RockStation

Mocskos és sötét új dal a RED SWAMP-tól

Time To Die-videópremier

2020. június 23. - sunthatneversets

red_swamp_press_photo_2020.jpgMocskos dallal és sötét hangulatú videóval vezeti fel november 20-án megjelenő harmadik nagylemezét a smoker-metal Red Swamp. Az új szerzemény egyben a lemez címadó tétele is, melyet újra az a svéd Jens Bogren masterelt, akivel első lemezükön, a Tiszassippin is dolgoztak a srácok.

“Amikor tavaly tavasszal megírtuk ezt a számot, már akkor eldöntöttük, hogy a lemeznek is Time to Die lesz a címe, hiszen érezhető volt a folyamatos feszültség világszerte. A dal és a lemez is ezt az elemi szorongást kívánja feldolgozni/feloldani. Hol megértőbben és dallamosabban, hol pedig arcba lépő súllyal és agresszióval. A zene nekünk terápia (ezzel szerintem nem vagyunk egyedül) és ez a dal és lemez a válaszunk arra a bizonytalanságra, ami a legutóbbi lemez óta eltelt időszakot jellemzi.” - mondta el Kovács Gergely énekes

“A harmadik nagylemez felvételeihez ez eddigiektől is sokkal tudatosabban álltunk neki, a már kialakult munkamódszerünket úgy gondolom, sikerült egy következő szintre emelni. Ebben hatalmas segítséget kaptunk a Pinewood Studio-tól, ahol a felvételeket és a keverést végeztük, köszönet a stúdió vezetőinek, Sipos Ábrisnak és Kőrös Gergelynek. A lemez masterelésénél úgy döntöttünk, hogy ismét azzal a Jens Bogren-nel dolgozunk a svédországi Fascination Street Studios-ból, aki az első lemezünket, a Tiszassippit is masterelte. Olyan bandák lemezein dolgozott egyébként, mint az Opeth, Sepultura, Dimmu Borgir, Amon Amarth, Arch Enemy, At The Gates, vagy Devin Townsend. Azt kell mondjam, hogy minden belefektetett munka és produceri döntés, amiket meghoztunk a folyamat során, meghálálta a végén és egy olyan anyag készült el, amivel maximálisan elégedettek lehetünk.” - tette hozzá Bereczki Zoltán (gitár, vokál, producer).

A dalhoz egy kellően sötét képi világú és hangulatú videoklip is tartozik, mely Bokor Ádám (Everlong Film & Fotó) keze munkáját dicséri.

A zenekar mostani, 4 fős alapfelállása Farkas Zsombor dobos belépésével fixálódott tavaly ősszel, aki fiatal kora ellenére gyorsan megtalálta a helyét a 3 alapító tag (Kovács Gergely - ének, Bereczki Zoltán - gitár, Szabó Sándor - basszusgitár) mellett.

A 2016-os Tiszassippi és a 2018-ban megjelent Desertdrive után ez a zenekar harmadik nagylemeze. A teljes korong november 20-án érkezik, addig minden hónap huszadikán megjelenik egy új dal/videó az anyagról, kövessétek őket az online felületeken és semmiképp se hagyjátok ki, ha a közeletekben koncerteznek őszi turnéjuk során (dátumok lent).

Az új dal letölthető és megvásárolható a zenekar Bandcamp oldalán. Az év során érkező új videókért iratkozzatok fel a YouTube csatornájukra.  

2020-as őszi turnéállomások

2020. szeptember 5. Szeged
2020. szeptember 19. Székesfehérvár
2020. szeptember 26. Dunaújváros
2020. október 9. Veszprém
2020. október 10. Esztergom
2020. november 13. Hajdúszoboszló
2020. november 14. Békéscsaba
2020. november 20. Kecskemét
2020. december 12. Budapest

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4615911012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum