen nem meglepő módon a csapat idén negyedszázados alapművét, az Images And Words albumát, valamint néhány egyéb klasszikust hallhatott a nagyközönség. A film persze a korongra való visszatekintéssel kezdődik a gitáros John Petrucci szavai révén, indulva James LaBrie bevételével, a stúdiózáson át, mindezt archív felvételekkel gazdagon megtűzdelve, haladva a jelenkor, azaz a turné felé.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum