RockStation

Bittersweet Symphony - Itt a Billog új lemeze

PREMIER!!!!

2021. április 18. - KoaX

billog_final_cover.jpg

Hosszú hallgatás után most itt van a Billog zenekar legújabb anyaga, amit először nálunk hallhattok! A Bittersweet Symphony címmel készült anyagra tizenegy évet kellett várni, és minden nagyobb platformon elérhető lesz. Ha bírod a hazai kemény muzsikát, akkor azért, ha azt se tudod miről beszélünk, akkor azért csekkold az új albumot! 

Tovább

Majd a punk rock pápája jól megmutatja! - Elkészült az új Green Jellÿ-lemez!

green-jelly-green-jello-band-punk-rock-puppet-show-stage-west-scranton-2020.jpgBő egy évtized után (hja, 2009 óta nem történt ilyen) új album készült a poén punk rocker Green Jellÿ-től. A Bill Manspeaker-vezette formáció, vendégsereg által összerakott Garbage Band Kids június 11-én jelenik meg, de hogy addig is legyen mit csócsálni, a Punk Rock Pope már bemutatkozott a közönségnek. A lemez CD-n és vinylen jelenik meg.

Tovább

Ha még nem hallgattátok volna meg: itt az új Cannibal Corpse!

cannibal-corpse-2021-by-alex-morgan-1000x515.jpgPénteken megjelent a Cannibal Corpse legújabb albuma, a Violence Unimagined. A Pat O'Brien helyett Erik Rutannel felvett anyagba tizenegy gyönyörű szép dalocskát suvasztottak be a death metal veteránok, melyek közül már előzetesben is lehetett hallani ezt-azt. Most viszont itt a teljes csomag, tessék felkötni a gatyákat!

Tovább

Live From The Apocalypse - Fizikai megjelenést kap a Lacuna Coil online koncertje

lacuna-coil2018.jpgA furcsa idők furcsa megoldásokat igényelnek, így a zenekarok is kénytelenek mostanában - és remélhetőleg csak ideiglenesen - átállni az online koncertezésre. Ebből a sorból a Lacuna Coil sem maradt ki, az olaszok tavaly szeptemberben egy streamelt buli keretében mutatták be a 2019-ben megjelent anyaguk, a Black Anima számait, viszont azokat tokkal-vonóval, ahogy és amilyen sorrendben a lemezen szerepeltek. Ennek a felvétele fog megjelenni június 25-én Live From The Apocalypse címen, a rajongók akár CD+DVD, vagy LP+DVD kiadásra is gyúrhatnak. Az első előzetes a találó című Bad Things.

Tovább

Klipet készített az apa-lánya grindcore csapat, az Animal Schoolbus

animal-schoolbus.jpgI Can Do One-Handed Cartwheels címen kiadta a legújabb klipes nótáját az Animal Schoolbus. Az apa-lánya grindcore-projekttel már nálunk is találkozhattatok, így talán nem annyira ismeretlen a dolog, viszont így videóval minden eggyel cukibb és zúzósabb lett. Az eredetileg 2014-ben felvett Going to Grammy's House friss verziója április 30-tól lesz elérhető. Amúgy ti tudtok egykezes cigánykereket?

Tovább

Toxic Freedom - Újabb dalt mutatott a Cavalera-féle Go Ahead And Die

goaheadanddie.jpgMegérkezett a Go Ahead And Die második dala, a Toxic Freedom. A Max és fia, Igor Amadeus Cavalera, valamint Zach Coleman alkotta brigád június 11-én adja majd ki a bemutatkozó korongját, amin a korai Celtic Frostra hajazó, de annál kicsit korszerűbb témákat ígérnek (ezt az eddig bemutatott két szám alapján alá tudjuk írni).

Tovább

Morbvs Propagationem - Új videó a Pestilence-től, júniusban érkezik a nagylemez!

pestilence_2021.jpgElkészült a technikás death metalon vonalon mozgó Pestilence legújabb albuma, az Exitivm. Az énekes/gitáros Patrick Mameli körül folyamatosan rotálódó csapat június 25-én tervezi kiadni az anyagot, ehhez a lényegében lemeznyitó Morbvs Propagationemmel igyekeznek meghozni a kedvet. A lemez részletei és maga a klip az alábbiakban!

Tovább

Akár harminc év börtön is várhat Jon Schafferre

iced_earth_getty.jpgHiába a vádalku, Jon Schafferre így sem nem vár túlzottan fényes jövő. Az Iced Earth vezetője, gitárosa a Capitoliumban történt zavargások résztvevőjeként került az igazságszolgáltatás elé, az ellene felhozott hat vádpont közül időközben kettőt elismert - viszont ezek miatt is akár harminc év börtön várhat rá.

Tovább

Disruptor - ...és akkor megérkezett a Fear Factory első új dala!

fear-factory-2021.jpgDino Cazares megígérte, Dino Cazares megtartotta a szavát: megérkezett a Fear Factory új dala, a Disruptor. A valamikor az év későbbi szakaszában megjelenő Aggression Continuum egy hosszú és kellemetlen szappanoperának a lezárása, melynek eredményeként Burton C. Bell otthagyta a zenekart és Cazares lett a csapat nevének egyedüli birtokosa. Ha már pereskedtek a lemez felett is ment a csetepaté, az eredeti szalagokból egyedül Bell éneke maradt meg a végül kiadásra kerülő anyagban. De vajon megérte a várakozást?

Tovább

Bankrupt - Dühös dallal jelentkezett a Silverstein

silverstein-2021-696x398.jpegRendesen a húrok közé csapott a Silverstein, amikor nekilátott a legfrissebb dalának, a Bankruptnak az összerakásához. A dühtől feszülő, egyelőre csak különálló kislemezként elérhető nóta és annak a videója az alábbiakban található meg. A rajongóknak jutott rendesen most a csapattól, a zenekar legutóbbi nagylemeze tavaly tavasszal jelent meg, amit ősszel egy újravett, újragondolt dalokat tartalmazó korong követett.

Tovább

Jimmy Kimmelnél járt a Greta Van Fleet

greta-van-fleet-promo-2020.jpgA mai naptól kezdve hivatalosan is elérhető a Greta Van Fleet második albuma, a The Battle At Garden's Gate. A csapat persze bőségesen megpromózta az albumot már előzetesben is, a kiadott dalok közül a Heat Above lett a fő single. Ezt a lehető legtöbb módon megmozgatták, hogy nehogy elkerülje az emberek figyelmét a mai napi nagy esemény. A négyes még Jimmy Kimmelnél is bemutatta a számot, ennek a felvétele a play után indul!

Tovább

Metalzenészek írták meg a svéd nemzeti focicsapat Európa-bajnokságra szánt indulóját

nu-javlar.jpgKülönleges indulót kapott a nyári foci Európa-bajnokságra a svéd nemzeti tizenegy. Az egész projekt vezetője a svéd metal "mindenholottlevője", Björn Strid, akit a Sweden Rock Magazine és a Svéd labdarúgó-válogatott közösen kért fel a csapat idei Európa-bajnokságra szánt indulójának megírására. Strid, ha már nekilátott, jó sűrűre vette a figurát, hiszen magával együtt pont tizenegy zenész egyesítette az erejét a Nu jävlar!-ban, köztük a Europeból, a King Diamondból és Candlemassből ideiglenesen "átigazolt" arcokkal.

Tovább

Elkészült az új Dream Theater!

dt15_studio.jpegAz utolsó hangig rögzítették a Dream Theater még idén megjelenő következő sorlemezét, legalábbis John Petrucci ezt állította egy mostanában adott interjújában. A gitáros nem unatkozott az elmúlt időszakban, hiszen a tavalyi szólóalbuma mellett elkészítette a Liquid Tension Experiment hármasát és a nevezett anyazenekari művet is. Sok infót egyelőre nem tudni a termésről, annyi biztos, hogy még idén kint lesz és "tele lesz energiával, izgalommal és pozitív hangulattal". Legyen úgy!

Tovább

AC/DC, Led Zeppelin, Pink Floyd és Judas Priest könyvek a láthatáron!

led_zeppelin_anno.jpgLesz mit lapozgatnia a zenerajongóknak, az már szent! Egy egész sor olvasmány lát majd napvilágot az év folyamán, ezek között ott lesz Brian Johnson (AC/DC) és Rob Halford (Judas Priest) önéletrajza, valamint a Led Zeppelin és a Pink Floyd karrierjét összefoglaló album is ott figyelhet az igazán lelkesek polcán - nem megfeledkezve arról, hogy a Dudich Ákos által fordított Dave Mustaine könyv is itt van már a kanyarban! De mit is érdemes tudni ezekről a finomságokról?

Tovább

Düh maxra tekerve! - Új dal az Artillerytől!

artillery-2021-1000x515.jpgFriss klipes kislemezdallal folytatja a május 7-én megjelenő albumának, az X-nek a promóját a dán thrasher Artillery. A Turn Up The Rage körülbelül olyan is, mint a címe mutatja: szét lehetne pörölyözni rá egy-két kiselejtezett gépjárművet. A csapat életében ez lesz az első korong, ami Morten Stützer nélkül készült, a gitáros 2019-ben hunyt el.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum