RockStation

Most már hivatalos: Kai Hahto lett a Nightwish dobosa!

2019. július 16. - theshattered

nightwish_drummers.jpgÖt év szünet után hivatalosan is visszalépett a Nightwish dobosi pozíciójából Jukka Nevalainen, aki súlyos álmatlanság miatt volt kénytelen háttérbe vonulni az Imaginaerum turné idején. A Nevalainent pótló Kai Hahto egyúttal hivatalosan is megkapta a már egyébként is jó ideje betöltött pozícióját, Nevalainen a háttérben fog tovább mozgolódni.

Jukka Nevalainen: "Már öt év telt el a nehéz döntésem óta, miszerint a súlyos álmatlanságom miatt ott kellett hagynom a Nightwish lélek-gépezetét. Ebben már benne volt az előző stúdiólemez és az azt követő turnék időszaka is.

Ahogy számítottam is rá, ez volt a lehető legjobb döntés. Most már fantasztikusan vagyok, valószínűleg már soha nem kell az alvási gondokkal bajlódnom. Ráébredtem, hogy több időm is lett azzal, hogy csakis zenekari háttérdolgokkal kell, hogy foglalkozzak, ami sokmindent megváltoztatott.

Így, hogy már ezt is tudjátok, eldöntöttem, hogy nem fogok kockáztatni azzal, hogy visszatérjek a zenekarba. A drága barátom, Kai Hahto fogja betölteni a helyemet, mint a csapat főállású tagja. Továbbra is foglalkozni fogok a zenekar ügyeivel a háttérben, nagyon várom, hogy mit tartogat még nekem az élet.

Őszinte köszönetem a zenekarnak és a rajongóknak a közösen eltöltött csodás időkért!"

A Nightwish közben már gőzerővel dolgozik a következő nagylemezén, melynek megjelenése a jövő év tavaszára várható. Tuomas Holopainen elmondása szerint már minden dal, a címek, ráadásul a lemez neve is megvan már, csak össze kell pakolni a többiekkel is a cuccot: "A véglegesítés és a próbák hónapokba fognak telni. Valószínűleg rámegy az egész év. De minden dalnak, ami majd felkerül az albumra, megvan a címe, az album címe, minden adott már. Szóval mostantól már csak a hangszerelés és a finomhangolás van hátra."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5614947874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum