RockStation

Bemutatkozik a Várakozni Tilos!

2021. június 05. - KoaX

varakoznitilos.jpg

A Várakozni Tilos! személyében egy győri zenekart ismerhetünk meg. A srácok inkább a klasszikus rock vonalon mozognak, így nem is volt kérdés, hogy az első klipjüket egy gyárban forgatják esztergapadok között. Csekkoljátok a zenekart és a klipet!

"A Várakozni Tilos! zenekar 2018 elején alakult. Októberre kialakult az első stabil felállás, de akkor még két gitáros játszott a bandában. Közel 30 koncertet adott az együttes, többnyire a Dunántúlon és 2019-ben felvettünk egy ötszámos demóanyagot is. A fellépések mellett aztán 2020 januárjában felvettük az első albumunkat. Akkor dolgoztunk először komoly körülmények között, rengeteget tanultunk belőle. Ekkor érkezett a világjárvány, ami miatt közel két hónapra leálltunk. Mire visszatértünk, az egyik gitárosunk kiszállt a bandából, helyére nagy Gábor billentyűs került. Így az összes dalunk át kellett hangszerelni, erre ment rá 2020 nyara. Ősszel két fellépés után újra a próbaterembe kényszerültünk, aminek az lett a következménye, hogy a korábban megírt dalokból egy újabb csokrot vettünk fel és kiadtunk egy új lemezt 2021 februárjában Légy magad! címmel.

A címadó nótából készítettük az együttes első videóklipjét. A dal egyébként Szűcs Bálint első dalszerzői munkája az együttesben. Ez az együttes első sikere, ennek a dalnak a demó változatával lettünk negyedikek a RockRádió tehetségtámogató versenyén még 2019 nyarán. Az első lemezre csak azért nem került fel, mert nem akartuk, hogy a korábbi demófelvételek legyenek rajta. A dal elég komoly ráncfelvarráson esett át, miután billentyű került a zenekarba, de így sokkal színesebb és karakteresebb lett. A szövegét Függ Gergely írta. Arról szól, hogy merjünk önmagunk lenni, ne másoljunk másokat, olyan emberekkel vegyük körül magunkat, akik a szemünkbe is ugyanazt mondják, mint a hátunk mögött. Hisz az életünk hamar elrohan, nem szabad úgy létezni, hogy nem élünk.

Ezért nem is volt kérdés, hogy melyik dalunkból lett végül klip. Rózsa Tomi és a Forgeron Studio nagyszerű munkát végzett, bár nagyon elfáradtunk, de egy életre szóló élmény volt a forgatás. Nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, annak ellenére, hogy aznap találkoztunk először. Igaz, hosszas egyeztetés előzte meg a forgatás napját, sokat készültünk mi is. Szemeti Lajos a dobosunk kiváló helyszínt „szerzett” a klipnek, igazán illik a bandához."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4716580078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum