RockStation

Megkezdte a turnéját a System Of A Down, élőben is bemutatkozott a két tavalyi dal

2021. október 17. - theshattered

soad-clementeruiz-2020.jpgNekilódult a nagyvilágnak a SOAD, ami csak azért szomorú, mert az átszervezett dátumok közül végül Magyarországot csak kihagyták, de ez már korábbi történet. Mindenesetre a már javában zakatoló USA-kanyar első állomásán élőben is bemutatták a tavaly kiadott két dalukat, a Protect The Landet és a Genocidal Humanoidz-t. Íme!

Tovább

DREAM THEATER - TRAIN OF THOUGHT INSTRUMENTAL DEMOS 2003 újrakiadás (Inside Out, 2021)

Fanatikus Dream Theater rajongóknak szeretettel

dt_d2003.PNG

Az Inside Out kiadó 2021 folyamán az új lemezre való felkészülés/felkészítés jegyében rég nem látott dömpingben jelenteti meg a Dream Theater felvételeket. A "Lost Not Forgotten Archives" fantázianevű sorozatban olyan korábbi kiadványok jelennek/jelentek meg, melyek a keménymag előtt már ismertek kell, hogy legyenek, hiszen speciális, esetenként limitált formában begyűjthetők voltak a maguk idejében. A sorozat részeként újra elérhető többek között a 2002-ben Barcelonában rögzített Master Of Puppets feldolgozás lemez, illetve a 2017-es Images and Words előadás Japánból. Megjelent továbbá dupla CD-n az A Dramatic Tour Of Events speciális változata is, mely nem más, mint a 2013 karácsonyán ingyenesen letölthetővé tett Happy Holidays néven ismert koncertanyag.

Tovább

Megérkezett az Emigrate legújabb nótája, a Till Lindemannal közös Always On My Mind

emigrate_solo.jpgJavában közeledik az Emigrate negyedik nagylemezének megjelenése, így értelemszerűen szállingóznak az előzetes dalok róla. A The Persistence Of Memory november 5-re várható, viszont a frissen kiadott Always On My Mind nem csak egy "random" Kruspe-nóta: a cím alapján is már észrevehetően feldolgozásdalban ugyanis a rammsteines kolléga, Till Lindemann dörmögi a jól ismert sorokat.

Tovább

Vince Neilt még az ág is húzza - Bordáját törte a Mötley Crüe énekese

motley_nova.jpgMiközben szólóbulikon edzi a hangszálait a hamarosan egy masszív aréna turnén visszatérő Mötley Crüe énekese, mindig történik vele valami szerencsétlenség. Vince Neilnek korábban a hangja ment el egy fellépés elején, most meg a bordáját sikerült eltörnie, miután Tennessee-ben leesett a színpadról. Az eset a Mötley-nóta, a Don't Go Away Mad (Just Go Away) kezdése közben történt, erről egy rajongói felvételt tudunk mutatni.

Tovább

Koncertanyagot ad ki a Suffocation, itt a második dal róla

suff2017.jpgNovember 12-én új hangzóanyag jön a Suffocationtől. A death metalosok a Live In North America címet adták a cuccnak, ami értelemszerűen egy koncertalbum lesz. A dalokat 2018-ban vették fel az utolsó Frank Mullennel közös turnén, akinek a helyén azóta Ricky Myers nyomja a jól ismert témákat. Az anyagról két dal, a Pierced From Within és a korábban kiadott Funeral Inception már szabadon hallgatható.

Tovább

Várhatóan jövőre bemutatkozik Kerry King új zenekara

0slayer2019_12_eredmeny.jpgMivel az ismert körülmények mindent keresztül húztak, így Kerry King Slayer utáni zenekara sem tudott a tervezettek szerint bemutatkozni. Az egyelőre ismeretlen nevű, összeállítású csapatról a gitáros annyit árult el, hogy "kibaszott jó lesz", mondjuk efelől semmi kétségünk nincs. Ahogy pár napja már láthattátok, King szerint a Slayer túl korán fejezte be az ipart, így minden bizonnyal feszül az energia a kegyetlen riffek urában. 

Tovább

AMD - TEMETETLEN MÚLT (H-Music, 2021)

Az öregek újra feladták a hardcore-leckét

amd_temetetlen.jpg

Közel egy évtized telt el a legutóbbi AMD lemez, a Mindenen kívül megjelenése óta, az alapembernek számító gitáros, Lörke tragikus halála után pedig magam is azt gondoltam, hogy a fent emlegetett 2012-es lemez lesz az utolsó korong a zenekar egyébként is szűkös diszkográfiájában. Az 1987 óta létező AMD nevéhez eddig mindössze három, jóindulattal négy nagylemez volt köthető. Ezek közül az első, az idén harminc éves A háború borzalmai, sőt még rosszabb vitán felül a magyar hardcore egyik klasszikusa. (A Ne vonulj be! című kazettát én mindig is inkább demóként kezeltem.)

Tovább

Fortitude - Itt az Omnium Gatherum új dala!

og2021.jpgEgy természeti snitteket is bőven tartalmazó stúdiózós klip társaságában mutatta be a legújabb kislemezdalát, a szépségesen sodró Fortitude-t az Omnium Gatherum. A finnek a dalt a november 5-én megjelenő albumukon, az Originen fogják kihozni. Az eddig kiadott dalok a Paragon és a Reckoning voltak, ezeket mind az alábbiakban találjátok. (fotó: Terhi Ylimäinen)

Tovább

Nem beszél a Steel Panther tagjaival a volt basszusgitáros

steel_panther_2019.jpgLexxi Foxx, azaz Travis Haley nem bánja, hogy otthagyta a Steel Panthert, mégis a szakítást leszámítva jó szájízzel gondol egykori zenekarára. A jelenleg a stílusokat vegyítő, kvázi zenedoboz Gods N' Monstersben alkotó muzsikus erről egy videóinterjúban beszélt a rajongóknak.

Tovább

Kilépett az A Day To Rememberből a zenekar basszusgitárosa, Joshua Woodard

a-day-to-remember-2019.jpgMivel újra szárnyra kaptak a tavaly ellene irányult pletykák, ezért azonnali hatállyal otthagyja a február 15-én a Bring Me The Horizon társaságában Budapestre látogató A Day To Remembert a csapat alapító basszusgitárosa, Joshua Woodard. A zenész, aki alól egy nő akkor még fiatalkori megrontása miatt próbálták kirántani a szőnyeget, ezt a hírt a közösségi felületeken közölte a rajongókkal. Elmondása szerint most a családjával szeretne lenni, miközben ugyanúgy igyekszik bizonyítani az ártatlanságát, mint eddig. Az utódjáról egyelőre nincs hír.

Tovább

Már "majdnem kész" a Red Hot Chili Peppers következő lemeze

red-hot-chili-peppers-october-2021-promo-credit-clara-balzary.jpg

Ahogy várható volt, új albummal fog útra kelni a Red Hot Chili Peppers, így a budapesti koncertre (jól megjegyezni: június 15, Puskás Aréna!) is friss dalokkal érkezik majd az újra John Frusciantéval nyomuló kvartett. A lemez már állítólag majdnem kész, a rajongók Chad Smith elmondása szerint egy frissebb, másabb, de még mindig chilis anyagot várhatnak.

Tovább

Laposra vasal az August Burns Red friss nótája!

august-burns-red-2020-1000x515.jpgVannak zenekarok, akik idővel ellaposodnak és van az August Burns Red. A srácok legfrissebb száma olyan nyakszaggató erővel bír, hogy csak na! Arról nem beszélve, hogy koncerten úgy fognak visszapattanni az emberek tőle a falakról-plafonról. De mit is tud a Vengeance? Ha bemelegítettetek, akkor indítsátok és megtudjátok!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum