RockStation

Májusban jön az Accept volt gitárosának, Herman Franknak a szólólemeze

2021. március 07. - theshattered

hermanfrankband2021promophoto1news.jpgMár az ötödik albumára készül Herman Frank, aki sokaknak az Accept volt riffereként lehet ismerős. A veterán teuton muzsikus Two For A Lie címen fogja kiadni az anyagot, ehhez pedig május 21-et adta meg, mint megjelenési dátumot. A lemezről egy dal, az Eye Of The Storm már elérhető, így meg tudjuk mutatni, nagyjából mivel lesz érdemes számolnia a rajongóknak.

Tovább

Három hét és jön az Evanescence albuma, a The Bitter Truth. Új dalt mutattak Amy Lee-ék

evanescence_2020_band_shot_copy.jpgVégre megvan, mikor is fog megjelenni az Evanescence jó ideje halasztott, halogatott albuma, a The Bitter Truth. Az eddig is már több előzetes dalt produkált anyag március 26-án kerül majd a megfelelő helyekre, de hogy addig is legyen mit hallgatni, itt a régi időket idéző Better Without You, ami mint olyan, már az ötödik szabadon hallgatható nóta a korongról.

Tovább

Első lett a brit lemezeladási listán az Architects új albuma

architects-web-crop-ed-mason-1.jpgA karrierje során először, már rögtön a friss albumának megjelenési hetén a csúcsra jutott az Egyesült Királyság lemezeladási listáján az Architects. A For Those That Wish To Exist már az előzetesek alapján sem bizonyult egy gyenge lemeznek (hiába nem a már megszokott vonalat követte), így mondhatni megérdemelten került oda, ahová.

Tovább

Cream-klasszikust dolgozott fel az Apocalyptica, vendégszerepben a Papa Roach énekese

_mg_4718.JPGAz Apocalyptica fogta a Cream dalát, a White Roomot, átrakta csellóra és kiadta azt mindenki örömére. De hogy ne csak egy "stock" feldolgozás legyen belőle, előrángatták Jacoby Shaddixet, a Papa Roach énekesét, aki természetesen örömmel elvégezte a neki kiszabott feladatot. A végeredmény? Már mutatjuk is!

Tovább

Jövő tavaszra tolódik a Helloween turnéja

helloween-studio-couch-print.jpgAhogy várható volt (és lesz is még jó ideig), egyre-másra halasztódnak a koncertek, ezek közül a Helloweené sem kivétel. Az új lemezen dolgozó germán heavy gépezet csak 2022 tavaszán kezdi meg a következő kanyarját, ez természetesen a magyar koncertet is érinti. Pontos dátum nincs, de ilyen távból kb. majdnem hogy mindegy is.

Tovább

Az alkohol okozta Alexi Laiho halálát

alexi.jpgKiderült, mi okozta Alexi Laiho halálát. A nagyon fiatal, mindössze 41 éves gitáros az év végén hunyt el, éppen az új zenekarának, a Bodom After Midnight bemutatkozó anyagának munkálatai közben. Laiho felesége (mert hogy nem váltak el, hiába nem éltek együtt), Kimberly Goss egy Instagram-posztban közzétette, mi okozta Wildchild végét: a túlzott alkoholfogyasztás okozta máj és hasnyálmirigy károsodás. Laihot február elején temették el, a nevezett Bodom After Midnight-anyag, a Paint the Sky With Blood végül csak EP formátumban, április 23-tól lesz elérhető.

Tovább

Jövőre várható a Satyricon következő albuma

0satyricon2018_05_eredmeny.jpgKészül, készül az új Satyricon, lesz ebből valami! Viszont nem mostanában, nem érdemes addig fél lábon állni. A 2017-es Deep Calleth Upon Deep egyelőre cím nélküli utódja valamikor jövőre fog kerül majd a megfelelő helyekre. Az anyagról egyelőre annyit tudni, hogy nem a hagyományos, megszokott black metal kereteket fogja feszegetni.

Tovább

Mire készül a The Mars Volta? Életműösszegző díszdobozra!

marsvolta.jpgA napokban beindította a hype-ot a The Mars Volta, a kérdés csak az volt, hogy mi az a valami, ami La Realidad De Los Sueños címre fog hallgatni. Az előzetes jelek alapján akár még lemez is lehetett volna a dologból, 2019 folyamán Cedric Bixler-Zavala már utalgatott egy esetleges dalcsokor készültére, viszont már lesz a meglepi: egy életműösszegző díszdoboz, amiből mindössze ötezer darab készül majd. Finomnak finom, de ezért meg is kérik az árát: posta nélkül is négyszáz eurót kóstál majd a csomag.

Tovább

Ismerkedj egy kicsit az új Atreyuval!

atreyu2020.jpgKét friss számot mutatott a módosult felállásban tovább zakatoló Atreyu. A dobok mögül a mikrofon mögé lépett Brandon Sallerrel és a helyére ült Kyle Rosával nyomuló csapat az Underrateddel és a Travis Barkerrel közös Warriorral próbálja meghozni a kedvet a június 4-én érkező Baptize-hoz (a Save Us tavaly óta hallgatható), melyen vendégként ott lesz még Jacoby Shaddix és Matt Heafy is.

Tovább

Így szólt először élőben a Master Of Puppets

master1.jpgTegnapelőtt volt harmincöt éve annak, hogy megjelent a metal történelem egyik legfontosabb mérföldköve, a Metallica klasszikusa, a Master Of Puppets. Ennek a jeles dátumnak nem is lehet jobb emléket állítani, mint az örökzöld címadójának korai koncertfelvételével, ami annyira korai, hogy előtte közönség előtt nem is játszották. A dátum: 1985. december 31.

Tovább

Savages - Itt a Cadaveres új dala, előrendelhető a lemez!

cada21.jpgBemutatta az utolsó nagylemezének első előzetes tételét a Cadaveres. Az Ars Moriendi című korong, melyről a frissen kiszivárgott Savages és annak videója lentebb található, április 9-én fog megjelenni többféle formátumban, ennek már beindult az előrendelése. Apró extra, hogy az anyagon a tavalyelőtti EP, a Si(g)ns két dala is ott lesz. Részletek lentebb.

Tovább

Texas és Mississippi megnyitja a szórakozóhelyeit

the-dillinger-escape-plan-final-shows.jpgMárcius harmadikai és március tizedikei dátummal teljes kapacitással megnyitja a szórakozóhelyet, arénáit és stadionjait Texas és Mississippi. A két USA-állam kormányzója a gyorsan növekvő oltottsági arányra hivatkozva döntött így. Mississippiben a lakosság 14,1%-a van túl az első és 7,3% mindkét oltáson, Texasban ez a két szám 12,7% és 6,5%.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum