RockStation

Augusztusban jelenik meg az Ahriman új nagylemeze

2022. május 30. - sunthatneversets

ahriman_kehely.jpg

A 90-es évek elején alakult szegedi Ahriman, a hazai black metal szcéna jeles képviselője. Negyedik nagylemezük Kehely címmel augusztus 5-én jelenik meg a Metal.hu gondozásában, erről mutatjuk be nektek az első dalt, a Pokolsarkantyút.

A zenekar frontembere, Lédeczy Lambert ezt mesélte a lemez koncepciójával kapcsolatban:
"Az Istenek születését haláluk előzte meg, megteremtve könnyeikből a csillagokat. Az "Égi vándor" teremtő keze vért csorgatott a Földanya ereibe, hogy a "Pokolsarkantyú" védelmet adjon és a "Zöld fagy" ellepje lelkét és világát. A "Fénygyűrű" koronaként tündököl a teremtő Anyán, kinek a "Vérláva" lüktető és ösztönös iránya csak a "Vaskehely" felé haladhat, hol az Istenek majdan áldozatuk révén újjászülethetnek. Az éledő ősi erők, a pusztuló és megújuló energiák idézték meg az új Ahriman lemezt mely a "Kehely" címet viseli. Hallassák hangjukat az Istenek szellemei!”

A lemezborítót Jacsó Balázs festette, a dalok pedig Vári Gábor segítségével vették fel Szegeden.

A "Kehely" fizikai formátumban is megjelenik, a limitált 100 darabos szürke/fekete márvány színű bakelit és limitált 100 darab kazetta formájában is, ami már előrendelhető.

A Kehely lemez dalai:
1. Égi vándor
2. Zöld fagy
3. Pokolsarkantyú
4. Fénygyűrű
5. Vérláva
6. Vaskehely

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1117841795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum