RockStation

Heavy rock Kelet-Magyarországról

MARMUNSK! - Big House

2019. március 03. - BETH

img_8205-edit.jpg

Új év, első nagylemez - valahogy így foglalhatnánk össze röviden a MARMUNSK! eddigi 2019-es hónapjait. A csapat tavaly sokat koncertezett, jártak Kecskeméten, Debrecenben, Nagyváradon, adtak koncertet az A38 tetején és játszottak a kaliforniai Yawning Man előtt is a 2018-as Desszert Feszt nyitóbuliján. A legutóbbi MARMUNSK! EP-ről mi is írtunk, de most már az első nagylemezre sem kell sokat várnunk. A Wish I Could Blame It All On You március végén érkezik. 

Tovább

Amikor Mr. Malmsteen Beatlest játszik

yngwee.jpgA részletek bejelentése óta nem titok, hogy Yngwie Malmsteen legfrissebb albumán, a Blue Lightningon ott lesz a The Beatles egyik legismertebb dalának, a George Harrison által írt While My Guitar Gently Weepsnek az átirata. A március 29-én megjelenő album előzeteseként most ki is lett szemelve ez a tétel, melyet, mármint természetesen a Malmsteen-verziót az alábbiakban hallgathattok meg a korábban kiadott Sun's Up Top's Downnal együtt.

Tovább

Ilyen, amikor dühös az L.A. Guns

lagunsjan2019_638.jpgAlig másfél éve, hogy megjelent az L.A. Guns legutóbbi nagylemeze, a The Missing Peace (melyet Tatabányán is bemutatott a csapat), máris készenlétbe lett helyezve az utód, a The Devil You Know. A tíz (CD-n és digitális kiadásban tizenegy) dalos korong március 29-én fog rászabadulni a nagyvilágra, melyről a korábban kiadott Stay Away mellé most a nyitódalt, a Rage-et mutatta meg a kvintett.

Tovább

Ezek a finomságok várhatóak a Lemezboltok Napján

rsd.pngÁprilis 13, szombat. Ezt a dátumot minden ínyenc mélyen bevéste már a naptárába, hiszen ekkor lesz a Lemezboltok Napja, melynek keretében rengeteg finom csemege fog megjelenni, igazi nyálcsorgató falatok várják majd a fanatikus kollektorokat. De mégis mik azok, amelyek egy rock, vagy metalfan képzeletét be tudja indítani ezen az egy napon? Ezek lettek összeszedve egy jó gazdag csokorba a Loudwire által és ezt nyálazhatjátok át az alábbiakban.

Tovább

Májusban jön az October Tide új lemeze

octobertidebandnov2018.jpgMájus 17-én érkezik az ex-Katatoniás Norrmann-tesókat is a soraiban tudó October Tide legújabb nagylemeze, az In Splendor Below. A dalcsokorhoz, mely a 2016-os Winged Waltz utódja lesz, a dallistát és a borítót már közkinccsé tették a svédek, új nótát, legalábbis még egyelőre nem adtak a kvázi csomaghoz. Reméljük, azért az is hamarosan érkezik majd.

Tovább

I Am John 5 - Friss klipet adott ki a gitáros és csapata

john52018.pngJohn 5 és csapata, a The Creatures szinte sorra szórja a dalokat és a klipeket a közeljövőben várható új nagylemezéhez, az Invasionhöz. A gitáros most az I Am John 5 címre keresztelt dalhoz készült videót adta ki, mely egy elég fura, de semmiképp sem véresen komoly, inkább a Mester ős-horrormániáját megmutató sztorit vonultat fel.

Tovább

Mire való ez a gomb? @ Bruce Dickinson book tour Antwerpen, 2019. 02. 24.

bruce_dickinson_what.jpg

Miután megtudtam, hogy egyik kedvenc, ha nem a kedvenc metal énekesem önéletrajzi könyvet jelentet meg, többször hangsúlyosan feleségem tudomására hoztam, hogy igen jó néven venném, ha Karácsonyra a fa alatt a részemre felcímkézett csomagból nagy meglepetésemre ez a könyv kerülne elő. Szerencsére életem párja vette az adást és így pár nap alatt be is falhattam az ünnepek alatt a Mester könyvét. Azzal tisztában voltam, hogy Bruce amolyan modern kori polihisztor, reneszánsz ember, nyughatatlan, szinte felfoghatatlanul kreatív figura. A könyvből azonban ez hangsúlyosan ki is derül.

Tovább

Újabb dalt adott ki az Vltimas

vltimas.pngMárcius 29-én jön a David Vincent (ex-Morbid Angel), Blasphemer (ex-Mayhem) és Flo Monier (Cryptopsy) által alkotott Vltimas bemutatkozó nagylemeze, a Something Wicked Marches In. A csapat nem kíván zsákbamacskát árulni az érdeklődő zenefanatikusoknak, ezért már a negyedik dalt adják ki a kilenctételes korongról, a legfrissebb kiszemelt a Monolilith lett.

Tovább

A Death By Stereoval jön a Billybio!

deathbystereo.jpgElég beton estéje lesz annak, aki június 20-án a Dürer Kertbe látogat. Az egy dolog, hogy a Billybio is rendesen meg fogja ácsolni az arcokat, de hogy mindezt a Death By Stereoval együtt tegye... Persze, aki még erre is akarna némi seggrepacsit, a hazai mezőnyből a Don Gatto és az Igor fogják megalapozni a hangulatot, szóval nyakpárnákat, húslevest másnapra röffent, jegyet megvesz, készül, tombol!

Tovább

Kiadta a Children Of Bodom az új lemez harmadik előzetes dalát

cob2018.jpgMár egy hét sincs az új Children Of Bodom nagylemez, a Hexed megjelenéséig. A csapat az eddig kiadott (lent azért újra felsorakoztatott) Under Grass And Clover és This Road mellé most a Platitudes And Barren Words lett berakva, mint vélhetően utolsó mézesmadzag, ehhez egy klip is készült, csak hogy teljes legyen a kép.

Tovább

Július végén újra Budapestre jön az Animals As Leaders!

Animals-As-Leaders-2014.jpg2014 és 2016 után immár harmadik alkalommal fog ellátogatni hazánkba a modern progresszív gitárzenét játszó trió, az Animals As Leaders. A csapat a fennállásának tizedik évfordulós turnéját fogja elhozni nekünk július 31-én, melyen biztosra vehetjük, hogy mind a négy nagylemezükről kapunk majd kötelező csemegéket.

Tovább

Májusban mutatják be Magyarországon a Lords Of Chaost

lords-of-chaos-still-2_24175749577_o.jpgA magyar címadók megint odatették magukat: a majdnemhogy logikátlan A sötétség gyermekei címen fog érkezni a hazai mozikba a Jonas Akerlund által készített, a norvég black metal korai időszakát feldolgozó Lords Of Chaos. A már sok hideget és meleget kapott, de azért elég érdekesnek ígérkező filmet május 9-én kezdik el vetíteni a hazai mozik, melyre csak tizennyolc év felett lehet majd megváltani a jegyeket. Az egészhez egy előzetes is készült már, íme!

Tovább

Trailert készített a jövő héten debütáló filmjéhez az Alice In Chains

0aliceinchains2018_45_eredmeny.jpgAhogy korábban már mi is beszámoltunk róla, egy, a tavalyi Alice In Chains-nagylemez, a Rainier Fog dalain alapuló film készülget Adam Mason rendezésében. Jelentjük, a Black Antenna címre keresztelt mozi elkészült, a másfél órás, részletekben bemutatásra kerülő alkotás jövő hét pénteken kezdi meg a világhódító útját, ehhez pedig egy rövid trailert már tudunk is mutatni.

Tovább

Hangzavarban a Harmóniát - Itt egy új Ossian-dal

Áprilisban jön a lemez is

ossian_2019.jpg

Szöveges videóval kísérve meghallgatható az első előzetes Ossian-dal az április 5-én érkező A Reményhozó című albumról. A Hangzavarban a Harmóniát című dal kapcsán Paksi Endre így üzent a rajongóknak: “Az elsőként közzétett dalban azt a reményemet próbálom kifejezni, hogy ebben az egyre zűrösebb világban sikerül némi harmóniát teremteni saját magunknak, és azoknak, akik fontosak számunkra.”

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum