RockStation

EKMO - Itt a Heartkiller új EP-jének első dala!

2022. március 31. - theshattered

heartkiller_ekmo_1.jpgHamarosan új középlemezzel jelentkezik a debreceni Heartkiller. A srácok a dal mellé egy részletes leírást adtak, érdemes elolvasni. Aztán nem megfeledkezni a dalról sem! Az EKMO-ban Peter D. Maniac (Angerseed) vendégeskedik.

ECMO (Extracorporalis membrán oxigenátor)
Az ECMO a kritikus állapotú végstádiumú szívelégtelen betegek esetében, valamint szív eredetű keringésösszeomlás sikertelen újraélesztési kísérlete közben alkalmazott speciális szívmotor. A készülék a beteg combartériájába és combvénájába vezetett csövek segítségével biztosítja a testen kívüli keringést, részben vagy egészben átvéve a szív munkáját. Akár egy hétig is pótolja a szívet, mely idő elegendő lehet a szívműködés helyreállásához, illetve amennyiben ez nem valósul meg, lehetőséget teremt tartós mechanikus keringéstámogató eszköz vagy sürgős szívátültetés elvégzéséhez.

Már majdnem négy éve annak, hogy egy hűvös májusi éjszakán arra ébredtem, az öcsém nem tud mozogni, nehezen kap levegőt, a szívével valami nagyon nincs rendben. Miután elvitte a mentő, édesanyánkkal együtt azt gondoltuk, megnyugodhatunk valamelyest, biztos kezekben van. Ezt követően néhány óra múlva jött a szörnyű hír, hogy a szíve teljesen leállt, lélegeztetőgépen van és mentőhelikopterrel viszik Debrecenből Budapestre. Ahogy magunkhoz tértünk, rögtön indultunk a fővárosba, a Városmajori szív- és érgyógyászati klinika Intenzív osztályára, hogy mellette lehessünk és támogassuk, de nem tudtuk mi lesz a végkifejlet. Majdnem két héten keresztül kómában volt, az orvosok nem sok jóval biztattak. Azt mondták, készüljünk fel a legrosszabbra is... hogy többé már nem ébred fel. Véget nem érő éjszakákat virrasztottunk át mellette, hosszú órákon át csak egy üvegfalon keresztül bámultuk, ahogy gépre kötve, némán agonizált, beszéltünk hozzá, reménykedtünk, sírtunk, imádkoztunk érte. Az EKMO tartotta életben, majd hirtelen felébredt a kómából. Ezután megkezdődött a rehabilitáció, az életének restartolása. Sokat beszélgettem vele, hogy mire emlékszik, mit érzett, miként élte meg ezt a borzalmat. Erről szól a dal, az Ő szemszögéből.

A dal különlegessége, hogy a magyar metal underground színtér zászlóvivője, a kíméletlen death metal-t játszó Angerseed frontembere, azaz Peter D. Maniak vendégszerepel mellettem. Egy egész verzét énekel, valamint a csordavokálokba is masszívan beletette a részét, ezáltal is vastagítva az egyébként sem finom és könnyed hangképet. Az új dalt, valamint az új ep-n szereplő, eddig még nem hallott dalokat élőben is hallhatjátok ÁPRILIS 9.-ÉN, A DEBRECENI RONCSBÁRBAN, ahol az AKELA vendégeként, a budapesti NEST OF PLAGUES társaságában csíphettek el minket. Reméljük minél többetekkel találkozunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2317793733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum