RockStation

Új Nagaarum lemez a világjárványról dalonként publikálva

2020. április 15. - sunthatneversets

naga.jpg

A harmadik tétel készült el két napja Nagaarum készülő új lemezéhez a Covid Diarieshez. A dalonként, vagyis a felvételek folyamatában közzétett album mindettől eltekintve a teljesen szokásos módszerrel készül.

"A babonák sok ezer év múlva is bennünk élnek. Neill DeGrasse Tyson - Cosmos: A SpaceTime Odyssey című ismeretterjesztő sorozatában mesél az alakfelismerő képességünkről, amikhez a legrégebbi babonánk az égi jelek figyelése kötődik. Csillagjegyek, csillagjóslás, együttállások, hullócsillagok, üstökösök, holdfázisok, és még sorolhatnám. Kiélezett történelmi időkben, amilyent most is élünk, különösen babonássá válunk, ezeken a tévhiteken keresztül birodalmak eshetnek egymásnak, társadalmak változhatnak meg. Hogy a jövő mit hoz a 2020-as nagy járvánnyal kapcsolatban, ez még rejtély, de az biztos, hogy a nap mint nap megkötött alkunk az ájtatossággal kihatással lesznek erre.
Ezúttal Szabó Rolandon kívül feltűnik Betty V. is, aki jó füllel érzett rá, hogy a dal második felében hallható szaggatott riff mit kíván - női éneket. Az ő ötlete volt, én meg elfogadtam."

A már elkészült két további dal:

Amint a teljes mű összeállt, a Bandcamp felületen lesz egészében és ingyen letölthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8615613940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum