RockStation

Ingoványos a talaj az Akvárium alján

1000Mods, Red Swamp koncerten jártunk

2018. április 30. - KoaX

1000mods_bp.jpg

Végre eljött a hétvége, ráadásul hosszú hétvége. Nem is találhattunk volna jobb programot a hétvége megkezdésére, mint a 1000Mods és a Red Swamp közös koncertje az Akváriumban. Az idő is végre jóra fordult, így a Duna parti sörözés után bevetettük magunkat a belvárosba.

Ahogy hallottam sokakat megzavart az, hogy az A38 szervezte a koncertet az Akváriumba. Be kell vallanom az elején mi is tutira mentünk és megnéztük, hogy hova szól a jegyünk. De nem is csoda a kis kavar, mert anno ugye úgy lett meghirdetve az esemény, hogy az A38 tetőteraszán lesz, de hamar rá jöttek a szervezők, hogy a görögök most nagyon megmozgatják a magyar közönséget, így hamar átkerült az Akvárium kis termébe a buli. Amikor meg tudtam, hogy a Red Swamp nyitja az estét annak megörültem, mivel perpillanat keresve sem találsz itthon a 1000mods elé jobb "stoner" zenekart.

A félórás csúszás után bele is csaptak Gergőék a lecsóba, és meglepetésemre rájuk is elég szép számmal jöttek emberek. Az a szép ebben a műfajban, hogy az emberek kíváncsiak az előzenekarokra is és ez mindig melegséggel tölti el a szívem. Add egy hangyányi reményt, hogy vannak még emberek, akiket érdekel az "új" underground zene. A Red Swamp-nek igazából ez egy lemezbemutató koncertje volt, ugyanis a múlt héten jelent meg a második albumuk. Be kell valljam, hogy szám címeket még nem tudok, de a Waste-et és a Queen Of The Dirt-öt egyből felismertem. Ettől független valahogy nem jött átt nekem a srácok lendülete. Hiányzott az az egy kis plusz, amitől azt mondom, hogy "naaa, ez az volt" Mondjuk ennek nagyon nagy része, szerintem a hangosításon múlt. Egyszerűen bűn rosszul szóltak pedig próbáltam elől állni és utána közép tájt majd hátul, de valahogy sosem állt össze rendesen a dolog nekem. Recsegett, kásásan szólt és ez nem az a jó mocskos hangzás, amit elvársz egy stoner zenekartól. Ettől függetlenül a srácok tele vannak energiával, élvezet őket nézni, mert lekötik a figyelmedet folyamatosan. Gergő régen sem volt egy rossz énekes, de most kimondottan sokat fejlődött, jól állnak a hangjának az új dalok, de az új albumot egy másik cikkben szedjük inkább darabokra. Arra tökéletes volt a srácok munkája, hogy fel keltsék a figyelmemet és rá vegyenek arra, hogy egy következő alkalommal megnézzem őket.

red_swamp_akv.jpg

A csúszás miatt a görög stonerek, nem totojáztak, hamar belevágtak a dalokba. Meg kell mondjam, itt sem voltam elégedett a hangzással. Nem szólt úgy, mint a lemezen. Oké, nem kell stúdió hangzás, ráadásul egy stoner zenekarnak mocskosan kell szólnia, hogy érezd a homokot a fogaid közt, ami akkor száll bele, miközben csípőből headbangelsz. De itt ez hiányzott. Nem hiába, az Akvárium anno egy mélygarázsnak épült és ez akarva, akaratlanul is, de az ilyen rock buliknál hallgató. Elhiszem, hogy a szinti pop marha jól tud szólni, de a torzított gitárok valahogy nem érzik ezt a helyet. Nem először járok itt, de pechemre mindig kifogom az ilyen hangzást. Ettől független élmény volt látni a 1000Mods-ot hiszen a bakancslistámon ezt is kipipálhatom. Amúgy a banda a színpadon átéli, amit játszik, csak annak köszönhetően, hogy nincs meg az a kis plusz húzás élőben, mint a lemezen unalmassá vállnak. A koncert felénél azon kezdtem el gondolkodni, hogy abszolút felesleges ide a két gitár,de ők tudják. Talán, ha ők lettek volna a Red Swamp előtt akkor jobban élveztem volna a színpadi teljesítményüket. Nálam egyértelműen az előzenekar vitte a pálmát. Egyszerűen érdekesebbek a színpadon még a gyenge hangosítás mellett is. Ettől független nem éreztem magam rosszul, de nem ez lesz az a buli, amit emlegetni fogunk tíz éve múlva. Majd talán legközelebb.... Béke, Szeretet, Metal

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6513875522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum