RockStation

Elárverezik Neil Peart autógyűjteményét

2021. június 30. - moravsky_vrabec

neil-retro-bells-edit.jpg

Neil Peart, a Rush legendás dobos-szövegírója tavaly adta fel hosszas küzdelmét a rákkal. Munkásságát és örökségét nem lehet eléggé méltatni, most mégis egészen más téma kapcsán került a híradásokba. 

Idén augusztus közepén tartják a Pebble Beach Concours d'Elegance nevű rendezvényt, ami talán a legrangosabb veteránautó-kiállítás és -aukció. Manapság kevés olyan rendezvény van, ahol a vastag buksza mellé némi stílus is elvárható, ez pont ilyen. Itt kerül majd kalapács alá ez a hét autó a Gooding & Company szervezésében, a képet is tőlük vettük kölcsön. 

neilpeartauto.jpg

Neil Peart igazi autó-ínyenc volt, az ezüst autókhoz különösen vonzódott. A "Silver Surfers" névre hallgató gyűjteményén látszik, hogy kultúrember válogatta össze, sehol egy Brabus-tuningos G-osztály, Bentley Bentayga vagy hasonló újgazdag-kedvenc. Méltatlan volna lóerőkkel vagy dollár-százezrekkel dobálózni, inkább csak felsoroljuk, milyen modellek szerepelnek az ajánlatban (óramutató szerint haladva, fentről kezdve):

Aston Martin DB5 (1964)
Jaguar E-Type (1964)
Chevrolet Corvette (1963)
Shelby Cobra (1964)
Maserati Ghibli (1973)
Maserati Mistral Spyder (1965) 
középen: Lamborghini Miura (1970) 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8616608550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első mohikán 2021.07.01. 04:26:40

Egy Porsche 356-os és egy Mercedes 300 sl hiányzik.... :-)

2021.07.01. 10:06:47

@Első mohikán: Optikailag a Porschét nem tudom ide helyezni, A Mercit igen.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum