RockStation

Budapestre jön a black metal egyik feltörekvő neve, az Ultha!

2019. október 01. - rockstation
02_1.jpgOktóber 13-án egy igazi csemegével fog szolgálni a Tukker Booking, hiszen a kortárs black metal egyik feltörekvő neve, az immáron Century Medianal székelő Ultha fogja bevenni a Dürer Kertet! Ha tudni akarod, hogy milyen az, amikor az Ash Borer, az Emperor és a Neurosis Fields of the Nephilimet játszik egy teljesen saját köntösben, akkor nagyjából megközelítettük az Ultha hangzását.

A 2014-ben alakult kölni zenekar eddig elég aktív pályát tudhat magáénak. Nem elég, hogy olyan bandákkal is játszottak már együtt, mint a Sun Worship (DE), Woe (US), Yellow Eyes (US), de számos releváns fesztiválon is megfordultak már, mint a Roadburn, vagy a Brutal Assault. A Woe-val közös turnéjuk pár éve majdnem elérte Pestet, ezért külön öröm, hogy végre-valahára itthon is láthatjuk őket. Igazából a második anyag, a "Converging Sins" indította el a banda képzeletbeli szekerét, hiszen ennek hatására igazolta le őket a Century Media. Ennek egyenes következménye lett, hogy a legutóbbi "The Inextricable Wandering" a szélesebb réteg számára is elérhetővé vált.

Az amerikai black metal zenekarok hatásai ugyanúgy érezhetőek az Ultha zenéjében, mint a funeral doom, vagy a dark wave, de mindezt úgy tudják ötvözni, hogy közben a saját útjukat járják.
Ha ez még nem volt elég kedvcsináló a számodra, akkor jobb, ha tudod, hogy élőben valami elképesztő, amit ez a zenekar művel, és minden bizonnyal az év egyik legkeményebb black metal buliját fogják leszállítani nektek.
 
Hazai részről pedig nem más, mint az Oaken fog játszani, akik hamarosan új anyaggal fognak jelentkezni! Elővételes jegyeket a Waveben tudsz venni!

01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4815185120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum