RockStation

Kiszabadult a Zártosztályról a Hooligans

Friss klippel debütált a negyedszázados banda rockalbuma

2021. április 01. - sunthatneversets

hooligans_zartosztaly_lemezborito.jpg

Megérkezett a Hooligans rocklemeze. A Zártosztály című album, amely már jócskán a megjelenés előtt bearanyozódott, egy zúzós klippel debütált, amit a korongon szereplő Túlélő című dalhoz forgatott az idén 25 éves zenekar.

Negyedszázados jubileumot ünnepel idén a Hooligans. Bár a járvány miatt nagyszabású élőzenés eseményekre egyelőre nincs lehetőség, a banda ennek ellenére igyekszik megadni a módját, hogy emlékezetes maradjon az évforduló. Már tavaly lehetett tudni, hogy a zenészek keményebb hangvételű dalokon dolgoznak és a gyökereikhez visszatérve 2021-ben egy rockalbummal rukkolnak elő. A lemezről két szerzeményt már korábban bemutattak: az Evolúció című nóta klipje júliusban, a Kendőzetlen igazság kisfilmje pedig novemberben érkezett.

„Az első két dal fogadtatása a legmerészebb vágyainkat is felülmúlta, ennek örömére - és mivel a járvány miatt az album megjelenésén idáig csúsztattunk - még jobban kicsiszoltunk minden részletet, így egy nagyon kerek és kivételesen jól szóló lemezt kap a közönségünk” – mondta Ördög Tibor Csipa, a Hooligans frontembere.

Hogy érdemes volt bekeményíteni, a klipekre érkező visszajelzéseken túl az album iránti érdeklődés is igazolja: a 12 dalt tartalmazó Zártosztály, amely stílusosan április 1-jén, azaz bolondok napján érkezett, már jóval a hivatalos megjelenés előtt bearanyozódott.

„A legjobb visszajelzés egy albumnál, ha a megjelenést követően eléri az aranylemez státuszt. A boltzár miatt nagyon sok munkával ugyan, de ez most egyetlen csatornán keresztül, már az előrendelésekkel összejött, amiért nagyon hálásak vagyunk a közönségünknek – mondta Tóth Tibi, a zenekar gitárosa.

hooligans.jpg

A friss kiadvány, amely a CD formátum mellett pendrive-on is elérhető, egy újabb klip kíséretében érkezett, amit a Túlélő című dalhoz forgatott a zenekar. A korábbiakhoz hasonlóan ezt a kisfilmet is Jimy J. Hollywood rendezte, a felvételeket pedig ezúttal Vácon rögzítette a csapat.

„Eredetileg nagyon messzire kellett volna utaznunk, aztán beugrott a váci, elhagyatott laktanya, amit baráti segítséggel használhattunk a klipforgatás napján. Csipáért azért izgultunk, a felvételeknél ugyanis frankó Molotov-koktélt használtunk, ami lássuk be, közel sem egy játékszer” – mondta Kiss Endi, a banda dobosa.
„Maga a dal egyébként elég beszédes sorokkal kezdődik, már-már önvallomásnak is felfogható a jelen helyzetünkben” – tette hozzá a basszusgitáros Késmárki Zsolt, utalva rá, hogy a járvány ellenére is sikerült a legjobbat kihozniuk magukból.

Hogy élőben mikor hallhatja az új dalokat a közönség, egyelőre kérdéses. A zenekar tagjai mindenesetre startra készek, a következő időszakot biztosan próbateremben töltik majd, hogy azonnal elindulhassanak, amint lehetséges. Miután idén jubileumot ünnepel a csapat, több meglepetést is betáraztak az évre, amelyek között egy nagykoncert is szerepel. Mindannyian nagyon várják már, hogy újra színpadon álljanak, rajtuk nem fog múlni, hogy ha már lehetséges, a közönség ismét tombolhasson egy nagyot, maga mögött hagyva ezt a mindenki számára nehéz időszakot.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1016487300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum