RockStation

Albumsimogató: Sum 41 - All Killer No Filler (Island Records)

2021. február 07. - KoaX

allikker.jpg

Ha azt hiszed, hogy a kétezres évek eleje most volt, amikor még zselézted a hajad, bő nadrágban jártál és csak a gördeszkádnak éltél, és bömböltetted éppen a Fat Lip-et akkor kisapám tévedsz! Sajnos a Sum 41 legendás All Killer No Filler debütlemeze is idén lesz HÚSZ éves lesz. Hova tűnt ez a húsz év, mi? Figyelem, a nosztalgiaexpresszről nincs leszállás! Indulunk a huszonegyedik vágányról!

Tovább

Újabb dalt adott ki az Adler / LoMenzo-féle Firstborne

firstborne2020.jpgSzorgosan készülnek a Firstborne dalai, amivel nincs is semmi baj, hiszen az eddigi számok is igen kellemes pillanatokat adtak a hallgatóknak. Na, nem mintha Chris Adler és James LoMenzo kutyaütő zenészek lennének, rossz témákat, ha akarnának, sem tudnának írni. Ezt az állítást erősíti meg a Soul Controlled, ami az alábbiakban hallgatható meg.

Tovább

Junkies dal -és klippremier: El lehet menni dolgozni!

ellehetmenni.jpgMegmondtam már ezerszer / Sohasem leszek menedzser / Az a kibaszott öltöny nem áll jól / Nem akarok többet a világtól” - énekelte a Junkies több, mint 20 évvel ezelőtt, a 2020-as év azonban sokunk életét forgatta fel, így a punkok is kénytelenek voltak öltönybe bújni: megérkezett az “El lehet menni dolgozni”, ami a várhatóan idén megjelenő új Junkies album legfrissebb előfutára! A zenekar az utóbbi időben kifejezetten aktív, a legutóbbi két jubileumi anyag mellett (“25 év kockázat és mellékhatás” (2019) és “Káros az egészségre 25” (2020)) tavaly nyáron már a Balázs Andrea főszereplésével készült klipes “Mindenkit utálok” dallal egyértelművé tették, hogy új zenéből sem lesz hiány. Az új dalról, klipforgatásról és a zenekarral kapcsolatos aktualitásokról Szekeres András énekes számolt be alább részletesen. 

Tovább

Elhunyt Siklósi Örs az AWS frontembere

awsvizio.jpg

Hosszan tartó, súlyos betegség után, tragikusan fiatalon, tegnap elhunyt Siklósi Örs az AWS zenekar énekese, alapító frontembere. A zenész régóta leukémiával küzdött. Tavaly év végén állapota javulásáról lehetett olvasni, így sokan reménykedtek, hogy hamarosan visszatérhet a színpadra. 29 éves volt. Nyugodjék békében!

Tovább

Riffekkel vadászik a Love and Death!

love-and-death2020.jpgJövő hét pénteken érkezik a Kornból ismert Brian "Head" Welch zenekarának, a Love and Death-nek az új nagylemeze, a Perfectly Preserved, melyről egy újabb tételt mutatott a négyes. A Jasen Rauch (basszusgitár) mellett egy másik Breaking Benjamin tagot, Keith Wallent felvonultató The Hunter a már megszokott, nagy ívű dallamok mellett hozza az elvárható dörgő riffeket. A csapat kedvelőinek kizárt a csalódás!

Tovább

Megjöttek az új Téveszme-számok!

teveszme-2021-1000x636.jpgTegnap, aki jól figyelt, estére extázisba kerülhetett, már ha persze szereti a Téveszmét. A csapat ugyanis három, időben kicsit eltolt megjelenéssel örvendeztette meg a jó népet, ezek a friss számok pedig a hét év szünet után kiadásra kerülő A legszórakoztatóbb nyomor című EP-n jelennek, jelentek meg. A maradék kettő nóta egyelőre várat magára, ha minden igaz ma estig.

Tovább

Jön a Lamb Of God tavalyi lemezének deluxe kiadása!

lamb-of-god-momento-mori.jpgHárom korongnyi jósággal lehet gazdagabb, aki beszerzi a Lamb Of God tavalyi, önmagukról elnevezett lemezének március 26-án megjelenő kiadását. A két CD plusz DVD kiszerelésen a megbónuszolt sorlemez mellett a nevezett album élő verziója, valamint ennek filmje található, de aki szeretné, az eredetileg streamelt buli hanganyagát külön is megveheti. A bónuszok közül a Ghost Shaped People filmet is kapott!

Tovább

Megjelent a Korpiklaani új albuma, friss klip és nóta érkezett a finnektől

korpiklaani-2020.jpgTegnap jelent meg a Korpiklaani új nagylemeze, a Jylhä, melyet már az eddigiekben is bőven megpromzótak a kiadott klipes nóták révén. A csapat a nagybetűs dátum alkalmából egy friss klipet adott a világnak, ez a Tuuleton és az alábbiakban nézhető meg. Mellette ott figyel a lemez is!

Tovább

Az At The Movies ezúttal a The One And Only-nak szolgáltatott igazságot

linneawikstrom_atthemovies.jpg

Az At The Movies alkalmi all-star formáció a legjobb bizonyíték rá, hogy a karantén alatt se csak piálni meg netflixezni lehet (a szerző bűnbánón magába néz). A skandináv rockzenészeket tömörítő hobbizenekar klasszikus filmslágerek „megzenésítésével” foglalkozik, hogy azok a fémfülek számára is élvezhetőek legyenek. Legújabb ajánlatuk a The One And Only, ami az 1991-es Doc Hollywood című vígjáték zenéje volt, és az eredeti előadó Chesney Hawkes-nak is biztosította a közmondásos 15 perc hírnevet.

Tovább

Jön a Lock Up következő, két énekessel készülő alkotása!

lockup2021.jpgVisszatért a Lock Upba a csapat két lemezén is éneklő (?) Tomas Lindberg. Ez persze koránt sem jelenti azt, hogy az őt váltó Kevin Sharp távozott volna, így két torok is visít majd a 2017-es Demonization utódján. A másik friss tag Adam Jarvis, aki az alapítótag, Nicholas Barker helyét vette át még tavaly. A lemez ősztől lesz elérhető The Dregs Of Hades címen, dal egyelőre még nincs.

Tovább

Egyszerre dolgozik a Mercyful Fate albumán és a szólólemezén King Diamond

kd2019.jpgVárni kell még a King Diamond és a Mercyful Fate rajongóknak, de az biztos, hogy javában dolgozik az öreg mindkét csapatának anyagán. A lemezek, melyek közül a szólóanyag két teljes, külön megjelenő korongot fog felölelni, várhatóan csak a turnéidőszak újraindulásakor fognak megjelenni - addig maradnak a klasszikusok, meg a tavalyelőtt, a King Diamond név alatt kiadott nóta, a Masquerade of Madness.

Tovább

Metallica szól a legújabb Ford reklámfilmben

metallica_2016_3.jpg

A Ford F-150 pickup Amerika legnépszerűbb modellje már évek óta, nem csak a pickupok között, hanem az összes autót beleértve. A frissített modellhez készült egy két és fél perces kisfilm, no persze nem a trágyahordó változathoz, hanem a tökön-paszulyon gond nélkül átgázoló, minden jóval felszerelt, 430 lóerős Raptorhoz. Ha már a látványos felvételeken homokban száguld ez a remek járgány, adta magát, hogy az Enter Sandman dalt választották a reklámfilm aláfestő zenéjeként (sand = homok, ééérted).

Tovább

Elasticity - Megérkezett Serj Tankian első, majdnem SOAD-dala

serj_tankian_photo_armen_keleshian.jpg

Mint már mindenki jól tudja, van egy System Of A Down lemez, ami sosem készült el és nem is fog. Ez a Serj Tankian - Daron Malakian közötti harcnak esett áldozatul, a felek nem tudtak megegyezni, melyik mennyit kapjon vissza a nótáiért járó jogdíjakból. Lényeg a lényeg, a projektből lufi lett, egyedül a Genocidal Humanoidz került ki azokból a sessionökből a SOAD név alatt (a Protect The Land Scars On Broadway számnak íródott!), igaz, azt is akkor írták meg és rakták össze a többiek, amikor Tankian éppen nem volt a helyszínen. Malakian a Scars On Broadway albumára, Serj Tankian pedig a saját neve alatt kiadott Elasticity EP-re rakta, rakja rá a fel nem használt ötleteit. Az utóbbi középlemezének címadója már ki is került a nagyvilágba.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum