RockStation

Elhunyt Alan Peters, az Agnostic Front volt basszusgitárosa

2020. augusztus 09. - theshattered

116530644_10156408522953078_6934101680289290501_o.jpgSzomorú hírt közölt a Facebook-oldalán az Agnostic Front: elhunyt a csapat volt basszusgitárosa, a Liberty And Justice For... albumon a mélyeket szállító Alan Peters. A halál okáról egyelőre semmit sem tudni.

Tovább

Gyógyíthatatlan rákban szenved LG Petrov

50299822_1596977932269182_r.jpegEgy azóta törölt Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy egy meg nem nevezett, de biztosan gyógyíthatatlan rákos megbetegedésben szenved az Entombed és Entombed A.D. énekese, LG Petrov. A Fundraiseren a kezelés költségeinek fedezésére gyűjtést indított zenész elmondása szerint igyekeznek kemoterápiával kordában tartani a betegséget, persze sajnos ez már nem jelent túl pozitív kilátásokat.

Tovább

Valahogy így fest Shavo Odadjian új zenekarának első dala

northkingsley.pngKezdjük ott: nagyot fog koppanni, aki SOAD-féle riffeket vár a North Kingsley első dalában, meg várhatóan úgy általában a csapat későbbi munkásságában. Ugyanis a jövő héten a bemutatkozó EP-jét kiadó formáció a Like That? című számban bemutatja, mi is lesz a téma: főleg rap és némi csendes, szinte a háttérben meghúzódó gitár a menü, de ha valaki nyitott rá, azoknak bátran ajánljuk!

Tovább

Friss lemezre készül a Vicious Rumors

vr2020.jpgAugusztus 21-én fog megjelenni a Vicious Rumors legújabb nagylemeze, a Celebration Decay. A Bay Area metalosok már több, mint négy évtizede tolják a fémet, ha a kisebb szünet után visszatért Larry Howe dobost nem számoljuk, egyedül Geoff Thorpe gitáros maradt meg, mint alapítótag. A nevezett lemezről két dal, a Pulse Of The Dead és a Death Eternal már szabadon hallgatható, illetve a klipet révén nézhető.

Tovább

Új videót készített a korábban kiadott EP-jéhez a Chris Adler és James LoMenzo által fémjelzett Firstborne

firstborne2020-e1592761833200.jpgDalszöveges videót készített a Roll The Dice című dalára a Firstborne. A Chris Adler és James LoMenzo által fémjelzett, de Girish Pradhant és Myronet is magába foglaló csapat június 19-én adta ki a bemutatkozó EP-jét, ehhez korábban már két videó elérhető volt.

Tovább

Véletlenül leplezte le a perkását a Slipknot

slipknot-cover-header_2019.jpgNem mintha nem tudná minden rajongó, hogy a maszkja alapján csak Tortilla Mannek elnevezett, Chris Fehn helyére lépő ütőhangszeres nem más, mint a Clown másik zenekarában zenélő Michael Pfaff, de most egy véletlen miatt hivatalosan is leleplezte őt a Slipknot. A zenekar weblapján előrendelhető - a járványhelyzethez igazított - maszkok leírásában ugyanis (ahogy lentebb is látható) egyértelműen leleplezték a félhivatalosan a zenekar showmanjévé előlépett perkást.

Tovább

King Mothership - Külön zenekart csinált a Periphery két tagja

king-mothership-2020.jpgAz anyazenekarnál, a Peripherynél jóval könnyedebb köntösbe bújtatott zenekart dobott össze a djent hatos énekese, Spencer Sotelo és a dobos, Matt Halpern. A Slaves basszusgitárosával, Tai Wrighttal közös King Mothership október 2-án hozza ki a bemutatkozó lemezét, a The Ritualt, erről a Cosmic Meltdown című tételt már meg is fülelheti a kíváncsi nagyközönség.

Tovább

Forsen - Klipes dallal készült a Finntroll

finntroll2020.jpgMég egy bő hónapot várni kell a Finntroll hét év szünet után megjelenő új nagylemezére, a Vredesvävdra, de a kecskefülű hetes van olyan jóarc, hogy addig is megmutasson ezt-azt a korongról. A nemrégiben bemutatott Ormfolk mellé a Forsen című számot rakták be promóciós céllal, ez utóbbihoz egy animált videó is jár.

Tovább

Concert For Aliens - Közös dalban Machine Gun Kelly és Travis Barker

machine-gun-kelly-concert-for-aliens-lyric-video.jpgMár két közös dallal rendelkezik a rapper Machine Gun Kelly és a Blink-182 dobcucca mögül ismert Travis Barker. A két arc legújabb száma Concert For Aliens címre hallgat, de ha lemaradtatok volna róla, a korábban kiadott Bloody Valentine is megtalálható lentebb. Mind a két szám Kelly hamarosan megjelenő pop-punk albumán lesz hivatalos formában elérhető. Vigyázat, erős pop-punk témák következnek!

Tovább

Hallgasd meg John Petrucci szólólemezének címadó dalát!

petrucciportnoy2020.jpgMegérkezett a Dream Theater gitárosának, John Petruccinak a legújabb szólódala. A riffmester szólólemeze augusztus 28-tól lesz elérhető Terminal Velocity név alatt, erről a címadó (és egyben nyitó-) dal lett a kiválasztott kislemezszám. Az album érdekessége, hogy a 2005-ös első és egyben eddigi legutóbbi Petrucci-szólóanyagokról ismert Dave La Rue mellett a régi Dream Theateres zenésztárs, a csapatból éppen tíz éve távozott Mike Portnoy szolgáltatja a ritmusalapokat.

Tovább

Super deluxe újrakiadást kap az ötven éves Paranoid

black_sabbath_1970.jpgÖtvinyles és négy CD-s újrakiadást kap a Black Sabbath idén ötven éves lemeze, a méltán klasszikus Paranoid. A csomag az eredeti album mellett egy régen nem kapható sztereó keverést és két, a kiadás évében felvett koncertfelvételt tartalmaz majd, az egyik Montreux-ben, a másik Brüsszelben került rögzítésre. Ez utóbbiak vinylen most először lesznek elérhetők. A pakkban ezek mellett egy keménykötésű, széljegyzetekkel, interjúkkal telített könyv, egy poszter és az akkori turnéfüzet újranyomott verziója is helyet kap majd. Mutatjuk a részleteket!

Tovább

The Human Condition lesz az új Black Stone Cherry-lemez címe

black-stone-cherry_2020.jpgÚj dallal lepte meg a rajongókat a Black Stone Cherry. A Kentuckyból származó csapat az Again című számmal az október 30-án megjelenő új albumát, a The Human Conditiont vezeti fel, aminek az előrendelése a dal kiadásával együtt indult el. A tizenhárom számos korong részletei és persze maga a klipes nóta az alábbiakban találhatók meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum