RockStation

Gojira, Testament, Brujeria, Suicidal Tendencies és mások az idei Brutal Assaulton

2018. január 21. - sunthatneversets

gojira_2016_1.jpg

Ahogy már többször írtuk, a Brutal Assault Fesztivál 2018-ban már a 23. alkalommal kerül megrendezésre augusztus 8. és 11. között kerül megrendezésre a csehországi Jaromerben. A héten 14 új bandát jelentettek be a jövő évi fesztiválra, köztük olyanokat, mint a Gojira, a Testament, a Brujeria, a Municipal Waste, vagy a Suicidal Tendencies. A legfrissebb bejelentések: Act Of Defiance, AngelMaker, Armored Saint, Brujeria, Dragged Into Sunlight, Gojira, Graveyard, Integrity, Municipal Waste, Pain, Suicidal Tendencies, Terror, Testament, Wiegedood. A fesztiválról bővebb infókat ITT találtok.

Valószínűleg szándékos kábítószer-túladagolás okozhatta Dolores O'Riordan halálát

dolores.jpgA The Cranberries énekesnőjének haláláról a rendszeres olvasóink már biztosan tudnak, még egy hete sincs annak, hogy eltávozott közülünk Dolores O'Riordan. A 46 éves énekesnő éppen a Bad Wolves feldolgozásán segédkezett, melyben pont a saját zenekarának dalába, a Zombie-ba szállt volna be némi ének erejéig (ez időközben már megjelent, természetesen Dolores hangja nélkül). A halál pontos okát egyelőre még nem tudni, viszont a Santa Monica Observer című újság tudni véli, hogy haláleset mögött itt is a kábítószer állhat.

Tovább

Előtte - utána: Ilyen volt eredetileg az új Trivium album egyik dala

0trivium2016_34.jpgA március 29-én újra a hazánkba látogató Trivium legutóbbi nagylemeze a The Sin And The Sentence tavaly év végén jött ki és be kell vallani, igen összekaparták magukat a srácok az előző, Silence In The Snowra keresztelt koronghoz képest. Az eddigi munkásságuk talán egyik legjobbját leszállító floridaiak egy korábbi, Matt Heafy által egy másik, végül meg nem valósuló zenekar számára írt dalt is felpakoltak a CD-re, a The Wretchedness Insideot, melynek a kvázi demós és albumverzióját is megtaláljátok lentebb, hogy jusson némi finomság erre a hétvégére is. Az, hogy kinek melyik verzió jön be jobban, már egyéni ízlés kérdése, de jó vitaindító lehet egy pofa sör mellett.

Tovább

Cosmos Calling - megjelent az új Ozone Mama lemez!

ozone_mama_event_smallest_1087_szines_debreczi_janos_gergely.jpg

A 2017. tavaszán elhunyt legendás Gregg Allman emlékére írt Straight On Till Morning Light című dallal indul az Ozone Mama január 19-én megjelent Cosmos Calling című albuma. A kétszeres Fonogram-díjas rockerek a folytatásban is egy hamisítatlan amerikai hangzású, a hetvenes éveket idéző, az eddigieknél pszichedelikusabb és változatosabb hangszerelésű lemezen vezetik végig a hallgatót. /Fotó: Debreczi János Gergely/

Tovább

Ismerd fel a magyar zenekarneveket, csupán egyetlen képből!

pokolgep_2015_1.jpgA hét közepén kaptatok egy jó adag külföldi zenekart, akiknek a nevét csupán egyetlen, igazából a tényleges jelentést tartalmazó, vagy azt leíró képből kellett kitalálni. Elgondolkoztunk: lehetne ezt magyar bandákkal is? Lehet hát! Nem is akárhogy! Összevadásztunk egy jó adag rejtvénygyanús bandanevet, akiket képbe rejtve a lenti galériában találtok. Természetesen jó szokásunkhoz híven a képek alatti fehér üres részt kijelölve megtaláljátok a megfejtéseket is, de 90%-ban tuti könnyebb lesz, mint gondolnátok. Egy kis segítség: ahol nem megy magyarul, ott lehet, hogy angolul kell gondolkozni.

Tovább

Hallgasd meg az AllSuckAll bemutatkozó lemezét!

allsuckall.jpgTegnap debütált online az egri AllSuckAll első lemeze, az Isten Gyártó Gép. A többek között a Tankcsapda, a Road, az Ørdøg és a Nomad társaságában többször fellépett anyaszomorítók fasza, dögös metalját tartalmazó korongja a csapattól eredeti formában is beszerezhető, de elég legyen már a rizsából, hallgassátok, szeressétek!

Tovább

The Prophet Of Doom - Itt az új Ektomorf lemez első tétele!

zotya18.jpgFebruár 16-án, azaz kereken 4 hét múlva fog megjelenni az új Ektomorf lemez, a Fury, melynek turnéján egy teljesen új felállás fogja fogadni, illetve már fogadja a nagyközönséget. A Farkas Zotya kivételével teljesen megújult csapat első videója, az új lemez egyik tételére, a The Prophet Of Doomra már el is készült, ezt lentebb láthatjátok.

Tovább

Ebben a dalban szerepelt volna Dolores O'Riordan

Már csak megemlékezés marad a Bad Wolves feldolgozása

dolores.jpgA hét elején újabb haláleset rázta meg a rockzenei világot: a The Cranberries énekesnője, Dolores O'Riordan 46 éves korában, ismeretlen okokból elhunyt. Az egyedi hangú pacsirta éppen a Bad Wolves egyik feldolgozásán működött volna közre, ami nem más, mint O'Riordan zenekarnának mondhatni legnagyobb slágere, a Zombie. A felvétel maga nyilván már kész volt, most pedig ki is adták a Farkasok, így meg is mutatjuk magát az eredményt - nyilván szegény Dolores hangja nélkül.

Tovább

Hétfőn újra Magyarországra jön a Batushka!

0batushka2017_22_eredmeny.jpgAz utóbbi évek egyik (méltán) legnagyobb black metal durranása, az ortodox keresztény elemeket a súlyos sötétséggel keverő Batushka hétfőn újra hazánkba látogat! Az arcnélküli lengyel gárda a Dürer Kert és a Rockmaraton után most az A38-ra fog ellátogatni a zarándoklatukkal, ahol a segítségükre a Schammasch és a Trepaneringsritualen lesznek. Nem kérdés, hogy mindenkinek ott a helye, aki szereti a sötét muzsikát.

Tovább

A gonosz mélyen érző - Új Zeal & Ardor-dal a sikerlemez után

zeal_a38_1.jpgNagyjából másfél évvel ezelőtt bukkant fel Zeal & Ardor első lemeze Devil Is Fine címmel és azonnal zsebre tette a kritikusok és egyéb földi halandók egy jó részét. A kis kiadónál megjelent egyszemélyes zenekar 2016 végén tehát jó néhány toplistán ott landolt. Az élőben természetesen több taggal is kiegészülő zenekar pedig azóta már hazánkat is megjárta. Akik pedig ott voltak, hálásnak tűntek azért, hogy a gonosz ilyen mélyen érző is lehet. Aztán most, kicsivel később már itt az első új dal. Ami természetesen a hajtás után pörög.

Tovább

Ez a részlet a Korn egyik első koncertjéből a legjobb dolog, ami történhet veled a mai napon (már ha szereted őket)

jd1993.jpg1993 október 30., Halloween. A Korn ekkor adta az első a harmadik koncertjét, amin láthatóan odavágtak az akkor még mit sem sejtő közönségnek. A maszkos-jelmezes ünnep lévén a zenekar elég fura cuccokban tolja, de a legjobb mégis Jonathan Davis harisnyatartós-cicanacis témája, melyben nyomulva, persze a bandával egyetemben, szétszedi a Club 5902 közönségét.

Tovább

Májusban érkezik az At The Gates új albuma

atg2017.jpg

Május 18-án a Century Media gondozásban lát napvilágot a Tompa Lindberg vezette At The Gates új albuma. A korong a To Drink From The Night Itself címet kapta producere pedig Russ Russel volt. A lemez lesz az első, amelyen Anders Björler helyett már Jonas Stålhammar pengeti a hathúrost, és amelyet kicsit death metalosabbnak, súlyosabbnak ígérnek a svédek. Alább pár stúdiós videót is megnézhettek a felvételekről.

Tovább

Júliusban Budapestre jön az Alice In Chains!!!!

Alice In Chains 2013.jpg

A rockzene egyik legbefolyásosabb zenekara érkezik hozzánk – Alice In Chains a Budapest Park színpadán! A grunge egyik úttörője, a számtalan Grammy-jelöléssel és több mint 20 millió eladott lemezzel, illetve az egyik legelvakultabb rajongóbázissal büszkélkedhető Alice In Chains július 1-jén, 9 év után tér vissza Magyarországra!

Tovább

Condemned To The Gallows - Friss és ropogós dal a Between The Buried And Me-től

0betweentheburiedandme2017_16_eredmeny.jpgTegnap már beszámoltunk róla, hogy egy új, kétrészes anyaggal fog idén jelentkezni az amcsi progmetal ötösfogat, a Between The Buried And Me. Az Automata I és II csomag első fele március 9-én fog megjelenni (a második szakasz nyárra várható), az előrendelés az új dal, a Condemned To The Gallows című dal és videó társaságában már be is indult. A klipet természetesen mi is megmutatjuk, íme!

Tovább

Március végén jön az új Primordial, debütált egy új dal

0primordial2016_11.jpgMárcius 30-án fog a boltokba és a megfelelő felületekre kerülni a Primordial legújabb nagylemeze, az Exile Among The Ruins. A nagylemezről, melynek a borítóját és a várható dallistáját lent látjátok, debütált egy új tétel, a Stolen Years, rögtön egy koncertre készülős klippel társítva, természetesen ezt is lecsekkolhatjátok.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum