RockStation

Minden idők három legdrágább kazettája

2024. október 17. - KoaX

discogs1719928869_logowik_com.webp

Különös listát állított össze a Discogs. Noha a felmérés nem reprezentatív, inkább csak azt mutatja, hogy náluk melyek azok a mágnesszalagos kiadványok, amik a legdrágábban mentek el az évek alatt. Szinte hihetetlen, de a legdrágább kazettáért ÖTEZER dollárt fizetett valaki. Nem árulunk zsákbamacskát, a demó kazettákat tartalmazó listáért kattints a cikk további részére.

A harmadik helyen az éppen új albummal jelentkező Linkin park áll, akinek az első demója Xero címmel jelent meg és 4500 dollárt fizetett érte valaki. 

A lista második helyén Prince promóciós kazettája áll, amiért 4600 dollárt fizettek. A kazetta érdekessége, hogy egy  párizsi Versace kollekciós bemutató résztvevőinek osztogatták a szalagot 1995-ben. 

A lista első helyén pedig egy olyan anyag áll, aminek mind a két oldalán ugyanaz a négy dal szerepel és ezért valaki képes volt 5000 dollárt fizetni. Ez egy 1992-es anyag, ami megelőzte a korát, hiszen a nu-metalban utazó, Deftones első anyaga. Állítólag csak 15 példány készült ebből a kazettából, azonban a Discogs szerint 28 embernek van meg.

 

A lista további érdekes bejegyzései közé tartozik egy 2009 eleji demó a svéd metal óriástól, a Ghosttól, amely valamivel több mint 2000 dollárért kelt el, egy 1984-es Primus demó 1250 dollárért, egy 1990-es Nirvana demó 1200 dollárért, több olyan számmal

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5618709476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum