RockStation

Stúdióban az Overkill!

2018. február 11. - theshattered

overkill_2017.jpgA Facebookos beszámolójuk szerint már a negyedik dal feldemózásának munkálata is folyamatban van az Overkill új nagylemezére. A nyilván még cím nélküli korongra egyszerre folyik a régi (próbatermes) és újvonalas (neten küldözgetős) dalírás, melynek végeredménye valamikor a közeli jövőben várható. A legutóbbi Overkill nagylemez mellesleg tavaly februárban jelent meg The Grinding Wheel címen.

Tovább

Ilyen volt az Exhorder visszatérő koncertje

exhordernewyorkfeb2018_638.jpgTegnapelőtt adta a visszatérő buliját a nemrégiben újjáalakult thrash veterán Exhorder. A brooklyni St. Vitus Barban adott koncert egy részletét fel is vette egy rajongó, ez lentebb látható. A csapatot jelenleg Vinne LaBella, Kyle Thomas, Jason Viebrooks, Marzi Montazeri és Sasha Horn alkotja, utóbbi három, persze nem ismeretlen arc friss tag a bandában.

Tovább

Egy riff, húsz stílus - Ace Of Spades

1riff20bands.jpgPete Cottrell gondolt egyet és az általunk is rendszeresen bemutatott Ten Second Songs stílusában csinált egy videót. Na, mivel ő a húros hangszereket nyüstöli az ének helyett, inkább fogott egy ikonikus riffet, aztán azt rakta át húsz másik banda "keze alá". Ez a riff pedig nem lett más, mint a rockzene egyik legismertebb dalának, a Motörhead-féle Ace Of Spadesnek a főmotívuma, a húsz zenekar meg... Hát, inkább nézzétek meg, hatalmas lett! Persze nem is lenne poén videó, ha éppen nem az aktuális feldolgozást nem a "feldolgozó" banda egy dalába gyúrta volna bele, érdemes azokat is figyelni!

Tovább

Közös projektben nyomul Wes Borland és Travis Barker

wes1.jpgWes Borland sem éppen az a fajta zenész, aki szeret a babérjain ülni. Mivel a Limp Bizkit (ha minden igaz) egyelőre nem készül új anyaggal, ezért a tavalyi Big Dumb Face album után most egy újabb zenei projektbe vágott bele. Hogy az egész eggyel érdekesebb legyen, az egészhez a Blink-182 dobosát, Travis Barkert szerződtette le, akivel tizenkét óra alatt hét dalt is megírtak. Minderről az Instragramon számolt be a gitáros.

Tovább

Bekerült A Dal döntőjébe a Leander Kills

dal18suha.jpgJó úton jár a Leander Kills, ugyanis (igaz, a közönségszavazatok révén, de) bekerült a Magyarország idei legjobb dalát, így az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulóját kereső A Dal döntőjébe. Habár a zsűri (érthetetlen okokból) nem tudott mit kezdeni a nóta elején lévő hangulatos unplugged résszel, így valószínűleg Suha Tamás hegedűjével sem, de azért Leanderék odatették, amit kell, maximálisan "élhető" volt.

Tovább

Tudtad, hogy Kirk Hammett vendégszerepel Michael Schenker új dalában?

photo-tms-week-9-guests-kirk-michael-colin-douglas-gray.jpg

Március 2-től lesz elérhető az új Michael Schenker formáció, a Michael Schenker Fest bemutatkozó lemeze, a Resurrection. A mindhárom Michael Schenker Group énekest magába tömörítő anyag egyik dalában, a Heart And Soulban még Kirk Hammett is tiszteletét teszi, ezt mutatjuk most meg.

Tovább

Oh So Pseudo - Itt egy új (kiadatlan) Napalm Death dal

Budapest mellett Kassán is láthatod a grindcore legendákat!

napalmdeathcodedsmears.jpgMárcius 30-án jelenik meg a Napalm Death kiadatlan dalokat tartalmazó albuma, a Coded Smears And More Uncommon Slurs, mely két lemezen mintegy másfél órányi jóságot fog a rajongóknak kínálni. Erről már meg is érkezett az első finomság, az Oh So Pseudo, ami valljuk be, minden, csak nem gyenge eresztés. Hogy ezt március 1-én élőben is fogjuk-e hallani, azt nem tudni egyelőre, viszont hangolódásnak pont alkalmas. És hogyha ez még nem lenne elég, idén jön az új nagylemez is!

Tovább

I Don't Wanna Be Blind - Új Turnstile-dal a dallamos hardcore rajongóinak

turnstile_2018.jpg

Február 23-án jelenik meg a Roadrunner Records gondozásában a Turnstile új nagylemeze, a Time & Space. Új dalokat már korábban is mutattunk róla, most alább itt van még egy I Don't Wanna Be Blind címmel. Ha valaki eddig lemaradt volna a zenekar korábban közzétett 2-3 perces szösszeneteiről, azoknak a többit is idepakoltuk.

Tovább

Chris Cornell is szerepel a ki nem adott verseket tartalmazó Johnny Cash albumon

johnny-cash.jpgJohnny Cash úgy tartozik a rockzene ikonikus arcai közé, hogy az elektromos gitárt vajmi kevésszer használta a dalaiban. Persze nem is ezért szeretjük a már tizenöt éve elhunyt, karakteres legenda dalait, hiszen anélkül is megvan azoknak a saját hangulata, éle, íze, minden, ami a jó zenéhez kellhet. Természetesen egy ilyen termékeny életmű után maradnak ki nem adott dalok, meg nem zenésített versek, ezekből adnak ki az örökösök egy csokorravalót neves zenészek, köztük a tavaly elhunyt Chris Cornell énekével gazdagítva.

Tovább

Áprilisban jön az új Black Stone Cherry lemez

blackstonechrry2018bandpromo_638.jpgFamily Tree cím alatt fog megjelenni a Black Stone Cherry legújabb nagylemeze. Az április 20-án megjelenő albumot az amcsik Budapesten is be fogják mutatni, szóval június 16-án minden minden rajongó illő módon ellátogat majd a Trackbe, hogy aztán a lelkét is kibulizza! Persze a bejelentéssel együtt a borító, a dallista és egy új dal, a Burnin' is elérhető lett, ezek ebben a sorrendben lentebb meg is találhatók.

Tovább

Miatyánk... - Itt egy kis részlet a Behemoth lemezfelvételeiből

0behemoth2015_05.jpgMár nagyon-nagyon közel jár a Behemoth ahhoz, hogy befejezze a friss anyag felvételeit, olyannyira, hogy Nergal már az énekfelvételeknél jár. Ebből be is számolt Instagramon, mégpedig igen stílusos módon, egy kis énekfelvevős videóval. A dalrészletben tisztán hallható, hogy a Mi atyánk kezdetű ima kicsit kiforgatva, de meg fog jelenni a korongon, kíváncsian várjuk, mi lesz még itt.

Tovább

Gazdagodott a Fezen felhozatal: újabb három névvel támad a fesztivál!

Anthrax, Richie Kotzen és Dragonforce a felhozatalban

fezen18.jpgA Fezen az a fesztivál, ami mondjuk ki, nem igazán szokott szarozni. A székesfehérvári népünnepély már így is elég csábító volt a speckó Helloweennal, a The Winery Dogs-zal, vagy a Mr. Biggel, viszont most tovább emelték a tétet: a tavalyi duplázás után újra ellátogat kicsit hazánkba az Anthrax, de mellettük érkezik Richie Kotzen és a Dragonforce is - mondhatjuk, hogy a szórakozás garantált?

Tovább

Meghalt Pat Torpey a Mr.Big dobosa

pat-torpey-of-mr_-big-2011-billboard-650.jpg

Február 7-én, 64 éves korában meghalt Pat Torpey, a Mr. Big dobosa. A zenekar közleményéből annyi derül ki, hogy a zenész a Parkinson-kórjából származó komplikációk következtében hunyt el. Mind a család, mind a csapat, mind a menedzsment szeretné, ha tiszteletben tartanák a gyászukat ezekben a nehéz időkben. A zenész pályája kezdetén John Parr, majd Belinda Carlisle háttérzenekarában dobolt, aztán a The Knack és a Mr. Big következett, de dolgozott többek között Ted Nugenttel és Chris Impellitterivel is. A zenésznél öt évvel ezelőtt diagnosztizálták a gyógyíthatatlan betegséget, amely miatt a csapattal az utóbbi években már csak nagyon esetlegesen tudott együtt dolgozni. Nyugodjon békében!

Fu Manchu - Clone of the Universe (At The Dojo Records, 2018)

Egy jó klón

fu-manchu-clone-of-the-universe.jpg
Régi emlék már eléggé, amikor az Evil Eye-t meghallottam a Fu Manchutól. Viszont igen intenzív imádat kezdete volt az a pillanat. A stoner rock fatörzsének két főelágazásából (Palm Desert scene, Kyuss- Fu Manchu) ők hozták azt a punkosabb, rock n’ rollosabb vonalat, amibe azért bőven belefért a betépett elszállás is. Legalább is ezt jelentette nekem régen a munkásságuk, a 2007-es We Must Obey után viszont fokozatosan kiszorultak a látóteremből.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum