RockStation

Fear Factory - Aggression Continuum (Nuclear Blast, 2021)

Monolit helyett folytonos agresszió

2021. június 20. - moravsky_vrabec

aggressioncontinuum.jpg

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az Aggression Continuum az év egyik leginkább várt kiadványa. Az extrémmetál úttörők tizedik sorlemeze egyszerre jelenti egy korszak végét, és ha minden Dino Cazares tervei szerint alakul, egy sokadik új időszámítás kezdetét.

Tovább

Elnézést Mr. Morse, de Ön mikor pihen? - Augusztus végén jön a The Neal Morse Band új albuma

nmb2018.jpgNeal Morse mostanában valami fonalat nagyon elkaphatott, mivel sorra jönnek a nagylemezek a különböző formációival. Ha csak a The Neal Morse Bandet nézzük is két éve jelent meg a dupla lemezes The Great Adventure, aztán még ott a Flying Colors-, a Transatlantic-, a Morse Portnoy George-lemez, a két szóló- és a karácsonyi albuma és akkor még mindig nem mentünk messzebb 2019-nél. Őrület! Aztán ha ezt sikerült úgy-ahogy megemészteni, máris itt a folytatás, az Innocence & Danger, amely az elsőnek említett alakulat, azaz a The Neal Morse Band neve alatt fog megjelenni augusztus 27-én - ezt a közel kilenc perces Do It All Againnel promózzák be. Tényleg szédítő ez az iram, ráadásul a minőséget ez kicsit sem érinti!

Tovább

Elkészült a White Stones második albuma!

whitestonespic2.jpgAugusztus 27-től lesz elérhető az Opeth basszusgitárosa, Martín Méndez által vezetett White Stones második nagylemeze, a Dancing Into Oblivion. A tempó csak azért furcsa, mert a csapat tavaly adta ki a bemutatkozó korongját, a Kuarahy-t, bár az is igaz, hogy turnék híján idejük éppen volt összerakni a folytatást. Hogy lássátok, nem fércmunkáról van itt szó, itt a friss és ropogós Chain Of Command és annak klipje, pluszban pedig megmutatjuk a borítót és a dallistát is.

Tovább

A gyöngyhalászatról - Megérkezett az Auri második albumának első dala

auri-2018.jpgKét és fél hónapot még várni kell addig, de aztán szeptember 3-tól minden rá kíváncsi zenehallgató számára elérhető lesz az Auri második albuma, a II - Those We Don't Speak Of. A két Nightwish-tagot és Johanna Kurkelát magába foglaló csapat a várakozás enyhítése érdekében bemutatta az első dalt, ez a Pearl Diving című bő hat perces, kellemes kis tétel, ehhez pedig egy tökéletesen hangulatos dalszöveges videó is jár.

Tovább

Disarming Time - Hallgasd meg Serj Tankian zongorakoncertjét!

serj_tankian_photo_armen_keleshian.jpgÚj szerzeményt mutatott Serj Tankian. A nemrég rockosabb hangvételű EP-vel jelentkezett zenész Disarming Time: A Modern Piano Concerto címen tette elérhetővé a friss alkotást, amely ahogy a nevéből is adódik, egy zongorakoncertet takar, némi extra fűszerrel. A szűk huszonöt perces alkotás az alábbiakban hallgatható meg.

Tovább

Imádkozz a békéért, közben jól szétszed a Carnifex!

carnifex_2019.jpgA Pray For Peace című új dalában sem fog alterpopra váltani a Carnifex, az már szent! A deathcore-t egyre több ízzel vegyítő, egyelőre hivatalosan négyes felállásban kenető csapat most black és industrial részeket is ad a koktélba és akármilyen furán is hangzik, nagyon jól simulnak bele az összképbe.

Tovább

Egy pillanat a malomból - Itt a Paradise Lost koncertlemezének második előzetese!

paradise_lost_2020.jpgJúlius 16-án jelenik meg a Paradise Lost koncertanyaga, az At The Mill. A britek tavalyi online koncertjét bemutató felvételről egy dalt, a Darker Thoughts-t már korábban láthattátok, ez mellé szállt most be az annak idején elég furcsa indulatokat kiváltott, de azóta mindenki számára beérett One Second videója.

Tovább

Diszkólemezzel támad a Foo Fighters

foo-fighters-as-the-dee-gees-696x441.jpgKülönleges kiadvánnyal jelentkezik a Lemezboltok Napja alkalmából a Foo Fighters. A Dee Gees névre átmenetileg átvedlett csapat a Hail Satinre ugyanis fele-fele arányban pakol majd Bee Gees és Andy Gibb átiratokat, valamint Medicine At Midnight tételek koncertfelvételeit, ez adja majd ki a két oldalt és a tíznótás menüt. Megjelenés július 17-én, ízelítők, tudnivalók lentebb.

Tovább

A rohadás jöjjön rád - Friss, de dögszagú nóta a Carcasstól

carcass.jpgKelly's Meat Emporium címen megérkezett a Carcass új dala és a hozzá készített "ínycsiklandó" videó. A várhatóan október 19-én az Arch Enemy, a Behemoth és az Unto Others társaságában Budapestre látogató death metal legendák szeptember 17-re időzítette be a jó ideje ígért albumát, a Torn Arteriest. Ez a szám is ott fog figyelni

Tovább

Két hét múlva jelenik meg az At The Gates új albuma, addig itt a The Fall Into Time!

atthegates-estersegarra.jpgJúlius 2. már lassan a nyakunkon, így kezdhetik dörzsölni a tenyerüket az At The Gates rajongói. A csapat új albuma, a The Nightmare Of Being ugyanis ezen a napon fog teljes egészében elszabadulni. A pesszimista filozófusok munkásságán alapuló korongról a The Fall Into Time mutatkozott be a nagyközönségnek, a körítés egyszerre gyönyörű és iszonyat nyomasztó.

Tovább

Őslény a vízi jószágok között - Különleges akusztikus koncertre készül a Mastodon

mastodon_2020_2.jpgJúlius 15-én koncertet ad a Mastodon. Ez lassan már kezd újra kevésbé furcsa lenni, de azért még inkább online tolja a kvartett. Az egész különlegessége, hogy az eleve akusztikusra hangszerelt bulit a Georgia Aquariumban fogják megejteni, erre a jegyek már kaphatók. Külön jóarcság, hogy a pólók bevételéből egy-egy dollárt magának a helyszínnek adnak majd.

Tovább

Ha King Diamond mondja ....

Licitálj a legenda által dedikált pólóra, a bevétellel az Alpárfesztet és a Tőserdei Kultúrközpontot támogatod

king-live.jpg

Az elmúlt bő egy év sajnos a fesztiválszervezésben sem a sikerekről, sokkal inkább a túlélésről szólt. Tudja ezt a metallegenda King Diamond is, aki most egy általa dedikált póló elárverezésével kívánja segíteni az Alpárfeszt és a Tőserdei Kultúrközpont működését. Sőt, hogy a dolog hatásosabb legyen, a mester az alábbi videóban üzent is. A licit hamarosan indul a Tőserdei Kultúrközpont oldalán.

Tovább

Rock, csajok, satöbbi – Bulizz filmszakadásig a HolyChicks zenekarral!

hol_9939.JPG

Pörgős pop rock dallal jelentkezik Budapest első számú női bandája. Épphogy véget ért a házibulik korszaka - amelyből nem titkoltan merítettek ihletet a lányok -, már meg is kezdődött a nyári fesztiválszezon, az pedig biztos, hogy a bulizás bármely formájához elegendő muníciót nyújt legújabb, Filmszakadás című szerzeményük.

Tovább

Knives - Itt a Bullet For My Valentine új dala!

bfmv-optimised-bw-copy.jpgBemutatta az új, az ígéretek szerint "kib*szottul súlyos" nagylemezének első dalát a Bullet For My Valentine. Az utóbbi években újra magához térő csapat a Knives-t találta méltónak az első kislemez szerepére, ezt az alábbiakban találjátok meg, a zenekar nevét viselő korong október 22-től lesz elérhető.

Tovább

Thy Catafalque - Vadak (Season Of Mist, 2021)

Vissza (a természetbe)

868938.jpgElég karcos belegondolni, hogy Magyarország egyik underground büszkesége, a Thy Catafalque már a tizedik lemezénél jár. És micsoda alkotások voltak az eddigiek is! A Kátai Tamás vezette projekt a Vadakkal ünnepli meg ezt a szép kerek számot, ez pedig egy igazán méltó, mondhatni szokásosan erős alkotás lett, mely egyszerre táplálkozik a múltból és építi tovább a maga univerzumát.

Tovább

Beyond: Elhagyott város - Megjelent az új lemez és meg is hallgatható

beyond_bandphoto_2021.jpg

Tavaly, a pandémia elején hozta ki a gyöngyösi thrash legenda, a Beyond, kissé túlságosan is aktuális sorlemezét Elhagyott város címmel a GrundRecords gondozásában. A vírushelyzet miatt kialakult káoszban az anyag csak digitálisan jelent meg, ám most megkapta a megérdemelt fizikai megjelenést is!

Tovább

A Katatonia énekesével közös dalára készített videót Esa Holopainen

esaholopainen-byjuusosoinio.jpgMár többször írtunk az Amorphis gitárosának, Esa Holopainennek a szólólemezéről, a Silver Lake By Esa Holopainenről, így a már ismert tények helyett most csak a friss újság jön: a nemrég kiadott album új kislemezdala a Jonas Renkse-vel közös Sentiment lett, ami a jó Jonas hangjának köszönhetően egy gazdag Katatonia ízt kapott - még ha a dal maga el is tér az anyacsapat stílusától. De hát ő már csak ilyen énekes. Ha még nem hallottátok volna ezt a dalt, éppen itt az ideje!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum