RockStation

AC/DC, Led Zeppelin, Pink Floyd és Judas Priest könyvek a láthatáron!

2021. április 15. - theshattered

led_zeppelin_anno.jpgLesz mit lapozgatnia a zenerajongóknak, az már szent! Egy egész sor olvasmány lát majd napvilágot az év folyamán, ezek között ott lesz Brian Johnson (AC/DC) és Rob Halford (Judas Priest) önéletrajza, valamint a Led Zeppelin és a Pink Floyd karrierjét összefoglaló album is ott figyelhet az igazán lelkesek polcán - nem megfeledkezve arról, hogy a Dudich Ákos által fordított Dave Mustaine könyv is itt van már a kanyarban! De mit is érdemes tudni ezekről a finomságokról?

Rob Halford - Vallomás (május 20.)

 

A Judas Priest énekesének önéletrajza angol nyelven tavaly szeptemberben jelent meg, ha azt nézzük, ehhez képest nem kellett sokat várni a magyar kiadásra. A Judas-fanok mostanában rendesen kapnak a betűkből, lévén emellett K.K. Downing önéletrajza és a zenekar fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő album is a közelmúlt szülöttje, de azért valljuk be magunknak: a Vallomás egy kötelező vétel lesz!

halfordr_vallomas_72dpi.jpg

A Judas Priest kétségkívül a heavy metal egyik legismertebb és legmeghatározóbb együttese: lemezeikből jelen állás szerint több mint 50 millió példányt adtak el világszerte.

A legendás brit zenekar összetéveszthetetlen énekstílusáról és extravagáns színpadi megjelenéséről egyaránt elhíresült frontembere, Rob Halford ezúttal saját szavaival eleveníti fel kalandos életútját Walsall füstös iparvárosából a toplisták és a világhír csúcsaira, és vet számot a Judas Priest hullámvölgyektől sem mentes, immáron fél évszázados pályafutásával.

Rob Halford memoárja több őrült sztorik és izgalmas műhelytitkok szórakoztató gyűjteményénél. A könyv legfőbb vonzereje abban a tabukat nem ismerő nyíltságban rejlik, mellyel a szerző feltárja egyedülálló karrierjének árnyoldalát: egykori alkohol- és drogfüggőségét, rendőrségi ügyeit, depresszióját, a zenekarból való kilépését a kilencvenes évek elején, és annak több évtizedes vívódását, hogy a nyilvánosság előtt sokáig titkolni kényszerült homoszexualitását. És mint minden őszinte gyónásban, úgy a Vallomásban is megtalálható a feloldozás lehetősége – annak magával ragadó története, hogy a „Metal God” miképp tért vissza az ezredfordulót követően méltó helyére, a Judas Priest élére, és hogyan találta meg végül magánéletében is a sokáig hiába keresett boldogságot.

Pink Floyd - Behind The Wall (október 15.)

 

Bizony, a Pink Floyd is túl van már az ötvenen, ezalatt az időszak alatt pedig történt egy s más a nem hogy a rockzenén, hanem az egyetemes zenetörténetben is nehezen megkerülhető csapattal. A képekkel dúsított, kétszáznegyven oldalas könyvben minden fontosabb részletet érint a szerző, Hugh Fiedler, kezdve a zenekaron belüli balhékkal, egészen a produkció folyamatos fejlődéséig.

pinkfloydbehindthewall.jpg

"Egy olyan zenekar története, amely újraformálta a zene fogalmát" - Bátky Zoltán - énekes, zenész, szerkesztő

A Pink Floyd, ahogy korábban még soha nem láthattuk!

A rocktörténet közel fél évszázadát felölelő Pink Floyd: Behind the Wall bemutatja a világ legnépszerűbb pszichedelikus együttesének drámai és izgalmas történetét. A Pink Floyd első átfogó, illusztrált krónikájában tanúi lehetünk a korai cambridge-i szárnypróbálgatásaiknak, átélhetjük, ahogy Syd Barrett dalszövegeket ír, ahogy elkészül a Dark Side of the Moon stúdióanyaga, de annak is, ahogy összekülönböznek egymással a zenekar tagjai.

Fedezzük fel a dalok mögött rejlő titkokat, ismerjük meg a legendás fényshow-k és színpadi technika fejlődését, a metsző vitákat és még sok érdekes kulisszatitkot. A teljes diszkográfia mellett a könyvben több mint 200 képet találunk Syd Barrett, Roger Waters, David Gilmour, Rick Wright és Nick Mason fellépéseiről, közöttük ritka koncertfotókat, de a koncerttermeken kívüli életük őszinte dokumentumait is. A Pink Floyd: Behind the Wall betekintést enged az olvasónak az egyik valaha is színpadra lépő legforradalmibb együttes titkokkal teli életébe.

"Szárnyaló narratíva, kitűnő képek." - brain-damage.co.uk

"A zenekar nagyszabású története." - Psychobabble 200

The Lives Of Brian: AC/DC, Me, And The Making Of Back In Black (október 26.)

 

Rocklegenda, műsorvezető, adrenalinvadász és most már szerző is! Az egyelőre csak angol nyelven kiadásra kerülő olvasmány a Brian Johnson életét dolgozza fel - van mit, ismerjük el. A Bon Scott helyére lépett, az elmúlt években hallásproblémákkal küzdött rocklegenda karrierje a kórusban kezdődött, de hogy hogyan is lett azzá, aki? Erre ad választ a "Brian életeit" leíró emlékgyűjtemény! Külön érdekesség, hogy a hangoskönyv kiadást maga a főhős olvassa fel a rajongóknak!

livesofbrian.jpg

Led Zeppelin: The Biography (november 9.)

 

Igaz, a Led Zeppelinnek már van egy hivatalos, méghozzá tavaly ősszel megjelent könyve, de a jóból sosem elég, ugye? A Led Zeppelin: The Biography című, egyelőre szintén csak angol nyelven megjelenő könyvet a The Beatles karrierjét is feldolgozó Bob Spitz jegyzi. A beltartalomról egyelőre nem sokat tudni, de mint külsős, emberünk talán nem nagyon fog szépíteni a kellemetlen részeken.

zepthebio.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6816501948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum