RockStation

Szimfo metalosok, figyelem! Megjelent a Taleteller nagylemeze, a The Path

2020. december 22. - rockstation

taleteller_wide_new.jpgA szimfonikus metál és az epikus filmzene keverékéből megszületett a Taleteller, ami egy egyedülálló álomvilágba kalauzolja el a hallgatóit. A Taleteller egy magyar zenekar. 5 zenészből áll, akik olyan zenekarokból merítettek ihletet, mint Nightwish, Delain, és Two Steps From Hell. Kemény gitár riffek és lehengerlő szimfonikus részek beszippantják a hallgatókat egy mély szürreális kalandba. Minden album egy központi történetre fókuszál, ami több albumon keresztül ível.

A Taleteller ötlete 2010-ben született meg Budapesten Tóth Tibor elméjében. Az ötlet a következő volt: Hozzunk létre egy olyan szimfonikus metál bandát, ami kifejezetten egy történetet dolgoz fel albumonként. Miután megosztotta az elképzelését Mészáros Róberttel úgy döntöttek, hogy megalapítják a Taleteller-t. Róbert basszusgitárosként, nem sokkal később Róth Miklós dobosként csatlakozott az együttesbe.
Sárközy Edina énekesként csatlakozott végül pedig Dobos Csaba vállalta a gitáros szerepét. Amikor a zene és a történet elkészült, rögzítették az első demó albumot, aminek a neve Hope Dies Last lett.

A felvételek után Róbert és Csaba kilépett a bandából és Tokai Brendon lett a gitáros.
2014. február 14.-én kiadták a Hope Dies Last demó albumot. Az első koncertjük 2015 április 18-án volt Budapesten, amit még számos koncert követett azon a nyáron.

Ezután egy nehéz időszak következett. Brendon és Edina úgy döntött, hogy elhagyja a bandát. Ennek ellenére Tibor és Miklós tovább dolgozott azon, hogy életben maradjon a Taleteller. Kitartóan dolgoztak egy új album megírásán.

Amikor Tibor elkezdte megtervezni az új albumot úgy vélte, hogy sokkal filmzeneibbnek kell lennie, mint a Hope Dies Last. Ebben Uhljar Mihály sietett a segítségére, aki 2017 júliusában csatlakozott, mint szimfonikus hangszerelő. A segítségével sokkal gyorsabban haladtak a szimfonikus részek írásával. 2018. októberében az új album írása befejeződött és elkezdődtek a stúdió felvételek. Ekkor csatlakozott hozzájuk Csák Annamária énekesként és Horváth Imre gitárosként.

Az új stúdió album - The Path - 2020 őszén érkezik meg a hallgatóság számára.
Ezt az Aurora című kisalbum előzi meg, ami 2020.06.30-án lesz elérhető. Az Aurora-hoz tartozó klip szintén ezen a napon jelenik meg.

Jelenlegi tagok:

Csák Annamária - ének
Horváth Imre – gitár, basszusgitár
Róth Miklós – dob
Tóth Tibor - billentyűk
Uhljar Mihály – szimfonikus hangszerelő

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1616353156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum