RockStation

Koncertplakát miatt robbant ki egy nyilatkozatháború az Eyehategod háza táján

Rapert szenátor vs. EHG 3. kör

2019. február 09. - RaczUr

jr.png

Ritka az, amikor egy politikus és egy zenekar összecsapásának lehetünk szemtanúi. Most valami ehhez hasonló történik, ráadásul egy igazi feketeöves underground zenekar, az Eyehategod főszereplésével. Most összefoglaljuk hogyan áll a Jason Rappert szenátor vs. Eyehategod csörte:

A koncert plakát eléggé magáért beszél. Május 24-én az Eyehategod a Phobia, a Deadbird és a Seahag társaságában ad koncertet Little Rockban, Arkansas államban. A plakátra Jason Rapert az állam republikánus szenátora került, vámpír fogai közt egy csecsemővel. A flyer elért magához az érintetthez is, aki a közösségi oldalán bojkottra szólított fel a koncertnek helyt adó Vino's Pizza-Pub-Brewery ellen február 6-án

"Barátaim, ritkán osztok meg gyűlölködő posztokat és képeket, amelyeket a szélsőséges liberálisok osztanak meg rólam, hogy megtorolják az álláspontomat a jobb morális értékek kapcsán. De ezúttal azt szeretném, hogy lássátok mit csináltak. Az engedélyem nélkül felhasználták a képemet, és "egy gyermek megharapása" közben ábrázolnak rajta. Egy aljas és gonosz ábrázolás egy eseményhez ami az "Eyehategod" nevet viseli (sic!). Felhívtam a Vinost Little Rock-ban, hogy vonja vissza az eseményt, és kérjen bocsánatot a tiszteletlen képért, ami a gyermek élet embertelen ábrázolását mutatja. Ez tiszteletlen mindenki felé, aki értékeli a gyermeki életet, és hívő ember. Emellett ők (a zenekar) egyértelműen a Satanic Temple-t (amerikai sátánista egyház) éltetik egy másik posztban, amit megosztottam. Azt kérem, hogy NE látogassátok a Vinost és álljatok ki a gyülölködő hangnemük ellen."

1012017_511315882275465_1263480227_n.jpg

Az Eyehategod énekese Mike IX Williams nem késlekedett, február 7-én nyílt levélben válaszolt Rapert szenátornak:

"Köszönjük az érdeklődést, amit a Little Rock, arkansasi koncertünk felé tanúsított. Bármilyen kép amit magáról felhasználtunk az alkotmány első módosítása által van védve (röviden a szabad vallás gyakorlás, a szólásszabadságról szóló kiegészítés), amely minket "amerikaiakat" hivatott megvédeni. Kérjük maradjon meg inkább az emberi életek rombolásánál azzal, hogy megpróbálja betiltani az azonos neműek házasságát, ellenezze az orvosi marihuána legalizálását, fenyegesse a kisebbségeket, és menjen szembe a nők választásának jogával. Az értékrendi keresztes hadjárata az alapvető emberi jogokkal megy szembe, és minden szinten harcba fog ütközni

Mike IX Williams
EyeHateGod"

A 1988-ban alakult new orleans-i sludge banda, egyébként sem egy nehéz célpont az erkölcsösebb értékrendű embereknek. Az énekesük kábítószer birtoklás miatt ült 2005-ben börtönben 91 napot, a zenekar több tagjának is voltak egyéb jogi ügyei, illetve börtön büntetései. Emellett elég a zenekar számcímeit, videóit, album borítóit megnézni. Ráadásul amikor 2013-ban Magyarországon jártak, megkapták egy keresztény portáltól is a magukét. 

Itt egy himnusz az Eyehategodtól:

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr614615058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum