RockStation

Uriah Heep: februárban ismét Budapesten az 50 éves zenekar

2019. október 04. - sunthatneversets

uriah_heep_promo_photo_nov_2017_hi_rez-photo_credit_richard_stow.jpg

50 éves a Uriah Heep! A legendás brit hard rock zenekar legutóbbi, 25. lemeze a 2018-as Living the Dream, mely a kerek évforduló mellett a 2020-as turné apropójaként is szolgál majd: Budapesten február 5-én, a Barba Negra Music Club színpadán láthatjuk majd őket.

Alakulását követően a Uriah Heep 1970-ben debütált “Very 'eavy... Very 'umble” című lemezével, mely ma már a hard rock műfaj igazi mérföldköve, a zenekar pedig több mint 40 millió lemezt adott el világszerte. A mai napig folyamatosan turnéznak, egy évben akár 125 koncertet is adva, évről évre több mint félmillió ember előtt fellépve. Koncertjeiken egyaránt előkerülnek az első évek klasszikus dalai, és az elmúlt évek friss szerzeményei is.

A Led Zeppelin, a Black Sabbath és a Deep Purple mellett a Uriah Heep is a brit heavy metal úttörői között van, meghatározó hatást gyakorolva a ’70-es és ’80-as évek rockzenéjére. A Heep kiemelkedett a műfaj alapítói közül az összetett és gyakran fennkölt énekbetétek használatával, aminek köszönhetően viccesen a heavy metal Beach Boys-ának is nevezték őket. Szintén elsők között játszottak Hammond orgonán a dalokban, és Mick Box wah pedál használata is a hangzás kulcselemévé vált.

A zenekar 25 stúdiólemezt adott ki, melyek a Living The Dream a legfrissebb. Lemezeik 90 %-át az Egyesült Államokon kívül adták el, ami az intenzív turnézással együtt jól mutatja, hogy egy igazán globális, világszerte ismert együttesről van szó, amely Közép- és Kelet-Európában is híres: 1987-ben, Moszkvában már jó 180.000 ember előtt játszottak, az első nyugati zenekarok egyikeként.

A csapat Budapesten is rendszeresen játszik, legközelebb február 5-én láthatjuk őket a Barba Negra Music Club színpadán. Jegyek már kaphatók! További infók a koncertről ITT.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6615191712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum