RockStation

Hogyan segítsd kedvenceidet a koronavírus-járvány alatt?

2020. március 19. - theshattered

0antrax2019_37_eredmeny.jpgA mostani, koronavírus okozta helyzet miatt a zenészek is kénytelenek összehúzni a nadrágszíjat. Főleg akkor kellemetlen nekik a szitu, ha éppen a muzsikálás az egyetlen bevételi forrásuk, ezen esetben a turnészünet külön övön aluli ütést jelenthet egyeseknek. De hogyan segíthettek a kedvenceiteknek ezekben az ínséges időkben? Mutatunk pár tippet!

Vegyél merchöt!

Amíg posta van, kiszállítás is! Igaz, egy-két online szolgáltató, így az Amazon már szünetelteti a küldemények feladását, de ameddig adott a lehetőség, csapjatok le egy-két pólóra, lemezre, vagy pont a koronavírus miatt kiadott exkluzív termékre. Ha a fizikai tárgyak nem vonzanak annyira, a virtuális lemezek megvásárlásával is támogathatjátok a zenekarokat.

Adakozz!

Elsősorban a tervezett, de a járvány miatt törölt turnék okozta kiesés az, ami rendesen megcsapolja a zenekarok, zenészek költségvetését. Mivel több estényi, előre tervezett bevételtől estek el, komoly anyagi deficit elé nézhetnek többen is. Többek között Devin Townsend is a rajongóktól várja a segítséget - de nem ő az egyetlen!

Vegyél online órákat!

Több magyar és nemzetközi előadó is felajánlotta a szolgálatait a tanulni, vagy fejlődni vágyó hangszeres társaiknak. Mivel a legtöbben, így ők is otthon vannak, egy Skype, vagy hasonló platformon adott órával egy könnyed win-win helyzetbe kerülhettek.

Kérj fel egy zenészt!

Van esetleg készülőben dalod, lemezed? Kérj meg egy nevesebb, zeneiparban jártasabb arcot egy kis "maszekra". Jól mutathat egy promólevélben, ha egy nagyobb név is vendégszerepel egy kiemelt nótában (mondjuk egy szólóra), de az sem épp hátrányos, ha egy nagy nevű ember keze tologatja a keverésnél a virtuális potikat. Érdemes kipróbálni!

Folytasd a promóciót!

Lehet, hogy a világ most körülbelül megáll egy időre, de a tervezett nagylemezek szépen, sorra meg fognak jelenni. A lemezelőzetes dalok érkeznek, a klipek felsorakoznak. Egy megosztás is sokat segíthet a csapatokon, tudjátok, ha esetleg egy-két ismerősöd rájuk kapna, a streamelések után is jár a csapatoknak némi zsebpénz (ha sok esetben nem is több).

A Metalinjection eredeti, ezen cikk alapját szolgáló írása ITT érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3215535304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum