RockStation

A Rammsteinen innen és túl - A Neue Deutsche Härte

2020. július 12. - vinylwowww

rammstein_2017.jpg

Az ékes német nyelven elropogtatott indusztriál metált nem a Rammstein találta ki, bár vitathatatlanul ők a legismertebbek a zsáner zenekarai közül, ám korántsem az egyetlenek.

Tovább

Maszkviselésre buzdítanak a metal nagyjai

wear-a-mask.jpgBe kell vallani, az USA-ban jóval nagyobb befosi és kampány van a járvány miatt, mint felénk, bár az is igaz, hogy eddig őket max a tavaszi nátha támadta meg. Pont a - valljuk be, azért náluk több halálesettel járó - járványhelyzet miatt a zenészek sem kelnek útra még jó ideig, mint ismeretes, a legtöbb buli nálunk is jövőre került át, de felhívják rá a figyelmet: ha nem viselik az emberek a maszkot (és ezáltal szorítják vissza a járvány terjedését), jó ideig nem is tudnak majd felkerekedni, osztani a zajt!

Tovább

Jethro Tullt dolgozott fel a Morse / Portnoy / George

neal_morse_band_portait2.jpgSzűk két hét múlva kerül a boltokba és a megfelelő online felületekre a Neal Morse, Mike Portnoy és Randy George erejét egyesítő feldolgozás formáció harmadik nagylemeze, a Cov3r To Cov3r. A három veterán progger a friss anyag mellett egy, az albumtriót összefogó díszdobozt is megjelentet majd, ez nem meglepő módon Cover To Cover Anthology (Vol. 1 - 3) név alatt lesz elérhető. A hármas egy újabb videóval támogatta meg a friss termést, ez a Jethro Tull-féle Hymn 43-re készült el, természetesen lentebb megtaláltok a videó mellett minden fontosabb infót.

Tovább

Közös zenekarban a Black Stone Cherry és a Monster Truck tagjai

the-cherry-truck-band.jpgJótékonysági céllal állt össze a Black Stone Cherry és a Monster Truck legénysége, akik jópofa módon The Cherry Truck Band név alatt dobták ki a dalukat, a Love Become Law-t, ez az alábbiakban hallgatható meg. A dalból származó bevételeket a Black Stone Cherry a The Boys and Girls Club of Americanak, a Monster Truck a Black Lives Matter Foundationnek adja majd.

Tovább

Greg Puciato szólódalát hallottátok már?

0dilingerescapeplan2017_39_eredmeny.jpgJó messzire lőtte be a szólólemezének kiadását a The Dillinger Escape Plan énekeseként híressé vált Greg Puciato, de ez nem azt jelenti, hogy addig hagyni fogja, hogy koplaljanak a rajongók. A Child Soldier: Creator Of God című anyagról, melyen a dobok kivételével minden hangszert Puciato kezelt, itt a Do You Need Me To Remind You? és annak videója, a fullos lemez október 23-án kerül a boltokba, virtuális platformokra.

Tovább

Jettegryta - Klipet újított az Enslaved

enslavedstudiodec2019_638.jpgKiadta az Utgard címen, október 2-án megjelenő nagylemezének második előzetes dalát az Enslaved. A Jettegryta egy meglehetősen hűvös hangulatú, Izlandon forgatott videót kapott, melyet ebben a hőségben talán kicsit jobb is nézni, mint a napsütötte klipeket. A filmecske megjelenésével egyidőben beindult az Utgard előrendelése is, érdemes lecsapni valamelyik fini, limitált kiadásra!

Tovább

Jövő május végén Budapestre jön a God Is An Astronaut!

giaa2018.jpgHa már ez az év kukás, legalább 2021 sűrűsödjön (pedig milyen jónak indult az idei menü...)! A rengeteg átszervezett nagy mellett jönnek azért a kisebbek is, így például a lassan két évtizede aktív God Is An Astronaut, akik május 27-én lebegtetik majd szét a Dürer Kert légkörét. A csapat természetesen új anyaggal indul majd útra, a turné nevét is adó All Is Violent, All Is Bright megjelenése erre az évre várható.

Tovább

Tolódik a Fleshgod Apocalypse és az Ex Deo közös turnéja!

fleshgodapocalypse2019.jpgEgy nap híján egy évvel tolódik arrébb a Fleshgod Apocalypse és az Ex Deo közös Európa köre. A koncert új időpontja 2021. október 21. lett, a helyszín változatlanul az A38. A megváltott jegyek természetesen továbbra is érvényesek, a visszaváltásra a megváltás helyszínén augusztus 9-ig van lehetőség.

Tovább

Wacken World Wide - Online támad a fesztivál!

wackenworldwide.jpgHa már a hagyományos értelemben vett fesztivált nem tudják megtartani, másféle módon igyekszik szórakoztatni a közönségét a Wacken szervezőgárdája. A július 29. és augusztus 1. között megrendezésre kerülő streaming fesztivál teljesen ingyenes lesz, ezt a wacken-world-wide.com-on, a Magenta Music 360-n és a Magenta TV-n lehet majd követni.

Tovább

A régi-új szent csendesség - Progresszív pusztítás a Black Crown Initiate-től

black-crown-initiate-2019.jpgRégi-új dallal promózza az augusztus 7-re várható albumát, a Violent Portraits of Doomed Escape-et a Black Crown Initiate. A Holy Silence eredetileg még 2008-ban, a zenekar előtti időkben íródott, viszont ez közel sem érződik a klipet is kapott nótán, hasít, mint annak a rendje!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum