RockStation

Akusztikus lemezzel és turnéval készül az őszre a Sonata Arctica

2021. június 01. - rockstation

sonataarctica2021.jpgAkusztikus kalandozásokba kezdett a Sonata Arctica: a finn power metal csapat ezen a címen adja ki friss lemezét, és november 26-án be is mutatja majd az áthangszerelt dalokat az Akvárium Klubban, méghozzá a svéd Eleine szintén akusztikus műsora után.

Két éve már, hogy a Sonata Arctica utoljára Európában turnézott. A finn dallamos metal csapatnak sikerült eredményesen eltölteni a járványidőszakot, hiszen felvették első akusztikus albumukat. Az Acoustic Adventures – Volume One című lemez bemutatóját egy – értelemszerűen akusztikus – turnén tartja az együttes most ősszel.

Henrik „Henkka“ Klingenberg billentyűs így mesélt a közelmúlt eseményeiről: „A Talviyö világkörüli turné vége felé közeledve úgy éreztük, hogy így itt az ideje a soron következő kihívás felé fordulni. Mivel korábban is remekül éreztük magunkat akusztikus hangszerekkel a kézben, úgy döntöttünk, hogy egy ilyen nagylemezt is készítünk. Az album októberben jelenik meg, és rögtön ezután útra is kelünk: sikerült összeállítanunk egy komoly európai turnét, és nagyon várjuk már, hogy újra élőben játszhassunk.“

Ahogy az új lemez címéből sejthető, az idei megjelenés csak az első a Sonata Arctica akusztikus kalandjainak a sorában: a második lemez 2022-ben jelenik meg. Tony Kakko énekes így mesélt az alkotásról: „A Sonata Artcica akusztikus oldala már évek óta formálódott. Az első lépésünk ebbe az irányba a 2019-es Acoustic Adventures turné volt, és ezt követte a lemezfelvétel. Néhány dalunkat már korábban is játszottuk ilyen hangszerelésben, de a lemezfelvételek során most az is kiderült, hogy szinte mindet könnyű áthangszerelni akusztikus formába, hiszen eleve csodaszép dallamokra épülnek.”

A turnén a finneket a svéd Eleine kíséri el. Harmadik, Dancing In Hell című lemezüket hozzák, amivel a 2014 óta működő zenekar áttörést ért el. A két együttes Budapesten november 26-án játszik, az Akvárium Klubban láthatjuk majd őket.

a Concerto Music bemutatja: Acoustic Adventures 2021                             
2021. november 26., péntek 19 óra
Budapest, Akvárium Klub - KisHall
Sonata Arctica, Eleine akusztikus koncertek
Belépő: early bird jegyek 6900 Ft, normál elővételben 7900 Ft, a koncert napján 8500 Ft
Jegyek kaphatók a https://tixa.hu/sonata_arctica_akvarium_acoustic oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
https://www.concerto.hu
https://sonataarctica.info
https://www.eleine.com

https://www.facebook.com/concertoconcerts
https://www.facebook.com/events/367113577815861/

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3516578924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum