RockStation

Hatmillió dollárért kelt el Kurt Cobain MTV Unplugged gitárja

2020. június 21. - theshattered

nirvana-kurt-cobain.jpgNemrégiben olvashattatok már nálunk is róla, hogy elárverezik Kurt Cobain akusztikus gitárját, amit a legendássá érett MTV Unplugged fellépésen használt a rá pár hónapra már elhunyt frontember. A licit megtörtént, a szerencsés nyertes (Peter Freedman, aki a RØDE Microphones alapítója) röpke hatmillió-tízezer dollárt, azaz körülbelül egymilliárd-nyolcszázhatvanezer forintnyi zöldhasút csengetett ki a rocktörténeti ereklyéért.

Peter Freedman: "Amikor hallottam, hogy licitre kerül ez az ikonikus gitár, egyből tudtam, hogy ez egy soha vissza nem térő alkalom, hogy megszerezzem és hogy ezen keresztül rávilágítsak arra, hogy az előadóművészeknek milyen terheket kell és kellett mindig is elviselniük.

A világ művészeti iparát megrázta a COVID-19 járvány, közülük is a zenészeket érintette az egyik legnagyobb mértékben. Az elmúlt néhány hónapban megtanultuk, hogy mindannyian egy olyan iparágban dolgozunk, aminek néha segítségre van szüksége.

A legtöbbjüknek nagyon kevés lehetősége van most a pénzügyi és egészségügyi, főleg mentális egészségügyi szolgáltatásokat igénybe venni. Míg a legtöbb iparág lassan visszazökken a normális kerékvágásba, addig ennek az irányzatnak sok időbe telik majd, hogy úgy működjön minden, mint azelőtt. Hatalmas mértékű böjtje van és lesz is ennek az időszaknak és itt, ha segíteni akarunk, többre lesz szükség, mint szavakra. Cselekedni kell, én magam pedig egy cselekvő ember vagyok."

freedmancobainguitar.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5615904978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum