RockStation

Heavy rock Kelet-Magyarországról

MARMUNSK! - Big House

2019. március 03. - BETH

img_8205-edit.jpg

Új év, első nagylemez - valahogy így foglalhatnánk össze röviden a MARMUNSK! eddigi 2019-es hónapjait. A csapat tavaly sokat koncertezett, jártak Kecskeméten, Debrecenben, Nagyváradon, adtak koncertet az A38 tetején és játszottak a kaliforniai Yawning Man előtt is a 2018-as Desszert Feszt nyitóbuliján. A legutóbbi MARMUNSK! EP-ről mi is írtunk, de most már az első nagylemezre sem kell sokat várnunk. A Wish I Could Blame It All On You március végén érkezik. 

A grunge / heavy rock / metal vonalon egyensúlyozó MARMUNSK! (Iklódi Tamás - gitár/ének, Kiss Sándor - basszusgitár/vokál, Baku László - dob/vokál) 2016 őszén alakult Budapesten élő nyíregyháziakból és azóta kifejezetten aktívak. Meghatározó inspirációik közé tartozik a korai Nirvana, a Helmet, a Barkmarket és a Failure is. Két EP-t hoztak ki eddig, melyek folytatásaként a srácok idén márciusban rukkolnak elő első, Wish I Could Blame It All On You címre hallgató nagylemezükkel. Erről hallgathatjuk meg most a Big House-t. 

"A dal nagyjából elsőként született meg az tavalyi Wasted Energies EP megjelenése után. A zenekar tudatosan szeretett volna keményebb zenét írni az új lemezre, ennek megfelelően jött a kőegyszerű, nem túlgondolt fő riff. Alapvetően a kilencvenes évek hatásai mentén halad a csapat, így innen jött egy megjegyezhetőbb(nek szánt) refrén. A dal önmagában is meghatározó lesz az albumhoz képest, hiszen a címben szereplő sor a nóta végén hajtott mantrából ered. A felvételek a budapesti Origo Stúdióban készültek Csernyi “Bogi” Kálmán és Rőfi Dániel segítségével, a produceri feladatot pedig - az előző kislemezhez hasonlóan újra - Beke István, az Ivan & The Parazol billentyűse látta el. A nagylemez megjelenése március közepére várható, a lemezbemutató koncertre pedig március 30-án szombaton kerül sor a Mika Tivadar Mulatóban, az Alone In The Moon társaságában. A MARMUNSK! ezt követően tavaszi turnéra indul az országban, szintén az AITM-mel. Fun fact: a single borítója egy homage a Barkmarket L Ron című lemezéhez, melyhez a haverbanda dobosa, Menyhárt Balázs asszisztált" - mesélték nekünk. 

A frontember, Iklódi Tomi ezt mondta az új dalról: 

"A világ legunalmasabb középiskolájába jártam a kétezres évek elején. Klasszikus, életből felmentett zárkózott gyerek voltam, nulla önismerettel, tele félelmekkel, amire legjobb módszernek hirtelenjében a zárkózottságot láttam. Kelet-Magyarországon egyébként sem a legoptimistább arcokba botlasz a mindennapok során, szóval ez egy tipikus lázadókorszak-utóhatásról szól, azokról a napokról amikor haragszol mindenkire, de amúgy beszari is vagy, a napjaid ugyanakkor tele vannak unalommal. Szerencsére sikerült ebből kinőni, ennyi év távlatából kifejezetten vicces már erre visszatekinteni, mindenesetre egy dalt megért ez a korszak." 

Fotók: Bikali Sándor 
Stylist: Droppa Dóra
Lemezbemutató itt

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr10014664017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum