RockStation

Megjelent az Ossian legújabb albuma, A Teljesség

2021. május 10. - moravsky_vrabec

 ossian_teljesseg_cover.jpg

Nem váratta sokáig a rajongókat az Ossian, május elején már meg is jelent legújabb nagylemezük, A Teljesség. Nem ők az elsők, akik az elmaradt koncertek miatti időt új dalok írásával töltötték, mégis megsüvegelendő ez a tempó és munkamorál. 

A zenekar elmondása szerint olyan lemez született, ami bár követi az utóbbi évek zenei világát, bátran merít a korábbi korszak(ok) stílusából is. Ha úgy tetszik, egyfajta életmű-összegző lemez A Teljesség, amit - a zenekar 25 lemeze közül elsőként - már a saját házistúdiójukban rögzítettek. De mit mond minderről Paksi Endre énekes: 

A 2020-as évet a dalszerzés és a stúdiózás jegyében töltöttük. Még soha ennyi időt és energiát nem fektettünk be egy albumba, nagyon remélem, hogy átjön majd az a lelkes öröm, amivel megírtuk és feljátszottuk az új dalokat. Igyekeztünk változatos és sokszínű lemezt készíteni zenében és szövegekben egyaránt, bízom benne, hogy egy lépéssel közelebb tudtunk kerülni az általam egy jó ideje keresett Teljesség-hez!

Paksi Endre és Rubcsics Richárd egy tucatnyi új dalt hoztak össze a tavaly március és november közötti időszakban, ebből az Engedd el című instrumentális tétel az egyik csúcspont. Hadd lőjük le a lemez meglepetését is: az albumot záró Az, aki voltam egy feldolgozás: Wolf Kati slágerét öltöztették át egy Def Leppard-hangulatú, hard rockos köntösbe. 

Ami a logisztikát illeti, A Teljesség többféle formátumban is levadászható. A szokásos digitális platformokon már hallgatható/letölthető, de rajongói csomag vagy akár kazetta is választható. Ha pedig csak az újságosig vagy hajlandó elsétálni érte, keresd az Ossian - H-Music magazint, benne Digipak CD-vel, poszterrel, megamimég. 

ossianband_2021.jpeg

Aki élőben hallgatná meg A Teljesség legjobb dalait (a tavalyi, Csak a Jót lemezzel egyetemben), látogasson el szeptember 11-én a Barba Negrába a zenekar 35 éves nagykoncertjére. A koncert Facebook eseménye IDE KATTINTVA érhető el. Ti hallottátok már A Teljesség albumot? Mit gondoltok róla? Írjátok meg kommentben! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4316527078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum