RockStation

Elhunyt Szappanos György, Szapi

2021. június 06. - theshattered

szapi.jpgMindössze ötvenöt éves korában elhunyt Szappanos György, azaz Szapi, az ország egyik legismertebb, legsokoldalúbb, az egyik, ha nem "A" legügyesebb basszusgitárosa. A zenészt stroke vitte el, az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. Nyugodjon békében!

Tovább

Három ős-Sepultura tag egy videóban - Antichrist

0cavalera2019_23_eredmeny.jpgFolytatja a Beneath The Drums sorozatát Iggor Cavalera, már a hatodik fejezetnél jár a talán sokak által ismert dobos. A jó Iggor most egy igazi ős-Sepu csemegét rántott elő és ha már úgy alakult, meghívta hozzá a tesót, Maxet és az akkori másik gitárost, a mostanában újra aktivizálódott Jairo Guedz-t, aki egyébként 1987-ig nyomatta a két Cavalera társaságában - őt egy bizonyos Andreas Kisser váltotta. A kiszemelt, kielemzett és persze eljátszott nóta az Antichrist!

Tovább

Kik ezek a sapis népek? - Együtt stúdiózott Jerry Cantrell és Greg Puciato

puciatocantrell.jpgEgyelőre ismeretlen célból, de az biztos, hogy együtt dolgozott Jerry Cantrell (Alice In Chains), Greg Puciato (ex-The Dillinger Escape Plan) és Jesse Draxler. A jó hangulatú stúdiózást egy jó hangulatú képpel örökítették meg, az eredmény várhatóan hamarosan hallható lesz.

Tovább

Not Even Human - Ilyen a volt Ill Nino tagokból (is) álló Lions At The Gate bemutatkozó dala

lionsatthegate.jpgPár napja jött a bejelentés, hogy a kettészakadt Ill Nino a névtől megfosztott fele sem teszi le a lantot. De nem ám! Az akkor említett dal, a Not Even Human képében bemutatkozott az első nyilvános nótájuk, ami... Igazából főleg Cristian Machado hangja miatt erősen emlékeztet az anyacsapat stílusára.

Tovább

Októberben jön a The Darkness következő lemeze!

thedarkness2021.jpgElkészítette a 2017-es Easter Is Cancelled utódját a The Darkness. A Motorheart a rock-kvartettnek már a hetedik albuma lesz, amit (egyelőre legalábbis) egy brit turnéval támogatnak meg - ezen a Steve Harris-féle British Lion melegít majd be nekik. Dal egyelőre nincs, de van borító és egy Insta-bejegyzésben elejtett riff és egy tervezett megjelenési dátum: október 15.

Tovább

Tolódik a Black Veil Brides új lemezének megjelenése, de azért vigasztalásként itt egy új dal!

black_veil_brides_2020.jpgA vinylek gyártásának késlekedése miatt októberre tolódott a Black Veil Brides albumának, a The Phantom Tomorrownak a megjelenése. A most már október 29-re várható lemezről azért vigasztalásként kiadták a Crimson Skies című tételt, ami már a harmadik előzetes a sztorizós koronghoz.

Tovább

Videón Los Angeles patkányai - Klipet kapott az L.A. Rats dala

larats.jpgKlipet rakott a korábban kiadott dalához, az I've Been Everywhere-hez a Rob Zombie, John 5, Nikki Sixx és Tommy Clufetos által alkotta csapat, az L.A. Rats. A feelinges hard rockot toló négyes a dalocskához egy szimpla, de jópofa rajzolt filmecskét mellékelt, ami az alábbi.

Tovább

Nightage - Régi/új dalt adott ki a Descendents, jön a hasonló kaliberű nótákat tartalmazó album!

descendents.jpgMegjött a Descendents új dala, a Nightage. A nóta a 9th & Walnut című korongon fog megjelenni július 23-án, melynek anyagát 2002-ben és 2020-ban vette fel a kvartett. A dalokat eredetileg 1977 és 1980 között írta meg a kvartett, az ezeket, valamint a pár újrafelvett tételt tartalmazó anyagról eddig a Baby Doncha Know mutatta meg magát.

Tovább

Augusztus 13-án jön a Sepultura különleges élő-válogatáslemeze

80092696_10156413513581924_2261373098219536384_o.jpgTalán emlékeztek még a Sepultura speckó sorozatára, ahol a visszaemlékezős videók mellett rengeteg közreműködős együttzenélős videót tettek elérhetővé a YouTube-on. A korábbi tervek, miszerint ezeket a dalokat egy külön lemezen, rendesen megkeverve teszik közzé megvalósulni látszanak, a Sepulquarta névre keresztelt anyag augusztus 13-tól lesz elérhető. A végül tizenöt számosra csorbított anyag borítója és dallistája, valamint a végleges hangzásvilággal megszórt, Devin Townsenddel közös Mask az alábbi.

Tovább

Itt a Scale The Summit új dala, vendégszerepben a Spiritbox énekesnője!

scale-the-summit-land-of-the-nod-1000x515.jpgSzűk három hét múlva fog megérkezni a Scale The Summit soron következő lemeze, a Subjects, amelyen nagy halomban sorakoznak majd a vendégek. A The Land Of Nod című nóta sem lóg ki ilyen szempontból a sorból, melyben a Spiritbox énekesnője, Courtney LaPlante csillogtatja meg a már sokak által jól ismert hangját. Az a gitár meg még mindig szép!

Tovább

A The Cure énekesével vett fel dalt a Chvrches

chvrches2021.jpgBejelentette a következő nagylemezének az érkezését a Chvrches. A trió augusztus 27-én jelenteti meg a Screen Violence-t, ráadásul nem is akármilyen dalt csapott hozzá a hírhez: a How Not To Drownban - ez a második előzetes kislemezük - nem kisebb név teszi tiszteletét, mint a The Cure énekese, Robert Smith. A korábban kiadott nóta a He Said She Said.

Tovább

Rad Stays Rad - Megjött a Stöner második dala

stoner2021.jpgKiadta a lemeznyitó dalát a Stöner. A Brant Bjork és Nick Oliveri, valamint Ryan Güt által alkotott trió június 25-re lőtte be a bemutatkozó anyag, a Stoners Rule megjelenését, így hamarosan jön a teljes cumó, csak győzzük kivárni! Addig meg itt az előbb már pedzegetett Rad Stays Rad és a korábban kiadott Nothin'.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum