RockStation

Ingyen koncertet tett elérhetővé a Pink Floyd is!

2020. április 19. - theshattered

Pink-Floyd-2014-770.jpgSzabadon elérhetővé tette az 1994-ben, Londonban felvett, majd 1995-ben Pulse címen kiadott koncertjének egy felújított verzióját a Pink Floyd. A rögzítés idején még Gilmour, Wright, Mason felállásban nyomuló legendák eredetileg majdnem egy órával hosszabb koncertjének másfél órás kivonatában a teljes Dark Side Of the Moon nagylemezt eljátsszák, a ráadásban még egy-két finomsággal megfűszerezve azt. Bátran csekkoljátok le, akkor is, ha már láttátok valamilyen formában!

Tovább

Megérkezett az Oathbreaker remix EP-jének újabb dala

oathbreaker.jpgEgy ötszámos EP-vel jelentkezik az Oathbreaker, melyen a tavaly, különálló dalként kiadott Ease Me mellett a nóta négy remixe is helyet kap majd. A Jesu-féle átértelmezés már korábban elérhető lett, most a Chelsea Wolfe remixet mutatta meg a csapat. Mind az eredeti, mind a két, már kiadott átirat lentebb meg is hallgatható, a teljes dalsor május 8-tól minősül át közkinccsé.

Tovább

Még másfél évig nem lehetnek nagyobb koncertek?

0amonamarth2019_02_eredmeny.jpgDr. Ezekiel "Zeke" Emanuel, akiről már korábban is írtunk, mint az idei koncerteknek a járvány miatti ellenzőjéről, ismét nyilatkozott. Az amerikai szakember elmondása szerint még másfél évig nem lenne biztonságos visszatérni a nagyobb tömegeket megmozgató eseményekhez, így koncertekhez, vagy sportrendezvényekhez. Állítása szerint a védőoltás kifejlesztése lenne a megoldás a helyzetre, de egyelőre az még várat magára.

Tovább

Fekete misét a népnek! - Nézd meg a Behemoth 2018-ban kiadott DVD-jét!

behemoth-2018-august-press-shot.jpgIngyen nézhetővé tette a Behemoth a 2018-ban kiadott DVD-jét, a Messe Noire-t. A 2016-ban, Varsóban rögzített koncertfelvétel természetesen az akkor még friss album, a The Satanist dalaira koncentrál, de van, illetve lesz itt minden, ami szem-szájnak ingere. Nincs is értelme lökni a rizsát, sört elő, aztán hadd repesszen!

Tovább

Apa, ez most kicsit megcsúszott - Nirvanat dolgozott fel a Puddle Of Mudd

puddleofmuddbandaug2019_638.jpgValahogy nem igazán ment Wes Scantlinnek a Kurt Cobain-féle éneklés, melynek a következménye egy kissé sikertelen próbálkozás lett az About A Girl feldolgozása. A már most szinte mémmé vált, elég sok hamis hangot és erőlködést tartalmazó videót mi is megmutatjuk, ahogy azt is, az egyik netes trollkirály, Jared Dines hogy reagált a klipre.

Tovább

A Trivium énekesének vendégszereplésével vett újra egy dalt a Chthonic

cht2018.jpgA zenekar ismerői jól tudják, hogy a tajvani Chthonictól nem áll távol a politizálás, a csapat dalainak mondanivalója mellett az énekes, Freddy Lim aktív politikai életet is él. A csapat az egykori diktátornak, Csang Csing-Kuonak (Csang Kaj-sek fiának) ötven évvel ezelőtti sikertelen gyilkossági kísérletére emlékezik vissza a korábban a 2013-as, Bú-tik című albumon kiadott daluk, a Supreme Pain for the Tyrant újrafelvételével, melyben a Trivium énekese, Matt Heafy is tiszteletét teszi.

Tovább

Új dallal készült a punk-ászok alkotta Fake Names

fake-names.jpgMegmutatta a második dalát, a First Everlastinget a Fake Names. A Brian Baker (Bad Religion, ex-Minor Threat), Michael Hampton (ex-S.O.A.), Dennis Lyxzén (Refused) és Johnny Temple (Girls Against Boys, Soulside) által összehozott csapat május 8-án adja ki a saját magukról elnevezett debütlemezét, melyről a korábban már kiadott Bricket is megtaláljátok lentebb, a borító és a dallista szomszédságában.

Tovább

Egyórás dokumentumfilmet készített a Slipknotról a BBC

slipknot_2019.jpgEgy kellemes szombat délután néznivalóval lepte meg a BBC a nagyközönséget: egy Slipknot tematikájú filmmel. Az egyórás alkotásban a csapat tagjai tekintenek vissza a múltra, beszélnek a jelenről, miközben több koncertfelvétel (elsősorban a már ismert exkluzív buliról) és színfalak mögötti snitt is elcsíphető.

Tovább

Testament – Titans of Creation (Nuclear Blast, 2020)

Igényes thrash

testamenttitansofcreationbetter.jpgEgy vallomással kell kezdenem: nagyon szeretem a Testament zenekart. Ez nem fog odáig fajulni, hogy 5/5 pontot kap az új Titans of Creation album, de tény, hogy a „sine ira et studio” elv megőrzése nem könnyű. Mondhatnánk, hogy a Testament a thrash metal Def Leppardja, legalábbis olyan értelemben, hogy: (1) számtalan megpróbáltatáson mentek keresztül, elég, ha csak Chuck Billy énekes agydaganatát említjük, (2) a tagok rokonszenvesek, (3) minden lemezük jó.

Tovább

Hallo, itt Max Cavalera!

0soulfly2014_22.jpg

Max Cavalera is életjelet adott magáról. Az öreg már ötödik hete ül otthon a járvány miatt. Most megmutatja nekünk, hogy hogyan is szokott dalokat írni, demózni a saját nappalijában. Az új Soulfly lemezre már négy dallal kész az öreg, szóval készülhetünk, hogy jövő évben kapunk egy új Soulfly lemezt is! Csekkoljátok a videót, érdekes, hogy milyen régi ketyerével dolgozik. Egészen pontosan a Chaos A.D. lemezre már ezzel a masinával készült.

Tovább

Ingyen koncertalbumot adott ki a Pelican

pelican_1.jpgMivel értelemszerűen törölniük kellett a turnét, így az ahhoz tervezett koncertlemezt sem tudta kiadni a Pelican. A csapat persze nem esett kétségbe, hiszen a tíz dalos Live at The Grog Shop így is elérhető lett, lentebb meg is hallgathatjátok. Természetesen a becsüket kassza itt is él, ezek mellé további merchöket is készített a zenekar.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum