RockStation

Túlzásnak tűnik... - Július végén érkezik Slash könyve magyar nyelven!

2020. június 23. - theshattered

0slash_arena2015_72.jpgA legtöbb hard rock rajongó pár hang után felismeri a mára klasszikusnak számító „Sweet Child o’ Mine” bevezető gitárszólamát, amely nemcsak a Guns N’ Rosest, de Slasht is hirtelen a rockzene legmagasabb csúcsára repítette. Az irigyelt és csodált rocksztárság kulisszái mögött azonban érzelmi hullámvasút, önpusztító életmód rejlik, melyben az alkohol és a heroin mindig éhes démona is megköveteli a maga jussát – erről ír leplezetlen őszinteséggel Slash önéletrajzi művében, miközben kitér a Guns N’ Roses nehéz természetű énekesével, Axl Rose-zal fennálló, „se veled, se nélküled”-típusú kapcsolatára is.

slash-tulzasnak-tunik.jpg

Saul Hudson, művésznevén Slash a Guns N’ Roses alapító tagja, 1985 és 1996 között, majd 2016-tól szólógitárosa, a Time magazin szerint Jimi Hendrix után minden idők második legjobb gitárosa. 1993-ban létrehozta saját bandáját, a Slash’s Snakepitet, amely 2001-ben feloszlott. Közvetlenül ezután két volt Guns N’ Roses-taggal megalapította a Velvet Revolvert, ám a csapat két sikeres lemez után, 2008-ban felfüggesztette a működését. Slash 2010-ben szólópályára lépett, és számos vendégzenésszel megjelentette debütáló albumát. 2012-ben együttesének állandó tagja lett Myles Kennedy énekes, akivel Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators név alatt a mai napig együtt dolgozik.

Összegyűltünk az öltözőben. Axl nem volt ott. A hangulat… mondjuk úgy: „komor” volt. Ekkor indult be az őrjöngés. Hallottuk a dobogást. Még az ajtókon keresztül is, olyan volt, mintha kitört volna a lázadás. Kinyílt az ajtó, és Axl lépett be. – Menjünk vissza! – mondta.
Végigmentünk a színpad felé vezető folyosón. Olyan volt az egész, mint az a jelenet a Beatles Sárga tengeralattjárójában, ahol a srácok végigmennek egy folyosón, és minden normális, de valahányszor kinyitnak egy ajtót, egy vonat robog feléjük, vagy egy macska prüszköl rájuk. Kinyitottunk egy ajtót: üvöltés. Kinyitottunk egy másikat: hordágyon fekvő embereket láttunk, véres zsarukat, mentősöket, pokoli felfordulást.

A könyvet a Popshop oldalán, azaz IDE KATTINTVA tudjátok előrendelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1115907410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum