RockStation

Merger - Megjelent a Lanterni első videója

2022. május 24. - sunthatneversets

lanterni.jpg

2017-re datálható a Lanterni (lantern-eye) megalapulása. Első LP-jük, a Volatile Matter 2019-ban jelent meg. Doom/sludge vonalon indultak, de ahogy a zenekar összekovácsolódott, egyre több stílusjegy, experimentális elem jelent meg a zenében. Az Arkasszal, Band in the Pittel és az Entrópia Architektúrával 2021. december 31-én kiadott Everending Story split albumon hallható Thousand című nyitó track is a fenti szellemiségben készült.

A split apropóján még egy szám került felvételre Miskolczi Marcinál, a Kepler stúdióban. A Merger lett a zenekar első klipjének alapja, amit Kilencz András stábjával rögzítettek, a Soundgarden próbatermekben. A dalban közreműködik Susana García De Quirós (Grace of Kairós, The Hostages Went Home), aki énekével még inkább változatossá, atmoszférikusabbá tette a szám hangulatát.

A Merger az anyagi létezés, és a mentális űr egy húron pendülése. Párban a Thousand-el egy folyamatosan zajló, és remélhetőleg belátható időn belül további gyümölcsöket hozó kreatív munka eredményei.

Május 28-án újra hallhatjátok ezeket a trackeket is, az S8-ban, ahová visszatér német testvérbandajuk, az Abyss, a szlovák Besna turnépartnereként, és debütál a csepeli Razbora. Egy tartalmas zenei utazást kínáló estének nézünk elébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1317839049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum