RockStation

YOB és Wiegedood koncertek Budapesten

2018. szeptember 26. - sunthatneversets

yob-2018.jpg

November 7-én Budapestet egy nem mindennapi turné fogja elérni, hiszen fennállása során először fogja tiszteletét tenni nálunk az oregoni YOB. Az 1996-ban alakult doom metal bandát a kezdetek kezdetén még olyan zenekarokkal hozták párhuzamba, mint a Neurosis, a Sleep, vagy az Electric Wizard, de képesek voltak egy teljesen egyedi, modern soundot, stílust kialakítani maguknak, amiben igaz, megfigyelhetőek voltak a hatásaik, de csakis a saját útjukon járva.

2002-ben jelent meg az első lemezük,az Elaborations of Carbon, majd 2003-ban az 50 perces, 3 számos Catharsis, és ez volt az a pont, amikor aktívabban kezdett el mozgolódni a zenekar. Közben nem pihentek sokat, hiszen 2004-ben napvilágra került a The Illusion of Motion, majd nem sokkal később 2005-ben a The Unreal Never Live.


Ezután 2006-ban jelentették be a feloszlásukat. Viszont ez nem tartott sokáig, hiszen 2008-ban új erőre kaptak és ott folytatták, ahol abbahagyták. A zenekar agya Mike Scheidt, Travis Foster és Aaron Rieseberg 2009-ben kihozta a The Great Cessation című mesterművet. Igazából ezzel a lemezzel robbantak be a köztudatba. Itt már olyan helyeken is írtak róluk, mint a New York Times. A következő, 2011-es anyaguk az Atma egy kicsit másabb körülmények között lett felvéve, hiszen ezúttal mindent egyben játszottak fel. A következő lemezre 3 évet kellett várni, de nem hiába, hiszen az egyik legnagyobb alkotásukat zúdították a világra Clearing the Path to Ascend néven. Ezután a Mike Scheidt-tal történtek megkérdőjelezték a zenekar jövőjét, de ő erősebb volt és újjászületett, aminek hatására világra jött a legújabb mestermű, ami már a Relapse Records gondozásában jött ki Our Raw Heart néven. Aki azt gondolta volna, hogy az előző korongot nem lehet megfejelni, az nagyot tévedett, mert egyszerűen nem tudnak hibázni és ezúttal is csúcsteljesítmény hallható közel 73 percben. Nem csak azért lesz érdemes megnézni őket, mert még sosem játszottak nálunk, és a kortárs metál egyik legfontosabb nevéről van szó, hanem, mert élőben egy egyszeri és megismételhetetlen élményben lesz része annak, aki ellátogat az estére.


A YOBbal viszont nem más fog turnézni, mint az idén nálunk már egyszer megfordult Wiegedood. A belga black metal trió legutóbbi De Doden Hebben Het Goed III című lemezét promotálja mindenfelé, és emiatt szerencsére újból beleestünk a látószögükbe. Akik múltkor lemaradtak volna róluk, most behozhatják a lemaradást.

Az estének a Kék Lyuk fog otthont adni. Elővételes jegyeket online a Tixa felületén, személyesen a Wave üzletében tudod megváltani! további infók a koncertekről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8814264355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum