RockStation

Véglegessé vált Ian Paice turnéfelállása

2021. november 10. - theshattered

0deeppurple2019_50_eredmeny.jpgKiderült, ki pengeti a basszusgitárt Ian Paice Budapestet is érintő szólóturnéján, így végleges lett az Ian Paice Pur.Pendicular névre hallgató, klasszikus 'Purple tételeket játszó formáció. A legutolsóként becsatlakozott zenész Neil Murray lett, akit a Whitesnake, a Black Sabbath soraiból és Brian May mellől is ismerhet a nagyérdemű. Kicsit sem túlzás ha azt mondjuk: igazi sztárparádé lesz december 12-én az A38 színpadán.

A Livesound közleménye az alábbi:

Nagyszerű hírünk van, Ian Paice európai turnéjához a basszusgitáros Neil Murray személyében egy újabb nagyszerű zenész csatlakozik. Ezzel véglegessé vált a november 21-én, azaz 12 nap múlva kezdődő, kilenc országot, köztük hazánkat is érintő, 25 állomásos koncertsorozat fellépőinek névsora.
A zenekar a következő összeállításban lép színpadra:

Ian Paice – dob (Deep Purple, ex-Whitesnake, stb.) UK
Robby Thomas Walsh – ének (Joe Lynn Turner) IRL
Neil Murray – basszusgitár (ex-Whitesnake, ex-Black Sabbath, ex-Brian May, stb.) UK
Christoph Kogler – billentyűs hangszerek (Billy Sheehan, Joe Lynn Turner) AUT
Muris Varajic – gitár (Mostar Sevdah) BIH

Mindez azt jelenti, hogy a turnén újra együtt láthatjuk a Whitesnake 1979 és 1982 közötti időszakának legendás ritmusszekcióját. Ian Paice és Neil Murray közös játékát három nagyszerű albumon (Ready an’ Willing, Comre an’ Get It, Saints & Sinners) élvezhetjük, Neil Murray mindezek mellett a Snakebite, a Trouble, a Slide It In amerikai kiadásán, valamint a nagy áttörést hozó 1987 című albumokon szerepelt még. Reménykedjünk benne, hogy a klasszikus Deep Purple program akár néhány Whitesnake dallal is kiegészülhet ennek okán. Ne feledjétek, 2021. december 12. A38 Hajó!

purpendicularkoncert.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6616750510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum