RockStation

Ismét új hangzással jön majd a Mastodon!

2020. július 13. - theshattered

0mastodon2017_59_eredmeny.jpgBill Kelliher gitáros szerint újra változni fog a Mastodon hangzása, már ami az új, javában készülő nagylemezt illeti. A csapat ahogy eddig, úgy továbbra sem kíván kapaszkodót adni a hallgatóknak, egyszerűen csak írják, ami jön, teszik, amit tenniük kell. Aztán ha tetszik, tetszik, ha nem... Akkor is tetszik!

Bill Kelliher: "Ez a zenekar szerintem olyan, hogy ha felrakod az első lemezt mondjuk a három-négy lemezzel ezelőttit egymás után, csodálkozni fogsz, hogy ez vajon ugyanaz a csapat? Nincs ez másként a legújabb lemezünkkel sem, amin éppen most dolgozunk.

Egy előrelépés lesz az eddigiekhez képest, megint új dolgok felé fogunk fordulni. Nem tudok megmaradni a megszokott mederben... Mint az AC/DC - imádom őket - de minden lemezüknek megvan a maga formulája, a három akkord - de milyen három akkord! A Ramones is ugyanez. A Slayer is hasonló. Egyszerűen csak beállnak egy megszokott vágásba, de én nem akarom, hogy mindenki ugyanazt a zenét játssza.

Mondok egy példát: amikor kiadunk egy albumot, a rajongók fele már mondja is, hogy basszuk meg, eladtuk magunkat, mert egy bizonyos irány felé fordultunk és nem érzik már annyira a zenénket. Erre csak annyit tudok mondani, hogy tudjátok mit? Több embert szerzünk azzal, hogy fejlődünk! Láthatóan még mindig itt vagyunk.

Figyelj, ötven éves vagyok már, de még mindig odacsapok, ha kell. Olyan zenét fogok írni, ami karcol és nem fogom ugyanazokat a zenéket újra megírni. Tudom, hogy vannak olyan rajongóink, akik várják, hogy mit fogunk csinálni legközelebb, mert az előző néhány lemez is másféle volt. Megkavarjuk megint egy kicsit a dolgokat!"

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1316001894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum