RockStation

Bemutatkozott a Cadaveres új tagsága

2019. február 03. - theshattered

cada2019.jpgMinekutána a Stagediving feszten elbúcsúzott a közönségtől a Cadaveresből távozó Bölcsföldi Zoli és Jakus Dávid, már csak az a kérdés lógott a levegőben, hogy vajon kik lesznek azok, akik újra teljessé teszik a csapat legénységét. Nyilván ezt az érintettek tudták már egy ideje, de most már a nagyközönség is megismerheti az új arcokat: Pápai Zsolt lesz az, akit mostantól a mikrofon mögött találtok majd, a dobokat pedig Tajti Vince fogja püfölni. A csapat új tagjai az alábbi videóban mutatkoznak be.

Tovább

Édes-dead - Ebben az életben (2018)

Több is van még a tarsolyban....

img_3860.jpeg

Az Édes-dead zenekart utoljára az S8-ban láttam, amikor a Heim Pál Kórháznak rendezett jótékonysági bulin léptek fel. A zenekarral azóta nem sok minden történt, ellenben a buli elött még tavaly megjelent a legújabb lemezük, amiről most mi is megemlékezünk. Itt van az Ebben Az Életben!

Tovább

Nem kedvezett a metalnak A Dal tegnapi válogatója

leanderkills20170112_led2_1.jpgKettőből nulla, azaz sem a Salvus, sem a Leander Kills nem jutott tovább A Dal tegnap esti műsorából, ami mint tudjuk, az Eurovíziós Dalfesztivál itthoni válogatója. A Leanderék a Hazavágyommal, a Salvus pedig a Barát című tétellel próbálta meg a szerencséjét, de sajnos most ez nem jött össze. A fellépésekről lentebb találtok felvételeket.

Tovább

Szimfonikus zenekarral játszott az Animals As Leaders

69032.jpgA Tosin Abasi-vezette hiperprog trió, az Animals As Leaders azért nem egyszerű piskóta, már ha a technikák tárházát nézzük, de ezt már a hazai rajongók is jól tudják, volt alkalmuk elcsípni a hármast itthon is. Az urak nemrégiben egy szimfonikus zenekarral dugták össze a bucijukat, akikkel három dalt, az Arithmophobiat, a The Brain Dancet, valamint a Mind Spunt vették elő, ezekről egy-egy rövid felvétel-részlet is készült.

Tovább

Új dallal jelentkeztek John 5-ék

john52018.pngFriss klipet adott ki a Rob Zombie, korábban pedig Marilyn Manson mellől ismert gitáros, John 5 és zenekara, a The Creatures. A hamarosan érkező Invasion nagylemezről a Crank It - Living With Ghosts című tétel lett a kiválasztott, melyben az elektronikus- és horrorhangulat mellett "ötösJohnny" azt is megmutatja, hogy ha kell, azért meg tudja tekerni azt a gitárt.

Tovább

Nyakunkon az új Deserted Fear

deserted-fear-03-sw_by-manuel-glatter-1500x1001.jpg

Eddig nem sok szó esett itt a Deserted Fear nevű német csapatról, ezért megtöröm az átkot és rögtön három új számot is bemutatok nektek, amelyek mind a február 8-án megjelenő negyedik nagylemezükön - a Drowned By Humanity-n - szerepelnek. A három türingiai úriember 2007 óta nyomja a klasszikus death metal-t, bár az albumaik előrehaladtával egyre dallamosabb, tisztább és emészthetőbb muzsikát nyomnak, de nem a negatív értelemben! Ha szereted a death metal-t legyen az régisulis, amcsi, svéd vagy melodic vonal, akkor told fel a hangerőt maxra és basszál oda egy kis Deserted Fear-t, mert nagyon értik a srácok a dolgukat!

Tovább

Új Enforcer a láthatáron!

Speed metal csavarás áprilisban

enforcer-band-2008.jpg

Megtekinthető az új Enforcer lemez albumgrafikája, mely Velio Josto olasz művész keze alatt készült. A svéd speed metal tornádó április 19-én debütálja a Zenith névre keresztelt ötödik studióalbumukat, melyen 10 új szerzemény lát napvilágot. A formációhoz Jonathan Nordwall gitáros csatlakozott még tavaly, hogy még bikább legyen a klasszik hangzás, amit a svéd srácok képviselnek. Sajnos még nincs meghallgatható anyag az új LP-ről, de valószínűleg pár heten belül kidobnak valamit előétel gyanánt.

Tovább

Homokozó - Megkapta a maga húsz stílusát az Enter Sandman is

metallica10secondsongs.jpgAnthony Vincent nem áll meg, miért is tenné? A Ten Second Songs arca, hangja, mindenese egy meglepően egyértelmű dalhoz nyúlt, ami nem más, mint a Metallica Enter Sandmanje. James Hetfieldék 1991-ben kiadott klasszikusa többek között a The Beatles, Steve Wonder, a The Doors felöltőjét kapta a nyakába, persze sok egyéb, nem csak gitárközpontú verzió mellett.

Tovább

Március végén új lemezt ad ki Yngwie Malmsteen

yngwee.jpg

Blue Lightning címen érkezik a jó Yngvie Malmsteen friss nagylemeze, mely egy tucatnyi tételt (melyek közül csak négy lesz a saját, a többi blues feldolgozás), valamint a spéci verziókon két plusz dalt fog tartalmazni. A Sun's Up Top's Down című saját dal már szabadon fülelhető, ehhez szinte már elvárható szinten egy dalszöveges videó is készült.

Tovább

Megérkezett az Vlitmas harmadik dala!

vltimas.pngEgy dalszöveges videó képében kiadta a harmadik lemezelőzetes dalát a Blasphemer (ex-Mayhem), David Vincent (ex-Morbid Angel) és Flo Monier (Cryptopsy) által alkotott Vlitmas. A trió a Diabolus Est Sanguist hozta el nekünk nagy szeretettel, mely természetesen a debütlemezen, a Something Wicked Marches Inen fog megjelenni március 29-én.

Tovább

Hallgass bele egy új Hellyeah dalba!

hellyeah-2016.jpgIdén fog megjelenni a Hellyeah új, egyelőre cím nélküli nagylemeze, mely az utolsó lesz, amin a tavaly júniusban elhunyt Vinnie Paul dobjátéka hallható. A csapat többi tagja persze ahogy illik is, befejezte az albumnak a munkálatait, melynek egy rövid részletébe már bele is lehet hallgatni, remélhetőleg hamarosan a teljes tétel fog érkezni.

Tovább

Therapy? (NI), Uzipov (HUN) @ A38 Hajó, 2018. január 30.

leÍRhatatlan királyság!

_mg_7768.JPG

Tizedik alkalommal látogatott kicsiny hazánkba a Therapy?. Az észak-írek nem hazudtolták meg magukat, oda is pakolták az új lemez, a Cleave, valamint a magnum opus Troublegum dalaival telített műsorukat a csordultig telített hajón, mellettük pedig a felvezetést bevállaló Uzipov sem vallott egyáltalán szégyent. A csalódás kizárt volt, nem is változott ez a későbbiekben egy gondolatnyit sem.

Tovább

Megkezdte a búcsúturnéját a KISS

kiss-2018-credit-jen-rosenstein-671x377.jpgBelevágott a vélhetően utolsó, bár jó ideig elhúzódó világkörüli turnéjába a Kiss. A négyes a vancouveri nyitóestén egy húszdalos listával örvendeztette meg a rajongókat, ennek a dallistája és egy pár közönségből készített felvétel már csekkolható. Ha valaki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar május 29-én Bécsben a Stadthalléban lép fel. Erről a koncertről további infókat ITT találtok.

Tovább

A Guerrilla Funk című új Brant Bjork dal jöhet?

brant-bjork-photo-aija-svensson.jpgBrant bácsi tényleg nem tétlenkedik. Már írtunk róla, hogy a tavalyi album után, hirtelen most megint előrukkolt az öreg egy adag új számmal, amik mondjuk régiek, mert 2010-ben készültek, csak soha nem adták ki őket. A Jacoozzi névre keresztelt anyagról most hallhatunk egy új dalt is, itt van a Guerilla Funk, ami tényleg nagyon FÁNKI!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum