RockStation

A ló túlsó oldala - Nevet változtat a Slaves

2020. június 27. - theshattered

slaves2020.jpgA Black Lives Matter-mozgalom térhódítása miatt meredek dologra szánta el magát a Slaves. A kaliforniai csapat a zenekari név (Szolgák) rasszista felhangja miatt döntött úgy, hogy megválik a már három lemezen is ott mosolygó korábbi nevüktől (még ha állítólag tervezték is ezt egy ideje). Az augusztusra ígért To Better Days című korong végül még a Slaves név alatt fog megjelenni.

"Mint egyének és mint csapat is, bizonyos dolgokat magunkénak érzünk - a rajongóink iránti őszinteség és átláthatóság az egyik legfontosabb közülük.

Az új lemezünk, a To Better Days írásának és felvételének kezdetén el kezdtünk beszélni egy új, jövőbeli hangzásvilágról, hogy hogyan kellene kinéznünk, vagy hogyan kellene hívni a zenekart. Aztán végül úgy döntöttünk, ez lesz az utolsó anyagunk, ami a Slaves név alatt meg fog jelenni.

A Slaves név egy utalás a zenekar tagjainak függőségeivel való múltbeli harcára, mivel a függőségeink és a belső démonaink szolgái voltunk. Mindig is az volt a célunk, hogy megbirkózzunk ezekkel a bonyolult témákkal, hogy közösséget építsünk, megosszuk a reményről szóló történeteket, hogy felbátorítsunk másokat: a belső démonaik igenis legyőzhetők! Viszont ez a név egyben rasszista felhangokkal is rendelkezik. Mivel elkötelezett támogatói vagyunk a BLM-mozgalomnak, nem tudunk tovább kötődni a zenénkhez és a pozitív mondanivalónkhoz egy ilyen negatív és fájdalmas szó jelentése alatt.

A To Better Days egy fejezet lezárása és egy másik kezdete lesz a zenekar számára. Ezt már tervezzük egy ideje, izgatottak vagyunk, hogy megmutassuk az új zenénket, nevünket valamikor az év későbbi részében.

Hálásak vagyunk a rajongóinknak, hogy továbbra is velünk maradnak és már nagyon várjuk, hogy együtt kezdhessük meg ezt az új korszakot.

Szerettel és hálával: Colin, Felipe, Matt, Weston, Zack"

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3315970034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum