RockStation

Szeptemberben érkezik az Iron Maiden új lemeze

2021. július 19. - sunthatneversets

iron_maiden_2021.jpg

Hat év várakozás után szeptember 3-án végre új Iron Maiden lemez jelenik meg. A 17, stúdióalbum a Senjutsu címet kapta és a Parlophone Records gondozásban lát napvilágot. A lemez producere szokás szerint Kevin Shirley volt, a munkákba Steve Harris basszer is besegített. Az albumon 10 dal kap majd helyet. Borító és dallista lejjebb.

A lemez borítója ismét Mark Wilkonson munkája és az előző The Book Of Souls-hoz hasonlóan ismét dupla lemezzel (tripla vinyl) lesz dolgunk lévén, hogy az album hossza 82 perc.

iron_maiden_senjutsu.jpg

A lemezre az alábbi dalok kerülnek:
1. Senjutsu (Smith/Harris) 8:20
2. Stratego (Gers/Harris) 4:59
3. The Writing On The Wall (Smith/Dickinson) 6:13
4. Lost In A Lost World (Harris) 9:31
5. Days Of Future Past (Smith/Dickinson) 4:03
6. The Time Machine (Gers/Harris) 7:09
7. Darkest Hour (Smith/Dickinson) 7:20
8. Death Of The Celts (Harris) 10:20
9. The Parchment (Harris) 12:39
10. Hell On Earth (Harris) 11:19

Steve Harris: "A nyugodt hangulata miatt választottuk újra a franciaországi Guillaume Tell Studiot. Az ottani felszerelés tökéletesen megfelelt az igényeinknek. Az épület valamikor egy mozi volt, igen magasan van a plafon, így nagyszerű az akusztikája. Úgy vettük fel a lemezt, ahogy a The Book Of Souls is rögzítettük, azaz megírtuk a számot, összepróbáltuk, aztán rögtön közösen rögzítettük azt, amíg még frissen ott volt a fejünkben. Van néhány nagyon komplex dal a lemezen, amivel igen megszenvedtünk, mire sikerült úgy megszólaltatni, ahogy szeretnénk. Emiatt voltak igen nagy kihívások a felvételek alatt, de Kevin remek szakember a zenekar lényegének megörökítésében és szerintem megérte a fáradozást! Nagyon büszke vagyok a végeredményre, már alig várom, hogy a rajongóink is hallhassák!"

Bruce Dickinson: "Mindannyian izgatottak vagyunk a lemez miatt. Még 2019 elején vettük fel, amikor volt egy kis szünet a Legacy-turné alatt, így ki tudtuk használni a turnéidőszakot, egyben volt egy hosszú felkészülési időnk a lemezmegjelenés előtt, mialatt elkészülnek a borítók rajzai és legyen valami különleges videónk. Értelemszerűen a járvány tovább halasztotta a dolgokat - ennyit a jól lefektetett tervekről - vagy nevezzem inkább stratégiának!? A dalok nagyon változatosak, néhány közülük igen hosszúra sikerült. Van egy, vagy két szám, ami nagyon elüt a megszokott stílusunktól, szerintem a Maiden-rajongók igen meg fognak lepődni - a jó értelemben, remélem."

iron_maiden_senjutsu_product.jpg

A lemez az alábbi formátumokban jelenik meg:
Standard 2CD Digipak
Deluxe 2CD Book Format
Deluxe heavyweight 180G Triple Black Vinyl
Special Edition Triple Silver & Black Marble Vinyl (from selected retailers)
Special Edition Triple Red & Black Marble Vinyl (from selected retailers)
Super Deluxe Boxset featuring CD, Blu-Ray and Exclusive Memorabilia
Digital album (streaming and download)

Ha valaki lemaradt volna róla, már új dal is van, ezt itt alább csekkolhatjátok:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8416632784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Killary Fucking Clingon 2021.07.20. 12:26:15

Hát..eléggé nyugdijjas produkció..
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum