RockStation

Glam metal Finnországból: megjelent a Reckless Love új albuma

2022. március 28. - moravsky_vrabec

reckless_love_band.jpg

Jó sokáig készült, aztán elhalasztották a megjelenését, végül csak kijött a finn Reckless Love új albuma, a Turborider. Eddig nem írtunk róluk, szóval ha hirtelen nincs meg, kik is ők, lapozás után megtudhatod, és mutatunk pár dalt is.

A zenekar a 2000-es évek elején alakult, akkor még Reckless Life néven, és amint sejthető, Guns n' Roses feldolgozásokat játszottak, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Aztán felvették a ma is használt nevet, és saját dalokkal próbálkoztak, ami sokkal inkább bejött. Már az első lemezüket a Universal Music adta ki otthon, és fel is került a finn listákra. Az énekesük, Olli Herman a The Local Band nevű supergroup soraiból is ismerős lehet, ahol többek között Alexi Laihóval játszottak glam/sleaze/hard rock muzsikát. 

Az új lemezük hat évvel az előző után, a napokban jelent meg, és a glam/sleaze/hard rock műfaji besorolás nagyjából pontosan írja körül, helyenként popos, diszkós elemekkel kiegészítve. Zenei párhuzamként adja magát a Poison és a Mötley Crüe, vagy a fiatalabbak közül az Eclipse, a Crazy Lixx, netán a Cruzh. A dobhangzás pedig egy az egyben a Def Leppard klasszikus korszakát idézi. De elég is a namedropping-ból, ennyiből már betájolható a zenéjük. 

A Turborider beharangozását már tavaly megkezdték, majd a megjelenést halasztani kellett: sokakhoz hasonlóan őket is a bakelitlemezek gyártási nehézségei sújtották. Hogy fenntartsák az érdeklődést, egy Ozzy feldolgozást is bedobtak; a Bark at the Moon-t kábé egy az egyben játsszák, és jól is van így. A címadó dal egyfajta Painkiller light, de kiemelhetjük az Outrun, valamint az Eyes of the Maniac dalokat is. A skandináv hard rock, esetleg a Kissin' Dynamite rajongói bátran próbálkozhatnak a Turborider-rel is! 

reckless-love-turborider-cover.jpg

1. Turborider
2. Eyes of a Maniac
3. Outrun
4. Kids of the Arcade
5. Bark at the Moon (Ozzy Osbourne feldolgozás)
6. Prelude (Flight of the Cobra)
7. Like a Cobra
8. For the Love of Good Times
9. ’89 Sparkle
10. Future Lover Boy
11. Prodigal Sons

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4317790308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Killary Fucking Clingon 2022.03.29. 20:14:59

Mötley Crüe???
Ember mit szedsz????
Ez a szar kb úgy szól mint az Alphaville...
Keress magadnak más melót..
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum