RockStation

Új zenéken dolgozott a Rammstein a koronavírus járvány ideje alatt

2020. június 14. - sunthatneversets

rammstein_2019_3.jpgMindezt a zenekar dobosa Christoph Schneider árulta el a német Radio Bob! Rodeo Radio című podcastjében.

Tovább

A hónap végén érkezik Doro új dala!

doro02.jpgJúnius 26-án adja ki a legújabb kislemezét, egyben lemezelőzetes dalát, a Brickwallt Doro Pesch. Az énekesnő a jövőre megjelenő új albumát hivatott ezzel a tétellel felkonferálni, érdekesség, hogy a legutóbbi dupla korongja tavaly jelent meg. A fizikai formátum július 31-től lesz elérhető, a B-oldalon a Soldier Of Metal koncertfelvételével.

Tovább

MetallicAI - Most Metallica szöveget írattak a mesterséges intelligenciával

0metallica2018_33_eredmeny.jpgNem is olyan régen bemutattunk egy dalszöveg kreáló oldalt, amely az addig megírt (és az adatbázisában szereplő) előadók feltöltött dalszövegeiből kalibrál egy újat, igaz néha igen suta végeredménnyel. Akárhogy is, most a Metallica alkotásaival is kipróbálták, melyhez a Funk Turkey nevű felhasználó zenét is kreált. Itt a nagy kvartett sosem létezett dala, a Deliverance Rides!

Tovább

Stúdióban a Sodom, készül az új nagylemez!

sodom2018.jpgNekiállt a következő albuma, a Genesis XIX felvételeinek a Sodom. A német thrash horda még idén ki szeretné adni az anyagot, mely egyben a Stefan "Husky" Hüskenst váltó Toni Merkel bemutatkozása is lesz. A leendő album címadója a tavaly év végén kiadott Out Of the Frontline Trench című EP-n már ott figyelt, ezt meg tudjuk mutatni!

Tovább

Az év turnéja helyett az év streamje - Közös videóban a Megadeth, a Lamb Of God, a Trivium és az In Flames korábbi bulijai

metalstreamoftheyear.jpgAz USA-ba mindig több jut a jóból, ahogy mi is szoktuk mondani. Idén egy olyan turné szaggatta volna szét az Államokat, amelyre nem szerénytelen a megnevezés: az év turnéja. Ez persze elmaradt, az okokat nem kell magyarázni, viszont a négy zenekar, a Megadeth, a Lamb Of God, a Trivium és az In Flames nem hagyja csüggedni a fanokat. A szívfájdítóan combos összeállítás egy-egy korábbi koncertjét rakta össze egy streambe, a két headliner a korábban fű alatt megtartott bulijaiból mazsolázott.

Tovább

Meglepetés EP-t adott ki a Sevendust gitárosa

clint-lowery-2019-1000x515.jpgGrief & Distance címen egy ötszámos EP-vel lepte meg a rajongóit a Sevendustból ismert Clint Lowery. A gitáros januárban adta ki a God Bless The Renegades című bemutatkozó szólólemezét, a három friss tételt plusz két, az albumról származó dal akusztikus átiratát tartalmazó anyag egy videót is kapott, ami a nyitódalra, a Distance-ra készült.

Tovább

All I Can Say - Dokumentumfilm készült Shannon Hoonról, a Blind Melon volt énekeséről

aics_5_5_4.jpgJúnius 26-án mutatják be a Blind Melon huszonnyolc évesen elhunyt frontemberének, Shannon Hoonnak a mindennapjairól készített dokumentumfilmet. Az All I Can Say címre keresztelt alkotás kizárólag Hoon saját archívumának az anyagából épül fel, melyeket a kézi kamerájával rögzített az utolsó évei alatt. A filmben a felemelkedésen át, a lányának a születésén át mindent megörökített, amit csak érdekesnek talált. Magyar, vagy úgy általában USA-n kívüli "virtuális" vetítésről egyelőre nincs szó.

Tovább

Beszólogatós dalt adott ki az Emmure

emmure_2016.jpgFriss lemezre készült a deathcore Limp Bizkitje, az Emmure, kell is hozzá a promó! Frankie Palmeri és csapata a klipet is kapott I've Scene God című dalban olyan zenekarokat pécézett ki, mint az Attila, a Thy Art Is Murder, a Stray From The Path, a Knocked Loose és a Stick To Your Guns, ráadásul a zárásban a frontember szerényen még isteni magasságokba is emeli önmagát. Hát, izé...

Tovább

Black Flag-dalt dolgozott fel a Dead Cross

deadcross.jpgA most Amerikában igen komoly indulatokat kiváltott Black Lives Matter-mozgalom mellett, a rendőri brutalitás és a rasszizmus ellen szólal fel a Dead Cross a legfrissebben kiadott dalában. A Rise Above című tétel eredetileg a Black Flag tollából származik, ehhez pedig egy gyors, lendületes videót készített a Mike Patton és Dave Lombardo által fémjelzett, de Justin Pearsont és a rákból kigyógyult Michael Craint is felsorakoztató gárda. A Dead Cross éppen a második nagylemezén dolgozik, viszont ennek megjelenéséről egyelőre nincs infó.

Tovább

Bemutatta az EP-sorának záródarabját a The Acacia Strain, jön a nagylemez is!

the-acacia-strain-2020-1000x515.jpgY címen megérkezett a mint kiderült, DECAY szót betűnként kiadó The Acacia Strain EP-sor zárófejezete. Az ismét kétdalos anyag lentebb megfülelhető, de ezzel még nem fogytak el a jó hírek! Július 24-én jön majd a Slow Decay címre keresztelt nagylemez is, amelyen az EP-ken kiadott dalok mellett két új szerzemény is helyet kap majd!

Tovább

God Of Sick Dreams - Új dallal oktat az Avatar

avatar2020.jpg

Augusztus 7-ig még van idő, vagy ahogy mondani szokás, nem egyet kell aludni, de az Avatar nem hagyja, hogy addig is unatkozzanak a rajongók. A svéd csapat új lemeze, a Hunter Gatherer ugyanis a fent nevezett, még picit távoli dátumban fog érkezni, erről most a God Of Sick Dreams lett elérhető. Ez a korábban elérhetővé tett Silence In The Age Of Apesszel együtt lentebb várja a kattokat.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum