RockStation

Áprilisban Budapestre jön az INVSN

2018. március 21. - sunthatneversets

invsn_berlin.jpg

Dennis Lyxzen, a Refused frontembere négy év után visszatér Budapestre post-punk zenekarával, az INVSN-nel! A nyolcvanas évek szintipop és újhullámos hagyatéka előtt tisztelgő zenekar április 26-án a Dürer Kert 041-es termébe tér vissza, az A38 Hajó szervezésében.

Miután az ezredforduló előtt feloszlott a kilencvenes évek legnagyobb hatású hardcore/punk zenekara, a Refused, a frontember Dennis előbb a The (International) Noise Conspiracy, majd az INVSN jogelődje, a Lost Patrol élén élte ki dalszerzői vágyait. Az ezredforduló legfontosabb garage rock himnuszai mellett így egy korábban nem tapasztalt, eleinte svéd nyelvű, intimebb zenei közeg követte, amiben a klasszikus rock, a folk és a nyolcvanas évek post-punkja is új oldaláról mutatják meg az ezredforduló egyik legemblematikusabb punk rock karakterét.

Négy évvel legutóbbi hazai koncertjeit követően - hiszen az INVSN a Szigeten és az A38 Hajón is fellépett 2014-ben - most új EP-vel jelentkezett Lyxzén. A Forever Rejected dalaira hallhatóan a The Cure, a Depeche Mode, a Bauhaus vagy épp a New Order hagyatéka nyomta rá a bélyegét, de a Dine Alone gondozásában megjelent EP-n egy Lana Del Rey feldolgozás is helyet kapott. Az INVSN április 26-án pedig Budapesten, a Dürer Kert 041-es termében mutatja be legújabb dalait, az A38 Hajó szervezésében, a hónap egyik, ha nem legintimebb klubkoncertjén, ahol egy mindmáig meghatározó zeneszerző-frontember a legtörékenyebb oldalát mutatja majd a hazai rajongóinak. További információk a koncertről ITT találhatóak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1513756606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum