RockStation

Megjelent az Annihilator "új" lemeze, a Metal II

Eddie Van Halen és Alexi Laiho emlékének ajánlották

2022. február 21. - moravsky_vrabec

annihilator_2022.jpeg

Különleges albummal jelentkezett az Annihilator. A kanadai thrash veteránok a 2007-es, egyszerűen Metal címre keresztelt lemezüket gondolták újra. Az új, 2.0-ás verzión Dave Lombardo dobol, Stu Block énekel, de vannak további meglepetések is. 

Nem könnyű logikát találni az Annihilator körüli történésekben mostanság. Miután végre kialakult egy stabilnak mondható felállás, amit Jeff Waters nagyfőnök nem győzött magasztalni az interjúkban, váratlan bejelentést tettek: szép sorban újra kiadják a zenekar teljes életművét az earMusic gondozásában. Ez pedig nem kevés, egész pontosan 17 lemez, bónuszokkal felspécizve, nem beszélve a különféle limitált formátumokról. 

A sorozat első tagja a 2007-es Metal lett, ami a (mondjuk úgy) hullámzó minőségű életmű egyik jobban sikerült darabja volt. Ha még emlékszünk, már az eredeti anyagon is rengeteg "sztárvendég" tette tiszteletét, részletes lista a cikk alján olvasható. A 2022-es változat úgy született meg, hogy az eredeti felvételek egy részét megtartva, kiegészítették Dave Lombardo (néhai Slayer) dobjátékával, és Stu Block (néhai Iced Earth, Into Eternity) énekével.

Lombardo még a Reign in Blood felvételein használt cintányérjait is előkotorta a kedvünkért. Stu Block énekteljesítménye pedig annyira meggyőzte Waterst, hogy a jövő koncertjein marad a gitározásnál, és átadja neki a mikrofont. Kicsit a dalsorrendet is megkeverték, lemaradt az Operation Annihilation, cserébe kaptunk két feldolgozást. A Heavy Metal Maniac (Exciter) korábban bónusz volt a Metal japán kiadásán, a Romeo Delight című Van Halen örökzöld pedig a 2010-es, cím nélküli lemezen jött ki eredetileg. A keverést Mike Fraser végezte, aki jópár AC/DC és Van Halen lemezen dolgozott már korábban. Tippelni sem mernék, hogy melyik lemez és milyen formában érkezik legközelebb, de ha már újrakiadogatunk-nosztalgiázgatunk, akkor valahogy így érdemes belefogni. 

metal2.png

Dallista és különleges vendégek
(Stu Block és Dave Lombardo mellett):

1. Chasing The High (ft. Willie Adler)
2. Downright Dominate (ft. Alexi Laiho)
3. Army Of One (ft. Steve "Lips" Kudlow)
4. Couple Suicide (ft. Danko Jones, Angela Gossow)
5. Heavy Metal Maniac (ft. Dan Beehler, Allan Johnson)
6. Haunted (ft. Jesper Strömblad)
7. Romeo Delight
8. Detonation (ft. Jacob Lynam)
9. Clown Parade (ft. Jeff Loomis)
10. Smothered (ft. Anders Björler)
11. Kicked (ft. Corey Beaulieu) 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr617648758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum