RockStation

Fizikai formában, magyarul is megjelenik a Faith No More képregénye!

2020. január 07. - theshattered

faith-no-more-promo-2019.jpgMagyar nyelven, könyvformátumban is megjelenik az eredetileg The Scrolls of Faith No More címen megjelent Dudich Ákos képregény. A - ki nem találnátok - Faith No More történetével foglalkozó, magyarul A Faith No More Képes Testamentuma címen kiadásra kerülő mű hamarosan mindenki számára elérhető lesz, ez ügyben érdemes Ákos Facebook-oldalát követni.

A képregényről ez olvasható Ákos honlapján:

Ennek a műnek a története arra az időszakra vezethető vissza, amikor még a Silenos Kiadónak dolgoztam és éppen a Rage Against The Machine-könyvet fordítottam. Ezt ugye Joel McIver, amerikai zenei újságíró rakta össze, és miközben átültettem a mondatait magyarra, rájöttem, hogy egy ilyen könyvet akár magam is meg tudnék írni. Angolul tudok, az internet be van kötve, némi affinitásom is van hozzá, már csak ki kell választani a megfelelő zenekart.

A választásom végül a Faith No More-ra esett. Beszereztem mindkét velük foglalkozó könyvet, és gyakorlatilag mindent elolvastam, amit róluk írtak a neten. Minden interjút, még a legutolsó eldugott blogot is átböngésztem. Végül el is kezdtem írni a biográfiát, természetesen angolul. Viszont, ahogy haladtam előre a munkával, egyre inkább kialakult egyfajta hiányérzetem. Valami pluszt kívánt a sztori.

És akkor jött az isteni szikra: legyen ez inkább egy képregény! Sok zenekart rajzoltak már meg, egy-egy jelenet erejéig, de még egyiknek sem mesélték el a TELJES történetét képregényként. Úgy éreztem, hogy a jeleneteket, a narrációt és a párbeszédeket meg fogom tudni írni, már csak egy rajzolót kellett találnom. Végül Oravecz Gergő mellett döntöttem, akit magamnak még a Yellow Spots zenekar cd-füzete kapcsán fedeztem fel. Ő rábólintott és indulhatott a munka. Kellett azonban hozzá egy befektető is, aki meg tudta finanszírozni a munkát, amíg el nem kezdődik az értékesítés. Ez a mecénás végül Szoldán Márk barátom lett.

Az igazi izgalmak azonban akkor indultak, amikor elkészültünk az első résszel, ami az énekesváltásig tart. Tresó T Tibor segítségével ugyanis sikerült kapcsolatba lépnem a Faith No More basszusgitárosával, Billy Goulddal! Egyrészt szerettem volna tájékoztatni, hogy készül egy ilyen mű, nem akartam vele megkerülni a bandát, amit értékelt. Másrészt engedélyt akartam kérni a nevük és a logójuk használatára, amit meg is kaptam. Harmadrészt szerettem volna tudni, mit gondol a műről: nos, imádta! � Teljesen oda volt meg vissza. Azt is elmondta, mit változtatna, de persze ezt nem felszólító módban tette. Mi viszont nyitottak voltunk minden változtatásra, azt akartuk, hogy őt is jó érzéssel töltse el ez a projekt. Volt, amit kivettünk, volt, amit átírtunk vagy áthelyeztünk, és volt, amit betettünk, mert a sűrű levélváltás közben Billy sokat sztorizott, így új jelenetekkel gazdagodtunk.

Végül, miután Gergő elkészült az összes javítással, már csak annyi feladat maradt, hogy e-bookot varázsoljunk belőle és feltoljuk a képregényt az Amazonra. Ezt is Márk intézte, és most már megrendelheti bárki, szerte a világban, hej!

Az angol nyelvű verziókba ITT és ITT tudtok betekinteni, Ákos Facebook-oldala ITT érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8615396794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum