RockStation

The Bounders – Tiltott Gyümölcs (No Silence Studios, 2019)

Lemezajánló a szegény ember Hellacopterséhez

2019. június 15. - rockstation

borito.jpg

A szentesi punk-rock trió egy megalakulás, pár tesztkoncert, egy feloszlás, és egy újjáalakulás után piacra dobta a Tiltott Gyümölcs című hét számos debüt albumát.
Az első dalnál egy kicsit pszichedelikus-progresszív hatású basszus-dob kombinációnál pár másodpercig azt hiheti az ember, hogy most jön a  magyar Tool, de aztán Sebők Tomi egyszerű nyers, skandináv garázsrockon edződött SG gitárja beúszik az „éterbe”, és egyértelművé teszi, hogy itt a jó értelemben vette egyszerű, dallamos punk-rock következik.

Ez a laza rock and roll  feeling aztán az egész anyagon végigvonul. Aki esetleg a Hellacopters és Backyard Babies féle északi rockban nem merült el, annak a korai csajozós- beleszarós Tankcsapda adhat azonosítható támpontot az anyag kapcsán. (nem véletlen a trió felállás..:D).

Ehhez az életérzéshez nagyon sokat tesz hozzá az, hogy a srácok ragaszkodtak a puritán, vaskos- punkos hangzáshoz, a gyulai No Silence Studios hangmérnöke, Simon István pedig maximálisan szem előtt tartotta ezt, sőt az a gyanúm, hogy ő maga is sokat hozzátehetett az anyaghoz „ghost-producer” minőségében.

bounders_to.jpg

Hét dal, egyenként 2-3 perces hossz: összesen alig több, mint egy fertályóra a lemez, semmiképp nem nevezhetjük epikusnak…ellenben akkora adrenalin bombát ad első hallgatásra, hogy az ember automatikusan rányom a repeat gombra. Bevallom, én titkon vártam volna egy balladisztikusabb tételt, de a végére rájöttem, hogy nincs, és nem is kell. Henry Rollinst idézve:

„Öcsém, ez itt nem a Van Halen, szedd össze magad…”

Egyszóval, aki gyertyafény mellett akar elmerülni a zenehallgatásban, az ne ezt a lemezt hallgassa. Aki viszont sörrel a kézben akar ütemesen bólogatni, vagy esetleg egy jó nagy gázfröccsel akar nekiindulni az Útnak, az bátran nyúljon a The Bounders anyagához.

Ha kedvet kaptál a „bunkók” lemezének meghallgatásához, akkor a Hammer FB oldalán ITT, a zenekar oldalán pedig ITT  éred el.

Írta: Kiss Ákos (Old Time RnR Magazin)
playlist a YouTube-on

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5214892490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum