RockStation

Ez csak rock and roll!!! - Megjött a Supergoo!

2019. július 04. - sunthatneversets

supergoo_band.jpg

A hazai rockélet kipróbált arcaiból alakult a közelmúltban egy új formáció Supergoo néven, ami ugyan rock zenét játszik, viszont modern megközelítésben, néhol akár popos felhangoktól sem mentesen.

Székelyhidi Balázs "Roxx Hydi" (ex-Roxx69), Szőke Gábor "Szöszö" (The Joystix, ex-Zorall, ex-Sonicdollz, Slang, stb.), Martonzoli (The Joystix), Pintér Zsola (The Joystix, ex-Tóth Gabi és a Supernova) és Dakos Lilla (Catsby, Piros Cipellők, stb.) alkotta ötös nem titkolt célja, hogy új színt vigyen a hazai könnyűzenei palettára. Mindenki hozott a korábbi zenekaraiból hatásokat, de a végeredmény mégsem egyértelmű folytatása egyik korábbi zenekarnak sem.

A gitáros-dalszerző, Szöszö így nyilatkozott a csapatról:
- Honnan jött a Supergoo ötlete?
- Az utóbbi időben egyre kevesebb és kevesebb, klasszikus értelemben vett rockzenekar tudott megfogni, viszont jópar izgalmas produkciót találtam, ami ha már kategorizálni akarunk, inkább könnyedebb műfajokba sorolható. Balázzsal mar évek óta terveztünk valami közös dolgot, ez lett belőle.
- Milyen műfajnak mondanád ezt?
- Legyen powerpop mondjuk... A visszajelzések alapján akik figyelemmel követtek az eddigi dolgaimat egyből ráismertek, hogy én vagyok a dalok mögött, de a hangvétel sokkal könnyedebb, úgy is mondhatjuk, hallgató-barátabb lett. Próbáltam nem elfelejteni, hogy 2019-et írunk, ennek megfelelően a megszólalást hozzáigazítani a mostani, aktuális zenékhez, amennyire lehetséges persze.
- A The Joystixben ódzkodtál a magyar nyelvtől, most mégis van magyar single. Kétnyelvű lesz a zenekar? Miért írtál magyar nyelvű dalt is?
- Elfáradtam abban, hogy a hallgatóság nagy része, akinek szántuk a The Joystix zenekart, akikről úgy gondoltuk, hogy egy csapatban vagyunk velük, azok le sem szarták, hogy mit akarunk csinálni, vagy egyáltalán létezünk-e, illetve egyetlen koncerten nem láttam őket, holott léteznek... Mostantól nem szeretnék az ország háromnegyedének hátat fordítani azért, mert nem írunk magyar nyelvű dalokat... Nem szeretnék olyan közönséghez szólni, akik totálisan érdektelenek, rinyálnak, hogy a rocknroll halott és közben ők ássak a gödrét a műfajnak egyre mélyebbre és mélyebbre... Magyar zenekar vagyunk és a magyar embereket szeretnénk megszólítani... Ha ezt nagyobb eséllyel tudjuk úgy megvalósítani, hogy magyarul is megírjuk a dalokat, akkor legyen így... Szóval a tervek szerint mindkét nyelven kijönnek majd a dalok!"

A csapat közben dolgozik a dalokon, amiből várhatóan még a nyáron napvilágot lát egy, klippel megtámogatva, ősztől pedig koncertfronton is elindul az aktivitás. Érdemes figyelni a facebook oldalt az aktuális információkért!

A bemutatkozó single magyar és angol nyelven elérhető a digitális platformokon!


Facebook oldal:

Magyar Youtube:

Angol Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=0tyPD9v04CU

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9114925212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum