RockStation

Steel Panther @ Barba Negra Track, 2019.07.17.

"Mutasd a sziszid!"

2019. július 23. - bönin

0steelpanther2019_55_eredmeny.jpg

A Steel Panther még sosem járt nálunk, úgyhogy - így a befutásuk után majdnem tíz év után - ideje volt, hogy a grupifaló, kokainszívó, hajmetálos fiúk hozzánk is benézzenek, hogy Budapest összes jó csaját bevigyék a backstage-be. Hát az igazság az, hogy nem poroznak, öreg parókás arcok és még a a csajokat is hazaengedik. Acélpárducék egy marha jól felfuttatott és kiváló zenészekből álló bagázs, de inkább egy produkció, akik marha jól adják elő azt a dögöt, amivel a 80-as években a glam metalosok csajok százát fektették meg. Hakni és stand-up, de irtó nagy poén egy Steel Panther show, amin állati nagyokat lehet bulizni és röhögni. És még csöcsöket is láthatsz! Az Atomic Playboyz-os srácoktól pedig elnézést kérek - utolsó pillanatban estem a Panther kezdésére, úgyhogy ők most kimaradnak.

A 2000 óta ugyanazzal a felállással működő zenekarban négy olyan egyéniség tolja a hülyeséget, hogy külön-külön is megérnek egy misét. Kedvencem a tükörrel piperészkedő, hajspray-ző Lexxi Fox, aki szűk csili-vili cuccokban pengeti a rózsaszín basszerját és általában az ő muterját szokták megfektetni a srácok a bandából. Frontemberünk, Michael Starr szintén óriási arc - a kötelező párducmintás cuccokban, fejkendővel egy jó Krokus pólóban tolja a vakert és a vokált. Ráadásul, ehhez a műfajhoz zseniális hangja van és Axel Rose-től kezdve Ozzy-ig bárkit tud imitálni. Sachel, aki többet nyalogatja a gitárt, mint pengeti, szintén kiváló zenész - egyedül elviszi a 6 húros részleget, nem is hiányolsz mellé még egy gitárost. Természetesen a stand-up terén ő is ott van a szeren. Dobok mögött a nagydarab, tetkós Stix Zadinia, aki talán a legkevesebb szerepel egy show alatt, de hangszerét ugyancsak mesterien döngeti.

0steelpanther2019_10_eredmeny.jpg

Ahogy berobbantam a Track területére már vége volt az Everybody Wants Some! Van Halen dalnak, amit kedvcsinálónak toltak intró gyanánt. Sörkérés közben pedig már bele is csaptak az The Eye Of The Panther kedvenc klasszikusomba. Dupla korsóval már elől ráztam a cimborákkal a sorban következő Goin' in the Backdoorra, ami a Lower The Bar lemezen található. Nekem ez a korong annyira nem volt meg, egyszer-kétszer pörgettem le és nem is voltam tőle elájulva, viszont most élőben elég jót robbantott és persze csokis volt a vége!

0steelpanther2019_45_eredmeny.jpg

Mivel bulizni jött mindenki erre a koncertre így nem maradhatott el a Party Like Tomorrow Is the End of the World glam sláger. A buli közben megtudtunk, hogy a mi közönségünk a legjobb az elmúlt kemény három napban és hogy Satchel nagymuterja magyar volt és persze egy kurva jó bula. A srácok magyarul is tanultak egy kicsit, mert kedvenc gitárosunk tudta, hogy kell megkérni a lányokat, hogy mutassák meg a mellüket: "Mutasd a sziszid!" felszólítással biztatta a hölgyeket, hogy húzzák fel a pólójukat. Nagy össznépi bevállalás nem volt, de egy-két csaj engedett a szép szónak azért. Satchel aztán leszólta Starrt, hogy "kicsi a fasza". Miket nem tudnak ezek a fiúk...

Just Like Tiger Woods után pedig egy teljesen új dalt hallhattunk, ami már az új Heavy Metal Rules lemezen lesz rajta. Az All I Wanna Do Is Fuck (Myself Tonight) egyszerű, de nagyszerű, lírailag kellemes és még együtt énekelni lehet a fiúkkal. Biztos vagyok benne, hogy jól fog szuperálni a jövőben. A Poontang Boomerang (a szövegét ajánlom olvasásra) után szintén egy első lemezes klasszik, az Asian Hooker zendült fel, ami kellemes ázsiai kurtizánok társaságának és pár nemi betegségnek a megtapasztalását zenésíti meg.

0steelpanther2019_25_eredmeny.jpg

Mostanában a párducfiúk továbbfejlesztették a show elemeiket és szokásuk össze vissza játszani alap bandáktól, így most is belekezdtek egy rakat számba Maidentől, Judas Priesttől, majd Starr Ozzy-t imitálva lenyomta a Crazy Traint is. Az utánzás zseniális volt, a totyogás és a tapsikolás logós fekete garbóban, nagy kereszttel egy az egyben szeretett Ozzy-nk volt.

Steel Panther buli nincs csajok nélkül a színpadon. Először egy áldozattal kezdték, leültettek egy kishölgyet a Girl From Oklahoma alatt. Hát nem lennék se az ő, se a palija helyében. Ezután körülbelül húsz magyar nőstény özönlötte el a színpadot, akiket huncut módon hátul táraztak be a backstage-ben. Végigugrálták a 17 Girls in a Row-t és a Gold Digging Whore-t. Cici nem nagyon volt, sajnálom. Egy német fesztiválon nagyjából ötvenen voltak fenn egy szál bugyiban, ahhoz képest ez prűd party volt. 

0steelpanther2019_33_eredmeny.jpg

Utolsók között kaptunk még két dalt az első lemezről. Sört kilögybölve énekeltük a Community Property-t, majd egy utolsót headbangeltünk a Death to All but Metalra. Kevésnek tűnt, én még toltam volna, ráadásul az volt akkor ott az érzésem, hogy maximum tíz számot játszottak és túl sokat pofáztak. Kivonulás és visszatapsolás után pedig még egy Glory Hole is volt, így 14 dalt hallhatott, aki ott volt. Aki pedig nem volt ott, az sajnálhatja, ugyanis ha mókás átvezetőkkel teletűzdelt fasza őrültködést szeretnél hallani, ahol a szex, drogok és a rock 'n' roll a téma, akkor jobb helyet nem találsz egy Steel Panther bulinál.

FOTÓK: RÉTI ZSOLT. További képek ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr614971884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum