RockStation

Búcsúzás a sötétben, a sötéttől – új klippel jelentkezett a The Pontiac

PREMIER!!!

2021. augusztus 12. - sunthatneversets

pontiac-almasi-ingrid.jpg

Ősszel új lemezzel jelentkezik a The Pontiac. Ennek lendületes új tételéről rántja most le a leplet a blues-alter négyesfogat – az „Éjszaka”-hoz forgatott videót Bátori Gábor Jim (sinco) rendezte. /Fotó: Almási Ingrid/

„A szöveg valamikor tavaly szeptemberben született, az utolsó olyan estén, amikor még nem kellett időre hazaérni. Egy barátommal egy belvárosi helyen fejtegettük az életet, és valahogy annak a beszélgetésnek a lecsapódása, meg annak, hogy azt az estét kicsit búcsúesteként értékeltük akkor. Elköszöntünk, hazaszaladtam leírni a szöveget elejétől a végéig, aztán kicsit még belevetettem magam az éjszakába.” – mesél a dal születéséről Nagy Barnabás énekes.

Az ősszel érkező új The Pontiac nemcsak a nyelvváltás miatt tartogat izgalmakat - ahogyan Barnabás fogalmaz, sikerült egy különleges és kicsit eklektikus, mégis erős kohéziójú anyagot létrehoznia a zenekarnak.

A korábbi, melankolikusabb, lágyabb hangvételű dalok után ezúttal egy keményebbre esett a választásuk. Az, hogy az Éjszakához készül majd egy videó, közel 8 hónapja biztos volt, de sokáig egy sokkal nagyobb szabású forgatásban gondolkodtak a srácok.

A lámpa - mint visszatérő toposz – kapcsán született egy fekete-fehér víziója az énekesnek, ahol egy pincében játszik a zenekar. Ezt keltette élete Bátori Gábor Jim, akivel nagyon régóta szerettek volna együtt dolgozni a srácok – neki is tetszett az ötlet, és a The Ship csapatával (Zolnai Gergely – operatőr, Nagy Ancsa – vágó) végül olyan kifejező színeket alkottak, hogy mégsem lett monochrom a végeredmény. Az egész klip egy egyszerű játék a fénnyel és a ritmussal, tökéletesen illik a dalhoz, ami maga is egy tömör, kompakt, energikus egység.

A The Pontiac nyara élményekben gazdagon telik, mögöttük van jó pár koncert és fesztiválfellépés legközelebb augusztus 14-én játszanak a Blahalouisiana vendégeként a Kobuci Kertben. Ígéretük szerint az őszi lemezbemutató előtt tartogatnak még egy-két meglepetést, nagy erőkkel készülnek, ahogy Barnabás fogalmaz „jó lesz leszüretelni a közönséggel közös energiákat, aminek a mustját aztán együtt el is fogyasztjuk majd helyben”. Addig is hátra van még néhány éjszaka…. Na meg az új videó itt alább.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1816657272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum